Дискова херния - 21

• 59 486
  • 724
  •   2
Отговори
# 225
Миналата година ми донесоха от Германия една кутия (10 ампули). Като гледам е с 3 съставки само.

Онзи Дискус с многото съставки май се водеше само Дискус Компоситум (без Калмиа)

# 226
Здравейте! Позволявам си да се консултирам с вас относно съпругът ми. Преди 10 дни при ставане от сън много силна болка в кръста в дясно, като след това обхвана и крака с изтръпнали пета и 3,4 и 5 пръст. На рентгенова снимка се видя леко стеснено дисково пространсто  L5-S1 и вероятна радикулопатия на същото ниво.След преглед при невролог (евентуална диагноза дискова херния) е изписано лечение с дексаметазон (през ден) и мелбек (всеки ден) и направление за ЯМР. Три дни след началото на лечението обаче положението стана още по зле - изключително силни болки в кръста и крака. Докато действа кортикостероида е по търпимо, но после е нещо ужасно. Утре е на ЯМР като той се чуди и се мае как ще изтърпи изследването без да се движи.
Сега по същество - доколкото изчетох и ако диагнозата е ДХ ( и не се препоръча операция) следва овладяване на болките с лекарства и после рехабилитация и физиотерапия, или...
Приемам всякакви съвети!
Желая на всички успех!

# 227
  • Варна
Дискуса с многото съставките се казва просто Дискус инжекционен разтвор и се продава абсолютно свободно в аптеки Фрамар, например, аз купувам оттам, има и онлайн.

# 228

Сега по същество - доколкото изчетох и ако диагнозата е ДХ ( и не се препоръча операция) следва овладяване на болките с лекарства и после рехабилитация и физиотерапия, или...
Приемам всякакви съвети!
Желая на всички успех!
Точно така. Операция не се препоръчва в първите 3 месеца. Ако след този срок положението се е влошило, тогава се консултирате с неврохирурзи. Сега трябва агресивна терапия с противовъзпалителни и хр. добавки + много покой.
Тест на Ласег положителен ли му е?

# 229

Приемам всякакви съвети!
Желая на всички успех!
Точно така. Операция не се препоръчва в първите 3 месеца. Ако след този срок положението се е влошило, тогава се консултирате с неврохирурзи. Сега трябва агресивна терапия с противовъзпалителни и хр. добавки + много покой.
Незнам за тест на Ласег. Амбулаторния лист не е пред мен, но по спомен не може да стои на пета, няма рефлекс на десен крак...Благодаря!
П.С Опериран е от голяма парамедианна дискова ДХ на С5-С6 през 2016 г. със силно притиснат гръбначен мозък. Такива болки не са били...

# 230
, но по спомен не може да стои на пета, няма рефлекс на десен крак...Благодаря!
П.С Опериран е от голяма парамедианна дискова ДХ на С5-С6 през 2016 г. със силно притиснат гръбначен мозък. Такива болки не са били...
Това са много важни подробности, и мисля, че е добре да се консултирате с неврохирург, след като направи ямр-то.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 10:22 от Lemy

# 231

Приемам всякакви съвети!
Желая на всички успех!
Незнам за тест на Ласег. Амбулаторния лист не е пред мен, но по спомен не може да стои на пета, няма рефлекс на десен крак...Благодаря!

Това си звучи сериозно. Неврологът при това положение би трябвало да е намекнал за неврохирург. Като направи ямр, отивайте!

# 232

Приемам всякакви съвети!
Желая на всички успех!

Това си звучи сериозно. Неврологът при това положение би трябвало да е намекнал за неврохирург. Като направи ямр, отивайте!
Казал е да се изчака ЯМР и ще гледа да не се стига до там. Благодаря на всички!

# 233
Rolling Eyes за десетина дни да развие такава остра симптоматика, според мен минава пределите на възможностите на невролозите. Нищо не пречи паралелно да се консултирате и с неврохирург, като направи ямр. Невролозите от ямр не разбират, четат само какво е написал рентгенологът. А, рентгенологът може да си спести някои детайли, като размера на хернията, например.

# 234
С тази предистория и симптоматика, случая не е за на невролозите а за неврохирурзите.  Единствено с пускането на направление за ЯМР, може да е полезен невролога.

# 235
...И обикновено, трябва да се действа бързо. Първо се учудих как толкова бързо му е дал направление за ямр, но явно си дава сметка, че състоянието изисква спешност.

Пиши, като има развитие, Радост! Желая успех!

И моето най-голямо притеснение беше как ще издържа с пуснати крака без да шавам в томографа, но стисках зъби и мислех "20 минути ще минат бързо" и минаха.
Никой не се е сетил да лепне нещо за четене или картинки за гледане по пластмасата на томографа, за жалост... Simple Smile Добре че имаше петънца по пластмасата, в които да съсредоточавам погледа... Щеше да е хубаво да има картинки за взиране. Simple Smile

# 236
...И обикновено, трябва да се действа бързо. Първо се учудих как толкова бързо му е дал направление за ямр, но явно си дава сметка, че състоянието изисква спешност.

Имаме общи познати с невролога, та затова може би даде направление за ЯМР. Но пък имаше час за след седмица за самото изследване, така че пак се губи време!
На мен ми е ясно че положението няма да е розово, само се надявам да няма необратими увреждания на нерв.
Благодаря отново! Ще пиша!

# 237
  • В най - голямото село
Утре приемат майка ми за операция в Св. Иван Рилски при доц. Фердинандов. Операцията трябва да е на 17/08. Стискайте палци моля ви.

# 238
Утре приемат майка ми за операция в Св. Иван Рилски при доц. Фердинандов. Операцията трябва да е на 17/08. Стискайте палци моля ви.
Желая ви успех от сърце!

# 239
Пожелавам да мине благополучно! Но каква всъщност ще е операцията, при три дискови протрузии и стеноза? Какво ще оперира? Импланти ли ще ѝ слага?

Общи условия

Активация на акаунт