Дискова херния - 21

• 58 233
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
И друг път съм споделяла тук - от около 10 г. имим матрак на ЕКОН - латексов , 20 см . Няма  разсейващи ядра  и други дрън-дрън  рекламни закачки . Матракът е  хомогенен , латексов  и за разлика от тези  по рекламите , където ги носят под мишница навити , този идва с  размерите си и е доста тежък .
При мен е върху  ламелна рамка . За 10 г. не е трепнал , а аз освен че спя на него , доста часове  и работя върху него на  лаптопа . Дава много хубава опора , защото  не потъваш /както в топ-матрак на Дормео например/ .
Върху твърда основа сигурно ще е още по-добре , но на мен така ми е удобно .

https://www.-spam097-/matraci/lateks-ekon/matrak-koral-20-sm-s-cip-lateks

Eли, би ли си оправила линка - не зарежда

# 106
Твърди, но не толкова, че да ти се набиват и да те болят кокалите от твърдост, но най-вече равни, трябва да са матраците.
Аз смених два чисто нови матрака с евтин диван-легло от Виденов (равен и твърд) и съм доволна.

# 107
https://ekon.bg/latex/produkt/matrak-standart/

Ако по някаква причина  във форума не се допускат  линкове с реклама , напишете просто  "матраци ЕКОН" и  излиза  сайтът им .

# 108
здравейте,санаториум по клинична пътека след препоръка от физиотерапевт , веднага след физиотерапията ли трябва да последва? В момента ходя на физиотерапия и смятам да попитам дали могат да ме изпратят, но вече 2 седмици съм в болнични и се притеснявам да отида веднага след това на санаториум. А и чувам, че не е добре да се ходи в остра фаза. То сега дори от физиотерапията се поразбутаха нещата...

# 109
  • В страната на бурите
За санаториума трябва да отидете (започнете) до 1 месец след последната процедура при физиотерапевта (тоест като ви дадат направлението).  Имайте предвид обаче, че в голяма част от санаториумите няма вече места - тоест записват за края на юли или август, когато направлението ще е изтекло (понеже и аз звънях миналата седмица) и е трудно да се свържеш с тях по телефона. Звъни им се следобед, защото сутрин приемат пациенти и не вдигат. Явно там принципът е първо записваш дата за санаториума, а после, като наближи датата, вземаш направление и правиш физиотерапия. Все пак звъннете да проверите - може да има място там, където искате. Успех!

# 110
Здравейте, преди няколко дни бях на ЯМР и се установи,че имам голяма ДХ на L5-S1 (9,1мм), протрузия на L4-L5 и сколиоза. Невроложката ми препоръча да отида в Павел баня и по-конкретно в клиниката на Гечеви. Поразрових се из старите теми, но не намирам отзиви на хора били на лечение при тях...Бих се радвала някой да сподели мнение за тях.
П.С. Търся също препоръки за добър кинезитерапевт във Варна. Може и на ЛС. Simple Smile
Пак искам съвет...след като ми прегледаха ЯМР и ЕМГ от клиника Гечеви казаха да не отлагам и да отивам при тях за подводни екстензии. От друга страна вчера бях при неврохирург, който категорично каза, че съм за операция и да не правя никакви екстензии, защото ще ме изнесат на инвалидна количка. Направо ми попари всички надежди, че мога да се оправя без операция...Някой с толкова голяма херния правил ли е екстензия, какви са били последствията? При всички положения ще потърся още едно мнение от неврохирург..

# 111
здравейте, санаториум по ЗК  и по НОИ - освен броят дни (ЗК 7 и НОИ 10) - каква друга разлика има? Аз 10 дена няма как да издържа (и 7 едвам ще издържа ...

# 112
Здравейте, преди няколко дни бях на ЯМР и се установи,че имам голяма ДХ на L5-S1 (9,1мм), протрузия на L4-L5 и сколиоза. Невроложката ми препоръча да отида в Павел баня и по-конкретно в клиниката на Гечеви. Поразрових се из старите теми, но не намирам отзиви на хора били на лечение при тях...Бих се радвала някой да сподели мнение за тях.
П.С. Търся също препоръки за добър кинезитерапевт във Варна. Може и на ЛС. Simple Smile
Пак искам съвет...след като ми прегледаха ЯМР и ЕМГ от клиника Гечеви казаха да не отлагам и да отивам при тях за подводни екстензии. От друга страна вчера бях при неврохирург, който категорично каза, че съм за операция и да не правя никакви екстензии, защото ще ме изнесат на инвалидна количка. Направо ми попари всички надежди, че мога да се оправя без операция...Някой с толкова голяма херния правил ли е екстензия, какви са били последствията? При всички положения ще потърся още едно мнение от неврохирург..
Ами, замисли се какво представлява екстензията и какво влияние може да укаже върху голяма херния, притискаща нерв. До колкото аз знам (не съм ходила да гледам или да правя екстензии), се разтяга гръбначния стълб по вертикала. Хернията е по-скоро по хоризонтал притиснала нерва. Как тогава, като разтягаш вертикал, ще освободиш хоризонтал? Виждам логика ако имаш стеноза, която допълнително да стеснява пространството по форамени и рецесуси около нервите, но за херния не виждам логиката как екстензията може да повлияе херния. Най-много да стане някоя секвестрация на херниралата част пулпозно ядро и парчето да се заклещи някъде и да стане по-голяма беля - както те е предупредил хирургът.
Екстензии препоръчват америкнските хиропрактори, но техните не са с такова налягане от тежести, ами във въздуха и тип "Макензи". Гечевските екстензии със сигурност причиняват някакво разместване. Според мен, обаче, не по хоризонтала и точно на нивото на което е хернията. Аз не бих предприела гечевски екстензии. При протрузии (бълджинг дискове) мисля, че има логика да се правят екстензии, но при хернии не виждам логика. Освен ако хернията не е разположена на такова място, че да засяга вертикално нерва. Не знам дали невролозите от санаториумите могат да разчитат ямр.

# 113
Екстензиите имат риск да причинят поражения и да влошат положението, аз не бих се подложила. Имам направена операция, и ако сега трябва да избирам операция или да пробвам с екстензии - пак не бих пробвала и бих си направила операцията.

# 114
  • София
Няма да навлизам в полемика "за" или "против" екстензиите, но за себе си зная, че по никой начин няма да се подложа на екстензия, първо, на Гечеви това  е  пореден пациент и съответно пари, какво друго могат да кажат освен - заповядай веднага, второ, на такива недоказани в медицината практики не бих се подложила. Това е сериозно натоварване на гръб. стълб, има подобно сухо изтегляне в американската клиника, за която съм пуснала пост преди много време, и на това сухо изтегляне не му вярвам, но всеки си има глава на раменете.

# 115
Хора, нормално ли е гръбначния ми стълб да пука? Като легна и се завъртя надясно (да се присeгна за нещо примерно) ми изпращява Flushed

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 10:41 от Lavendervibes

# 116
  • Козлодуй
И на мен ми прещраква по цели гръб не само в областта на хернията Simple Smile Не е нормално ама няма друг път към оправяне освен да се изпука - не изпука ли си стои закачено и боли Simple Smile Това е лично мое усещане и не отговарям за другите хора Simple Smile Научила съм се как да го оправям Simple Smile

# 117
  • Варна
Има ли някой, който се е оперирал при доцент Марин Генчев?

# 118
Здравейте, аз имам въпрос към жените, които са прекарали бременност и са родили при наличието на дискова херния, моля да споделите как е минало това "изпитание", защото аз съм много стресирана, не съм бременна но естествено, че някой ден ще се случи и ме е страх ужасно... С херния на Л5 С1.

# 119
Има ли някой, който се е оперирал при доцент Марин Генчев?
Аз за първи път го чувам това име. В коя болница е този доцент?

Общи условия

Активация на акаунт