Дискова херния - 21

• 59 106
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
Широка пижама удобни чехли тоалетни принадлежности и съвет да се погледне сайта на болницата може да имат някакви специфични изисквания Simple Smile
Lavendervibes, много ти съчувствам защото моя гръб започна да ме боли още на 20 години и един лекар тогава ми каза "Виж какво момиче - кръст и гръб започне ли да боли си боли цял живот" и така и стана -просто свикнах с болката. Сега всеки ден преодолявам себе си за да правя упражнения защото ако се залежа ще стане по-лошо Simple Smile
Това упражнение за корема което правиш само по себе си не е лошо но не е достатъчно - необходимо е загряване и ежедневен режим Simple Smile

ох, ясно ми е. От 3 години съм си с тъпа болка в  десния крак и като цяло не я мисля, дори я забравям често. Гърбът съвсем скоро почна, ясно ми е че така ще е. Просто се моля да ми се оправят ръцете. Проблемът бил , че като поддаде на едно място по гръбначния стълб, става и на друго. И сега отскоро ми е трудно да пиша, да отварям бутилки дори - изтръпване в пръстите, което  засега прогресира. Скоро ще ходя на ЯМР и аз ги виждам към кейджове на шийни прешлени нещата. Писах си оттук с успешно оперирани с подобни симптоми и ръцете се оправят. Само за това се моля.

Успех, Теди. Flowers Cherry Blossom

# 151
Имам въпрос към оперираните...Какво би ми било полезно да взема с мен за болничния престой? На 20.06 ми насрочиха дата за операция. Става въпрос за Иван Рилски.

Не мога да помогна с информация за нужните неща, но искрено ти пожелавам една успешна операция, стискам палци и кураж всичко ще е наред!

# 152
  • София
Имам въпрос към оперираните...Какво би ми било полезно да взема с мен за болничния престой? На 20.06 ми насрочиха дата за операция. Става въпрос за Иван Рилски.
Всичко което са изброили колежките от темата + минерална вода, удобно е в по-малките бутилки. Изобщо не се притеснявай,  но и за три дни няма какво много да носиш, операцията не е тежка и след като  си излязла от упойката малко по-късно и много внимателно и най-вече бавно  ще станеш и ще отидеш до банята ,ще се измиеш лицето, изпишкаш и така, няма място за притеснение, успех!

# 153
Имаше списък какво трябва да се носи.

# 154
Влизам в тази група със сълзи и надежда за помощ. Секнах си кръста през май. Бих инжекции 4ри дена след това няколко дни сашета . Болката отшумява но проблема и схващането си стояха. Правих упражнения, които намаляваха напрежението ми моментно. Моя мъж ми правеше масаж от който чувствах подобрение. Поради тази причина реших да ходя на физиотерапия все пак докторите най добре знаят какво ми трябва. След първия ден физиотерапия с ток и магнит не мога да се движа. Болката стана нетърпима ,целия ми крак изтръпва . При движение болката се засилва. Кажете ми какво да правя, лекарства не помагат изобщо. Единствено масаж с леден гел ме облекчава но е временно и след като премине действието на масажа започва с пълна сила отново. А в това състояние се налага и да работя. Благодаря предварително на тези ,които се отзоват към проблема ми.

# 155
Противопоказано е да работиш, ще се влошаваш повече, ако сега в острата фаза не си почиваш. Избързала си с физиотерапията.

Направи си ямр възможно по-бързо, за да разбереш какво точно е положението с дисковете.

# 156
Противопоказано е да работиш, ще се влошаваш повече, ако сега в острата фаза не си почиваш. Избързала си с физиотерапията.

Направи си ямр възможно по-бързо, за да разбереш какво точно е положението с дисковете.
Имам скенер направен . Диагноза радикулит и имам и калцирана херния ,както и протрузии. Ще прикача снимка на скенера

# 157
Скенер - не. Ямр! Да се види гръбнака триизмерно.
М? Каква калцирана херния имаш? Не ми казвай, че това на скенер са ти го "видяли". Fearful

# 158
mackata03, почивка, лежане, нестероидни противовъзпалителни - ибупрофен, волтарен, нещо подобно. Ако се пият повече от няколко дена - омепразол за защита на стомаха. Щом има упражнения, които облекчават, правете ги, масажите от мъжа ви също. Дайте му 1-2 седмици да видите дали ще се успокои така, и ако не - лекар (ако се влошава, лекар по-рано).

Почивката е много важна в тази фаза, мястото е наранено и без почивка рискувате да влошите състоянието и повече проблеми в бъдеще.

# 159
  • Козлодуй
Трябва да се лежи на пода с крака на табуретка под прав ъгъл и хавлия навита на руло под врата - колкото може по-дълго

# 160
Привет от мен. На 21ви ми мина операцията. Вече 1 седмица съм си вкъщи и повече лежа, посъветваха ме да изчакам с по-дългите разходки. Болка в крака и кръста няма, но има нещо, което ме притесни...зрението ми е замъглено. На някоя от вас случвало ли й се е? Чудя се дали е страничен ефект от упойката или пък някой медикамент, който са ми слагали? Лекарят, който ме оперира е в отпуска в момента..

# 161
М? Каква калцирана херния имаш? Не ми казвай, че това на скенер са ти го "видяли". Fearful
Да това е разчета на скенера.

# 162
Здравейте. Пиша във връзка с майка ми. Претърпя отворена стомашна операция април месец тази година, вследствие на  нея трябваше да носи колан, пристягащ стомаха 2месеца, и да не се товари много. Дотук добре, но се залежи и започна силно да я боли кръста и крака от кръста до петата. Започнахме инжекции вкъщи мелбек и дипрофос, които не помогнаха достатъчно и влезе в болница за вливания. Болеше я докато спи. След болницата болките по хода на седалищния нерв намаляха, но останаха  при определени положения на тялото, като протягане нагоре и осукване. Направихме ЯМР. Резултатите показаха протрузия на L5-S1, листеза на същото ниво и дорзо -латерална текална компресия и стеснение на вертебралния канал с компресия върху коренчето на седалищен нерв. Днес бяхме на невролог,  който каза, че трябва операция. На мен операция ми звучи последното, което трябва да се направи. Не трябва ли преди това да се опитаме да направим рехабилитация,  упражнения,  санаториум , а не веднага да лягаме под ножа? Благодаря.

# 163
  • Козлодуй

# 164
Да това е разчета на скенера.
Добре, медианна дискова херния се вижда доста добре на скенер, но от къде пък я виждат, че е калцирана? Аз бих си направила ямр, да се види точно до каква степен са притиснати нервите в гръбначния канал, колко е голяма хернията, понеже имаш и стеноза на това ниво, която допълнително ти стеснява там пространството. Иначе гръбнакът ти изглежда доста запазен. Ставите ти са ок, нагоре си ок, нямаш ошипяване по прешлените. Имаш само едно проблемно ниво. Протрузията не я брой за проблемна в момента. По левия крак ли имаш болки? До пръстите стига ли? Кутрето?
Дай си три месеца интензивна почивка и медикаментозно противовъзпалително лечение, като си пазиш задължително лигавицата на стомаха с омепразол още от първото прието противовъзпалително. Наистина сега не е момента да работиш, ами да лежиш.

Fanucka, трябва консултация с неврохирурзи, щом има листеза и гръбначния канал е стеснен.  Упражненията са нож с две остриета щом има приплъзване на прешлен. Гръбнакът е нестабилен. Може би трябва операция за стабилизация на гръбнака. В тези операции е спец Габровски. Аз не бих я водила на рехабилитация и упражнения, без да се консултирам с неврохирурзи. Каква степен на листеза има?  
Може да пробва да спи по корем, така по логика би трябвало да се облекчи натиска.  

Общи условия

Активация на акаунт