Дискова херния - 21

• 59 110
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря много! Не пише никъде в изследванията степента на листеза. А за проф. Габровски много ли се чака за час, видях, че има сайт за записване на часове, но имате ли представа колко напред във времето се дават? Както и толкова ли е страшна операцията за 75годишна жена? Благодаря

Скенер - не. Ямр! Да се види гръбнака триизмерно.
М? Каква калцирана херния имаш? Не ми казвай, че това на скенер са ти го "видяли". Fearful
Да това е разчета на скенера.
Добре, медианна дискова херния се вижда доста добре на скенер, но от къде пък я виждат, че е калцирана? Аз бих си направила ямр, да се види точно до каква степен са притиснати нервите в гръбначния канал, колко е голяма хернията, понеже имаш и стеноза на това ниво, която допълнително ти стеснява там пространството. Иначе гръбнакът ти изглежда доста запазен. Ставите ти са ок, нагоре си ок, нямаш ошипяване по прешлените. Имаш само едно проблемно ниво. Протрузията не я брой за проблемна в момента. По левия крак ли имаш болки? До пръстите стига ли? Кутрето?
Дай си три месеца интензивна почивка и медикаментозно противовъзпалително лечение, като си пазиш задължително лигавицата на стомаха с омепразол още от първото прието противовъзпалително. Наистина сега не е момента да работиш, ами да лежиш.

Fanucka, трябва консултация с неврохирурзи, щом има листеза и гръбначния канал е стеснен.  Упражненията са нож с две остриета щом има приплъзване на прешлен. Гръбнакът е нестабилен. Може би трябва операция за стабилизация на гръбнака. В тези операции е спец Габровски. Аз не бих я водила на рехабилитация и упражнения, без да се консултирам с неврохирурзи. Каква степен на листеза има?  
Може да пробва да спи по корем, така по логика би трябвало да се облекчи натиска.  

# 166
Невроложката при която бях в началото ми даде 14 дни болничен и след това не ги удължи ,защото съм имала нужда от движение. Та затова ходя и на работа.Confused ще ходя при личната пак да ме праща.

# 167
Fanucka, нямам представа и за двата въпроса. От доста време никой не е писал тук за Габровски.

mackata, кажи ѝ много здраве на невроложката. Тя няма да ти сърба супата след това... Frowning1 Тя си е прибрала направлението и те е разкарала. Личната да те праща направо на комисия.

# 168
Здравейте, помоля за вашето мнение че се побърках..
Пускам резултатите от ЯМР, предлагат ми лечение в МБАЛ Света София със противовъзпалителни (системи)- което като продължителност е доста време, след това чак физилална терапия.
Аз нямам кой знае какви болки, до сега 2 пъти ми се е сецнал кръста, последно преди 3 седмици, мина почти изцяло, остана малък дискомфорт. Малко се изплаших от тези системи, пък и не питах точно какви противовъзпалителни са…
Дали да се доверя на лекаря не знам или да търся и второ мнение..предполагам че само с физилална няма да стане..

# 169
Щом не Ви боли в момента, аз не виждам смисъл да се тъпчете с противовъзпалително. Но трябва да промените начина си на живот, за да не се превърнат тези протрузии в хернии, защото тогава болката е неописуема и продължителна, не минава за две седмици. Каране на колело тип спининг, плуване, постоянно движение за укрепване мускулите ма гърба. Аз толкова съжалявам, че нямаше лекар, който да ме посъветва тези неща навремето, само гледат да си усвоят пътеките, а в дългосрочен план какво ще е здравето на пациента, изобщо не ги интересува. Грижете се зза себе си и по-малко посещение на лекари е моят съвет. Успех!

# 170
По симптомите и от разчитането според мен също не сте за болнично лечение. Спокойно можете да отидете на физиотерапия щом болката не е в остра фаза. След това наистина си обърнете внимание както Мистик ви е посъветвала.

# 171
Много ви благодаря!! Върнахте ми куража че сериозно ме наплашиха в болницата! Бъдете Здрави ♥

# 172
Почнали са дегенеративни промени, за това си промени начина на живот - без засядане, без зорене, без вдигане на тежко. Тези дискове не се знае кога могат да дадат фира, ако се назориш с нещо.  Много хубаво си направила, че си си направила веднага ямр. Проучи кой тип упражнения са за теб. Виж Макензи в ютуб. И не трябва да правиш "котка".

# 173
Здравейте, четох назад по темите, но са много и се позагубих в информация.

Миналата година септември след едно бягане на пресечен терен получих болки в кръста и ортопеда ме прати на рентген, който показа наличие на дископатия L4-L5. След 2 инжекции и курс с етодин (НСПВ) и милгама N се захванах да правя упражнения и уж да се пазя, доколкото мога, което явно е помогнало донякъде, защото почти цяла година изкарах без повторна криза... до тази седмица. Този път нямам идея какво доведе до острата болка, но вече цяла седмица не съм на работа, изпих де що има обезболяващи, без ефект. Ортопедът ми реши да направим пак 2 инжекции (с кортикостероид и противовъзпалително) и сега очаквам какво ще стане след втората.

Вече съзнавам, че ще трябва да се търси някакво по-сериозно лечение, защото дори да отмине кризата сега, не знам кога пак ще ми се случи, а и периодично си ме боли кръста.
Какво смятате за озонотерапията?
Записала съм се на преглед в клиника Кортекс, но в интернет почти няма информация и не мога да се ориентирам дали е безопасно и дали всъщност някой му е помогнало в дългосрочен план.

# 174
Правила съм лечението в Кортекс еднократно. Имаше някакъв ефект за около 6 месеца. Обясниха ми , че е необходимо да се прави системно по 2-3 пъти в годината. Не ми допадна тази идея в дългосрочен план. Не мисля, че може да ти навреди, тъй като убожданията са в зоната на гръбнака, но все пак без пряко да навлизат във важни органи.

# 175
Аз получих ужасна криза след инжекция с Озон. Категорично не препоръчвам.

# 176
Аз получих ужасна криза след инжекция с Озон. Категорично не препоръчвам.
Алергична реакция ли? Или кръста те заболя повече?

Правила съм лечението в Кортекс еднократно. Имаше някакъв ефект за около 6 месеца. Обясниха ми , че е необходимо да се прави системно по 2-3 пъти в годината. Не ми допадна тази идея в дългосрочен план. Не мисля, че може да ти навреди, тъй като убожданията са в зоната на гръбнака, но все пак без пряко да навлизат във важни органи.
Аз разбрах, че са 10 дни по ред и ти бият всеки ден инжекции, и това е един курс. Притеснявам се да не объркат нещо и да ми натиснат нерва с иглата или де да знам и аз.

# 177
При мен беше една инжекция, сложена до самите прешлени, под упойка. Прави я единствено д-р Стоев в Гръбначен център. Схвана ми се още повече целия кръст седмица след това. Все едно  ми се прищипа още повече нерва Sad Ако това е друг тип терапия на по-повърхностно ниво, може да опитате.

# 178
Лошо съм се изразила. Правила съм 10
 дневният курс на лечение еднократно. Серия от инжекции, но не между прешлените, а встрани от тях. Не е болезнено. Спомага за намаляване на възпалителни процеси.

# 179
При мен беше една инжекция, сложена до самите прешлени, под упойка. Прави я единствено д-р Стоев в Гръбначен център. Схвана ми се още повече целия кръст седмица след това. Все едно  ми се прищипа още повече нерва Sad Ако това е друг тип терапия на по-повърхностно ниво, може да опитате.

Това, което на теб са ти правили е озонова нуклеолиза и няма много общо с това, което в Кортекс правят, а то е инжектиране на озон паравертебрално в мускулите до гръбначния стълб. Първото е с цел да се смали обема на пулпозното ядро, а второто е с цел да се намали възпалението около диска.

При всички случаи, без да се знае точната диагноза (ДИСКОПАТИЯ НЕ Е ТОЧНА ДИАГНОЗА), е рисково да се предприема каквато и да било процедура, освен първичната терапия с противовъзпалителни и много покой. На сляпо не бива да се предприемат никакви манипулации. Трябва триизмерен образ на гръбнака първо и преди всичко! А този образ го дава ЯМР. Рентгенът не го дава.

Общи условия

Активация на акаунт