🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 60 037
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна и...духом на Босфора
Снимка,тоест,вълшебство и магия от Лунната фотографка и моя приятелка,Росица Димитрова.
Така не сте виждали Истанбул!❤️
Воала! Светлината е Истанбул!❤️

# 526
  • София
На връщане, след толкова емоции и двете деца заспаха в колата. Но мама беше направила резервация за вечеря в ресторант Трия, по препоръка от тук, и след 10 минутно оправяне в хотела, хайде пеша до там.
Специални благодарности! Беше феноменално вкусно всичко! А гледката, ах, гледката! Розовеещото небе от залеза, светлините от към азиатската част... Романтика. Сервитьорите изключително мили, накрая почерпиха децата с горещ шоколад, въпреки десертите, които поръчахме.
Пропуснала съм тази препоръка. За ресторанта в този хотел ли става дума?

Снимала съм от колата, докато махнат преградата, за да паркираме пред нашето хотелче. Simple Smile Всеки ден минавахме пред него.

redemi, приказно е!

# 527
Да, този вляво хотел Tria с ресторанта.

l

A отсрещният хотел  беше с интересна стена. 😂

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 09:18 от pepel_ot_rozi

# 528
В този с интересната стена спахме ние. Poem. Препоръчвам го. Нямат тераса на покрива, закусва се в "мазето". Но е нов, много хубаво обзаведен и ремонтиран, стаята ни беше много широка тройка. Предупреждавам, че не е от евтините. Бяха ни запазили място за паркиране някъде точно под тях при техни съседи за някаква дребна сума.

Всички стаи не бяха с номера, а с имена на известни личности прекарали време в Истанбул. Нашата май беше Андерсен.

# 529
Много се извинявам предварително, ако вече е задаван този въпрос: Може ли, както преди с една Истанбул карта за транспорта да се чекират няколко души или всеки трябва да има своя? Благодаря!

# 530
# 531
Много благодаря за отговора!

# 532

За мой срам още не съм се ползвала Мармарая ☺️☺️, но там май трябва карта за всеки при положение, че се чекираш и на излизане?! 🤔

# 533
  • София

За мой срам още не съм се ползвала Мармарая ☺️☺️, но там май трябва карта за всеки при положение, че се чекираш и на излизане?! 🤔
Да, на влизане се взима сумата за целия маршрут, а на излизане се чекира и връщат пари според използваните спирки. С една карта се връща само на един от пътуващите. И тъй като 90% от пишещите в темата използват Мармарай по най-ниската тарифа (до 5 спирки), се получават доста голямо оскъпяване. Но пак е въпрос на сметка. Може скъпият билет да не надхвърля стойността на друга карта.

Същото важи и за Метробусите, но те съвсем не влизат в туристическите маршрути.

# 534
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Не взима най-скъпата тарифа, а някаква средна - като се качихме на Юскюдар погледнах и ми взе 13 и нещо. На излизане не се чекирахме, както казах.

# 535
  • София
Не взима най-скъпата тарифа, а някаква средна - като се качихме на Юскюдар погледнах и ми взе 13 и нещо. На излизане не се чекирахме, както казах.
Да, пресмята ги. Пълната тарифа е от първа до крайна станция. Ако се качиш по средата на маршрута, смята колко станции остават до края. Но реших, че ще изпадна в прекалено много обяснения и подробности.

# 536
  • Sofia
Да, да, точно така е, но нямах възможност да напиша подробно. Всъщност се "губят" и малките отстъпки за сл. пътуване. Но реално, с една карта е възможно да пътуват повече от един човека, с горните уговорки, та го потвърдих набързо Simple Smile

# 537
  • София
Следя ви с голям интерес, просто не пиша, но ви благодаря за идеите. Предстои ми пътуване с двама тийн, отсега се кръстя.. Ще имам въпроси, запазих стая за 4 септември в Кадъкьой, там ми харесва много, ходила съм в този хотел.
И да не е спам на Боюкада няма вече карети а са бусчета, с Истанбулкарт вървят, но по късия маршрут. Братовчедката е там сега, снася ми информация 😁, 27 лири е на човек.
Мога да дам повече инфо като си дойде в неделя.

# 538
Дидолина, ще чакаме инфото от братовчедката, да знаеш.
И сподели, моля те, хотела в Кадъкьой, може за някого да бъде полезно.

Ченгелкьой обсъждали ли сме го тук?! 🤔

https://www.instagram.com/p/CfCOP9JKjzs/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 539
Здравейте,прекрасна групичка.Винаги когато пътувам към любимия Истанбул правя маршрут чрез вас,и винаги е толкова прекрасно и вълнуващо. Моля за помощ... 1.Ще сме отседнали в  Yavuz Selim, Grand S Hotel, Yavuz Selim Cd No:20, 34220 Esenler/İstanbul, Турция много ми е сложно как да се предвижа към централната част(Египетския пазар ,кулата и,дворците,гледката към Босфора?  2.Трябва ли да си синхронизирам Истанбулкарт и HES код и как?Много многооо благодаря че ви има.Прекрасни се всички. Продължавайте да пътувате.🍀🎈🍀🎈

Общи условия

Активация на акаунт