🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 60 124
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Роже, много благодаря за изчерпателния отговор.  Ще сме пешеходно около 15 минути от станцията на метрото на Кадъкьой.
Да, навсякъде ползвам гугъл мапс, но признавам си за мегаполис Истанбул тотално се обърках.

# 421
  • София
Роже, много благодаря за изчерпателния отговор.  Ще сме пешеходно около 15 минути от станцията на метрото на Кадъкьой.
Да, навсякъде ползвам гугъл мапс, но признавам си за мегаполис Истанбул тотално се обърках.
Iki70, напиши ако искаш кой е хотела, за да ти дадем кой ще е най-добрия маршрут от автогарата.
За обществения транспорт в Истанбул Гугъл мапс е просто перфектен, за разлика от София, където е просто абсурд да ти даде някакви варианти

# 422
Роже, хотелът ни е The Marist hotel Kadikoy. Въпросът е да стигнем дотам. В този квартал живеят наши роднини, които ще ни разходят следващите няколко дни. Но да сме подготвени все пак. Няма да могат да ни чакат на автогарата.
За Истанбул евтини самолетни билети намират ли се? Не успях и това да открия и затова се спирам на вариант с автобус.

# 423
Роже, хотелът ни е The Marist hotel Kadikoy. Въпросът е да стигнем дотам. В този квартал живеят наши роднини, които ще ни разходят следващите няколко дни. Но да сме подготвени все пак. Няма да могат да ни чакат на автогарата.
За Истанбул евтини самолетни билети намират ли се? Не успях и това да открия и затова се спирам на вариант с автобус.
Ако пътувате от София , има влак София - Истанбул (гара Халкалъ) , влакът е със  спални вагони.

# 424
  • София
Роже, заради честите ми посещения в близка болница на няколко пъти отсядах в този хотел https://www.booking.com/hotel/tr/k-suites.bg.html
Районът около него е пълен с шивашки ателиета и магазини с подобни неща, които търсите.
Да го имаш предвид, ако не откриете в центъра 😊

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 07:39 от brayan__

# 425
  • София
Отсядали сме в този хотел преди три години. Ние обикновено в Кадикьой отсядаме преди ранен или след късен полет от Сабиха Гьокчен. В него бяхме след късен полет затова успяхме да се възползваме от закуската на терасата със страхотна панорама. Хотелът се намира само на стотина метра от шатълите за летището и пристанището на фериботите и на около 300- 400 метра от метро станцията. Затова е по-добре според мен да ползвате втория вариант на предвижване с трамвая до Еминюню и след това ферибота.
Страхотно местоположение. Третата пресечка вдясно като тръгнете от крайбрежната към него. А на предишната пресечка има страхотна пекарна с най-вкусния хляб и симити-прясно изпечени-парят, парят, които сме яли в Истанбул.
Кадикьой е един от любимите ми квартали, защото в него може да се разхождате с дни. И има за всеки по нещо. И лукс в Мода, и типичните истанбулски пазари около пристанището, и нощни заведения, и хубав Мол на метро станцията.
Браян, много благодаря за локацията. Ако не намерим в центъра ще видим и там.
Редеми, майка, а честито, майка 14-та. Еййй, майка велик Рафича, и Марийка го гледаше либовно.
Майка, преди да тръгна шъ съ чуйм да ми кажеш, майка, за сокаците и дюкяните.
Само дано си свършила фотосесиите из Бавария, майка, че да ми отделиш и на мен внимание. И туй прасе как безстрашно, майка си го фанала за зурлата.Брех, майка, бравос! И кармазъ дюкяна на Байерн си опраскала, майка, като видях торбите с покупките.
Ма много убави тез фотосесии, майка!!! Ашколсун!  Се идно и аз бяф там, майка!

# 426
Благодаря ви за съветите. Страхотни сте.

# 427
  • ВАРНА
Здравейте. За първи път ще посетя Истанбул другата седмица за три дни. Отивам с организирана група. Искам да попитам за плащането в различните обекти. Кеш или с карта? Например забележителности, заведения, магазини. Питам защото например в Прага преди три месеца изобщо не ми потрябва кеш. За Истанбул какво ще ме посъветвате?

# 428
Хубаво е да имате и лири, на някои места нямаха ПОС терминал.
Здравейте. За първи път ще посетя Истанбул другата седмица за три дни. Отивам с организирана група. Искам да попитам за плащането в различните обекти. Кеш или с карта? Например забележителности, заведения, магазини. Питам защото например в Прага преди три месеца изобщо не ми потрябва кеш. За Истанбул какво ще ме посъветвате?

# 429
  • Някъде в Европа...
Шебече, страхотно разказано - с удоволствие се "разходих", благодарение на теб..Flowers Four Leaf Clover
Роже, за кой мол става въпрос на спирка на метро в Кадъкьой?

# 430
  • Бургас / UK
Шебече, страхотно разказано - с удоволствие се "разходих", благодарение на теб..Flowers Four Leaf Clover
Роже, за кой мол става въпрос на спирка на метро в Кадъкьой?
Не съм Роже , но сигурно за Наутилус става дума. Мармарай спира точно до него. Спирката е Airilik cesmesi. Хубав е , няколко пъти съм ходила 😊

# 431
  • София
Плащането в Истанбул с карта е възможно и доста по-изгодно.Но има места,където трябват и лири.

# 432
Знаете ли дали на панормамната тераса с прозрачен под в МОЛ ЕМААР има някаква входна такса?

# 433
  • ВАРНА
Плащането в Истанбул с карта е възможно и доста по-изгодно.Но има места,където трябват и лири.
Кои например? В смисъл и аз предпочитам с карта и не знам колко лири да си купя от тук. Става дума за разходи за  сувенирчета, нещо за хапване/пийване в движение през деня,евентуално градски транспорт. В заведенията предполагам може с карта? Знам че е индивидуално, но колко кеш според вас  да си предвидя на ден?

# 434
Знаете ли дали на панормамната тераса с прозрачен под в МОЛ ЕМААР има някаква входна такса?

https://bilet.emaarskyview.com/choose.php

Общи условия

Активация на акаунт