Дискова херния - 21

• 59 485
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
  • В най - голямото село
amy_nka казал е,  че ще премахне единият диск. Ще се сложи и гел. Това знам. Утре пак ще питам при приемането.

# 241
Дано да е правилният диск! Hands Pray Стиснати палци!

# 242
Успех, чувала съм добри неща за Фердинандов. 👍
Диска на лумбалните прешлени ли е, няма ли да сложи нещо на мястото на изваденият?

# 243
Здравейте!
Не знам дали е тук мястото, но с извинение, ако не е, все пак ще ви попитам и поискам мнение за резултатите от компютърна томография на сина ми. На 21г е. Получи болки в кръста и най вече в кракът след тренировка във фитнеса. Чак в другиден/сряда/ е на лекар и много се притеснявам. Ще съм много благодарна ако някой може да ми каже какво показва изследването!

# 244
Bentita, съжалявам, но никак не са хубави нещата. Как на 21г е получил тези хернии, че и изгладена лордоза. Аз ги имам почти същите и съм доста зле. Надявам се докторът да даде нещо , но обезболяващи действат само докато се пият. Късмет!

# 245
Изгладената лордоза може да е и физиологична. Но има две хернии и са латерални.
За да се ориентираш (неговите са в оранжевата зона):

Черните кръгчета отстрани (където пише L4 Root) са нервните коренчета, излизащи от същото ниво. При него има притискане на лявото на последния диск L5-S1.
Аз съм с фораминална и се влача вече една година, с две латерални не знам какво може да е развитието... Confounded

Възможно е заради сколиозата гръбнака да е крахнал при вдигане на тежести и упражняване на повече натиск с дясната страна на тялото или рязко навеждане на дясно или навеждане на дясно носейки тежест. Или и сколиозата да е също в резултат на вдигането на тежести и упражняване на повече натиск с дясната страна на тялото.

Аз така си обяснявам страничните хернии.
За съжаление не се правят профилактични изследвания на гръбнаците на децата... В пети-шести клас с какви раници идват на училище, не е за вярване. Ами, то се натрупва и в един момент крахва тоя гръбнак. Pensive

# 246
...И обикновено, трябва да се действа бързо. Първо се учудих как толкова бързо му е дал направление за ямр, но явно си дава сметка, че състоянието изисква спешност.

Имаме общи познати с невролога, та затова може би даде направление за ЯМР. Но пък имаше час за след седмица за самото изследване, така че пак се губи време!
На мен ми е ясно че положението няма да е розово, само се надявам да няма необратими увреждания на нерв.
Благодаря отново! Ще пиша!
Здравейте! Ямр е готов...

# 247
Божеей! Confounded Дано да попаднете на правилния човек, Радост! Спешно трябва да търсите добър неврохирург. Това не е станало за 10 дни...

# 248
Божеей! Confounded Дано да попаднете на правилния човек, Радост! Спешно трябва да търсите добър неврохирург. Това не е станало за 10 дни...
Препоръки? За  София?

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 15:01 от radost_1211

# 249
Утре приемат майка ми за операция в Св. Иван Рилски при доц. Фердинандов. Операцията трябва да е на 17/08. Стискайте палци моля ви.
[/quote
Как мина операцията? Майка ви добре ли е)?

# 250
  • В най - голямото село
amy_nka, Мина операцията на майка. Операцията е успешна според доц. Фердинандов. Даже ден след операцията майка е на крака, но за отношението и условията в отделението по Неврохирургия към Свети Иван Рилски ще пусна отделен пост. Не Препоръчвам. 

# 251
Май не си единствената, останала с такова впечатление от отделението. Разкажи, когато можеш.
Дано всично е минало благополучно и да се похвалиш след месец!
Фердинандов само там ли оперира?

# 252
Дано да е успешна операцията!
Отношението ще го превъзмогнем. И аз преживях нещо подобно, което така те смачква като личност, че....
Ще ми остане като полезно превъзмогвйне на труден период. Добре,че ме бяха посъветвали да си осигуря доста банкноти по 5лв. Така се плаща такса спокойствие на дежурната санитарка и се оцелява. Гадно е , още ми е пресен споменът.

# 253
Здравейте, имам 2 отделни въпроса:
1. Имам 2 дискови протрузии, след последното сецване на кръста усещам леко изтръпване на краката. Имам ЯМР от преди месец и половина. Иска ми се да отида на физиотерапия, трябва ли ми направление от невролог? Моля и за препоръки за София
2. Трябва да сменим матрака, тъй като вече не е удобен и мисля че само ми влошава състоянието. На какво трябва да внимавам при избора?
Благодаря предварително!

# 254
И личен лекар би могъл да ти даде направление за физиотерапия. За Сф - физиотерапията във ВМА е хвалена.
За матрака - да е равен, според мен, да
не е анатомичен, да не потъва. Иначе, препоръката на лекарите е да е твърд.

Общи условия

Активация на акаунт