🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 58 229
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Водохранилището Йеребатан вече работи, входа е 190 лири.

Снимки
Скрит текст:

# 676
Супер! Предния път като ходихме, не можахме да го разгледаме, но сега ще го направим! А археологическия музей заслужава ли си да се посети?

# 677
  • Варна
ямам идея защо да давам 20 - 30 - 40 евро са някаква измислена разходка като мога за 1/2 евро с ИСТАНБУЛКАРД да хвана същото почти корабче до някой интересен квартал в Азия - примерно Haydarpaşa/Rasimpaşa/Кадъкьой/ , Мода , Üsküdar - там има толкова много интересни неща !
И градските тоалетни могат с ИСТАНБУЛКАРД

# 678
  • Бургас / UK
ямам идея защо да давам 20 - 30 - 40 евро са някаква измислена разходка като мога за 1/2 евро с ИСТАНБУЛКАРД да хвана същото почти корабче до някой интересен квартал в Азия - примерно Haydarpaşa/Rasimpaşa/Кадъкьой/ , Мода , Üsküdar - там има толкова много интересни неща !
И градските тоалетни могат с ИСТАНБУЛКАРД

Не е същото,защото корабчетата за разходка отиват до втория мост,като минават ,първо ,покрай Европейския бряг ,където има интересни обекти за гледане и после покрай Азиатския бряг,където също има хубави гледки и обекти.  До посочените места ,освен Юскюдар ,за където се минава покрай Девичата кула, нищо кой знае какво не може да се види.Разходката с корабче (началото на април) беше 60ТЛ ,сега ,дори и да се е покачила цената ,пак няма да е кой знае колко по-скъпо за това удоволствие.

# 679
  • Варна
Петерки, разбрахме!
За 2-3 лв. ще пътуваме.

Само да уточня, че в момента туровете по Босфора на Турьол са с цена от 75 лири, което както и да го смятам, е малко над 4 евро.
Та, не виждам защо да се лишаваме от тях и да ги отричаме.

И да обърнем внимание, че постоянно повтаряното от теб 3-часово плаване е в двете посоки, нали?! Според графика на Шехир Хатларъ от Еминьоню до Саръйер пътуването е под час и половина. Или аз нещо бъркам?

Ето ти причини това плаване да не замества туровете по протока:
- Движи се по един и същ маршрут и на отиване, и на връщане.
- Ограничено е времево, поради факта, че първото корабче от Еминьоню е в 11, а последното от Саръйер - в 18:30 ч., за разлика от туровете, които са от 10 до 20 ч. (като начален час) и могат да се ползват за почивка насред натоварен ден (в някои случаи - и за следобеден сън на децата, щото лудите им родители ги разхождат по цял ден по сокаците), да се планират като тур по залез и пр.
- Отнема поне 4 часа (дори с минимален престой на последна спирка) - време, което е ценно и би могло да бъде употребено за други цели, особено от хора, които не са в града за 198741-ви път като нас.

Проучвам Саръйер...

Аресах си заведение. До предното пристанище е, обаче ако не ми мине котка път, ще го уважим. Крилцата са нещо, на което трудно устоявам. Дано да задоволи очакванията ми. И предлагат бира... Ммм.

Йеребатан не сме го посещавали от 11 години и отварянето му може би е добър повод да отчетем малко културен туризъм... Че в последните години само некултурен (разбирай обикаляне по сокаците, дишане на истанбулски въздух и мнооооооооооого ядене... че и пиене на бира) отчитаме. Е, имаме и някои обекти, ама не знам дали аквариум, музей на Рахми Коч и пеещи фонтани се броят за културен туризъм. Може би музеят само замазва малко положението.
Чудя се сега... Това, че е почистено вътре, ми харесва много... обаче тия произведения на изкуВството във водата дали, аджеба, ми харесват? ША помислА по вАпроса.

# 680
Здравейте, моля за информация относно магистралните такси. Може ли на излизане от Турция да се заплатят? Престоя ни ще е по-малко от седмица. Мисля, че бях чела някъде, че до 1 седмица няма проблем.

# 681
  • София
Здравейте, моля за информация относно магистралните такси. Може ли на излизане от Турция да се заплатят? Престоя ни ще е по-малко от седмица. Мисля, че бях чела някъде, че до 1 седмица няма проблем.
На излизане от Турция не става. Има гратисен период от 2 седмици, но при излизане от страната всичко трябва да е платено, а се установи, че след закупуването на стикера им трябва повече от 1 ден, за да вземат сумата. Спокойно може на отиване да нямате стикер и да го закупите от някоя поща в Истанбул, но не отлагайте за последните дни. Имаше жена от форума, която е закупила HGS стикера в понеделник, а във вторник на границата все още е била длъжница и е трябвало да плати глоба. Според мен служителката се е чудила за какво да се заяде, защото е наясно, че при наличие на достатъчно пари, ще ги дръпнат в най-скоро време, но няма как да се спори с тях. По-добре да не им създаваме ситуации, при които да има за какво да се заяждат. Ние си тръгнахме 3 дни след закупуването, а приятелите на Белята след 2 дни и нямахме проблеми.

# 682
  • Бургас
Не мога да се ориентирам къде и как да проверя колко пари има в магистралната карта. Пробвах на посочения сайт от първия пост с регистрационния номер на колата, но нищо не ми излиза. Единия стикер на моята кола е от 2019, а другия от тази година на колата на съпруга ми.

# 683
  • София
Не мога да се ориентирам къде и как да проверя колко пари има в магистралната карта. Пробвах на посочения сайт от първия пост с регистрационния номер на колата, но нищо не ми излиза. Единия стикер на моята кола е от 2019, а другия от тази година на колата на съпруга ми.
По спомен влизането в сайта е с номера на паспорта на шофьора. Обаче какво става, когато шофьорът е с две коли и два стикера, не мога да кажа. За щастие старата ни кола беше на стария паспорт на мъжа ми. Simple Smile

# 684
  • Бургас
Предполагам червения паспорт?
Ще проверя сега с моя паспорт на моята кола.
Греда аз го смених 2020 🤔

# 685
  • Варна
За да видите остатъка в стикера, трябва да имате регистрация в сайта.
С регистрационния номер на колата може да се види само дали имате глоби и какви.

# 686
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Лято в Балат ❤️🧡💛💚💙💜

https://www.instagram.com/reel/CgYzHKIjEJH/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 687
Предполагам червения паспорт?
Ще проверя сега с моя паспорт на моята кола.
Греда аз го смених 2020 🤔

пратете на ЛС номера на колата за да ви го проверя

# 688
Здравейте,за годишнината ни през септември ще ходим за 4 нощувки, без децата.За пръв път, мечта ми е и много се вълнувам.Някой може ли да ми прати примерна програма, искам корабче, Аквариума и всички важни забележителности.Ще си вземем хотел в центъра.Благодаря!:heart:

# 689
  • Варна и...духом на Босфора
Савинче,
Хубу си решила с Ашкъма ти къде Стамбула аниверсариуту да празнувате.
Ама какво значи да ти пратим програма,можеш ли да разясниш в подробности,аджеба,няма да успееш до септември да прочетеш тази тема и още две назад поне!, и стиковаш своя собствена ли?

Общи условия

Активация на акаунт