🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 60 072
  • 749
  •   2
Отговори
# 510
# 511

Това вече е съвсем друго, тази и предните снимки са чудесно добро утро!

П.П. Къде ли се загубиха хората заразявали стотици с "въздуха" на Истанбул?

# 512
  • Варна и...духом на Босфора
Bella Sun-
Не говори по телефона,наслаждавай се на града и ...слушай Истанбул..

Малини-
Без тротинетка!☺️
Лете с Абичка,зиме с торбичка.
Шалуви трябват Винаги 😃

Тони Мария,
Много от Котките не пишат вече отдавна в темата,общуваме си по телефона и със срещи,когато можем,
Но разбираемо-
Върни назад няколко страници и ще разбереш защо...

# 513

Тони Мария,
Много от Котките не пишат вече отдавна в темата,общуваме си по телефона и със срещи,когато можем,
Но разбираемо-
Върни назад няколко страници и ще разбереш защо...

Темата не е същата без К.О.Т.К.И.- те. Даже няма нищо общо с това, което беше.
Беше ми от любимите, но беше... Само в минало време!
Животът продължава, пак ще се засечем някъде!

# 514
Е, защо толкова драматично, сякаш закриваме темата. 😂
Ами пишете, бе хора, вместо да жалите по минали времена и тогава ще ги има и 🙀🙀 🙀.

# 515
"Не тичай прекалено бързо, ако това е твоето място, ще стигнеш навреме, а ако не е - няма защо да бързаш."
Цветен Истанбул преди месец

# 516
Привет мамчета!
Имам въпрос към пътуващите със самолет. Резеревирах билети за София -Истамбул и обратно и никъде не ми поискаха информация за паспортите, само имената на пътуващите и датите на раждане. Това ми и е много странно, случвало се и и друг път не с турските авиолинии, но винаги след това изпращат допълнителен е-Майл в който да включа информацията. За момента такъв наличен нямам🧐

# 517
  • София
Привет мамчета!
Имам въпрос към пътуващите със самолет. Резеревирах билети за София -Истамбул и обратно и никъде не ми поискаха информация за паспортите, само имената на пътуващите и датите на раждане. Това ми и е много странно, случвало се и и друг път не с турските авиолинии, но винаги след това изпращат допълнителен е-Майл в който да включа информацията. За момента такъв наличен нямам🧐
Когато се чекирате ще въведете и номерата на паспортите.
Можете да го направите сами, а може и на гише на летището.

# 518
В Балат- не разбрах какво е това, но ми хареса. 😂
Нищо друго нямаше в тези старинни разрушения 🤔

И хотел Триа, чийто ресторант (естествено на покрива😀) препоръчвам.

И гледката оттам (май вече я показвах 🤔)

# 519
  • София
Здравейте!
Искам да ви благодаря наистина много, много, за всичко, което сте споделяли в темите до сега! Благодарение на вас се оправям повече от добре! Е, с малко изключение 🤣 но пак беше супер.
Спим в хотелче близо до Гюлхане и трамвая. Вчера сутринта като пристигнахме с Мармарая, закуска в Хафъз Мустафа, оставихме багажа, разходка около джамиите и в цистерните на Теодосий (със светлинното шоу - много хубаво), бързо през хотела, после трамвай, фуникуляр до Таксим, оттам по Истиклял (Мадо,катедралата) и Каракьой. Трамвай и вечеря в Нуср-ет, та минахме и през Капалъто. Сестра ми му се точеше, ама грам не му обърна внимание.
Днес с фери до Кадъкьой, бика, гривни за крака 🤣🤣🤣, невероятен обяд в Ciya sofrasi - препоръчан от турски приятел на колега и от този с гривните, разходка в един парк, трамвай и пак на ферито.
Обратно към Каракьой, около кулата, десерт (и бира за сестра ми, най-накрая🤣) и пак разходка. И в един момент попаднахме на Шишане. Газ към Сапфир. Няма хора, гледка по светло, 4д симулация (вкл.и малкото, което се изкефи супер много и само искаше да се "движим" бързо 🤣, гледка на залез и вече на абсолютно тъмно. Уникално! Бяхме сигурно час горе. Имаше някой и друг човек, но сигурно се брояха на пръстите на двете ми ръце.
И след това - майтап. Тръгваме с метрото, гледам уж картата и измислям къде да ядем, и раз, пада ми батерията. Реших да слезем на моста 🤣🤣🤣 но се оказа грешен мост. След известно мъдрене дали да взимаме обратно метро до Шишане, решихме пеша да опитаме. Е, такава красота, толкова приятно! Опитахме балък екмек.
После трамвай и вкъщи, с дребно на ръце. Еее, не се разминаваме без мрънкане, но и тя се радва, че е тук..
Доволни сме много, да не кажа направо предоволни! Голямата ми дъщеря намаза сто неща, малкото, нали е още будалче, само сладолед и боклуци иска. Но и на нея взех разни щуротийки, да се радва.

Сега, утре искам да отидем до Виаленд. Само за него не ми е много ясно. От хотела казват, че по-добре такси. Но не знам утре, събота сутрин, как ще е със задръстванията. И дали да ходим с автобус или... И аз не знам как.

Ааа, още нещо се сетих да питам. За тази, пътували с нощния влак. В колко тръгва от тук? На билета пише 21.30(40), жената на гишето беше казала да питаме, но забравих 🙄, че може да е 20.30(40).
Преди влака мисля да отидем до Флория, да разгледат децата, да се радват. Но все пак да знам като за колко да се готвя да сме там...

Безценни сте! Заедно с всичко онова, което споделяте. Чувствам се почти като у дома си, точно защото съм чела толкова много в темите и след това търсила допълнителна информация. Благодаря ви още веднъж!

# 520
Малини😍, с твоя разказ и аз се почувствах у дома си, а и се усеща приповдигнатото ви настроение.
Точно като моето когато съм там. 😂

Записвам си този ресторант Ciya sofrasi, явно ви е харесал.

Чакаме следващия репортаж! ❤️

И нещо от мене (от ИГ)
https://www.instagram.com/reel/Ce4Cr4Eq1Cx/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 08:33 от pepel_ot_rozi

# 521
Малини , влакът тръгва в 21:30.

# 522
  • София
Малини , влакът тръгва в 21:30.

Много благодаря!
Че дамата на гарата в София ми каза - проверете с точност като стигнете за връщането, но с цялото закъснение, деца, багаж, търсене на Истанбулкарт - забравих да питам 🙄

Вчерашният ден беше само, повярвайте ми, само Виаленд 🤣🤣🤣 но беше супер! Децата доволни, ние със сестра ми също. Взехме такси и в двете посоки, за около 100, 110 лири се оправихме в посока (спим съвсем близо до Ая София).
На връщане, след толкова емоции и двете деца заспаха в колата. Но мама беше направила резервация за вечеря в ресторант Трия, по препоръка от тук, и след 10 минутно оправяне в хотела, хайде пеша до там.
Специални благодарности! Беше феноменално вкусно всичко! А гледката, ах, гледката! Розовеещото небе от залеза, светлините от към азиатската част... Романтика. Сервитьорите изключително мили, накрая почерпиха децата с горещ шоколад, въпреки десертите, които поръчахме.
Днес всички още спят, след поредния изтощителен, но страхотен ден. И понеже ще имаме много време до влака, мисля да се разходим до Сюлеймание и Египетския пазар. А после на път за гарата, да минем през Флория. Дано има къде да оставим багажа.

И да ви кажа, следващия път, живот и здраве, надявам се да е много скоро, яваш яваш, без малко дете, бих отишла до Балат и Фенер, Св. Стефан, Пиер Лоти - покрай тях само минахме с таксито. И въобще още много места, които не биха били интересни за едно 5 годишно. 12 годишната би обикаляла, особено ако може да намаже някой пореден тоалет 🤣

Ще потърся, но май само това не съм снимала като скрийншот - от къде препоръчвате да се вземе за подарък баклава и локум? Май любимата ми е шоколадова с шам фъстък от Хафъз Мустафа. Но не знам дали наистина няма да фалирам, ако е от там (че ще взимам и за сестра ми и децата да черпят/носят тук и там). Малката ми дъщеря има рд във вторник и това ще носи вместо бонбони за госпожите.

Златни сте! Да ви го кажа пак!

# 523
Много полезна информация, благодаря на всички!

# 524

Общи условия

Активация на акаунт