Дискова херния - 21

• 58 723
  • 724
  •   2
Отговори
# 540
За стеноза има едни апаратчета, които се поставят, за да разширяват пространството. В България не съм чувала никой да поставя такива. Търси инфо в ютюб за стеноза. За смачкания прешлен - ортопед. Според мен си за стабилизация. Най-опитен там е Габровски. Ама не знам дали е още доктор или се занимава вече с политика основно.

# 541
  • София
За стеноза има едни апаратчета, които се поставят, за да разширяват пространството. В България не съм чувала никой да поставя такива. Търси инфо в ютюб за стеноза. За смачкания прешлен - ортопед. Според мен си за стабилизация. Най-опитен там е Габровски. Ама не знам дали е още доктор или се занимава вече с политика основно.
Габровски - не, силно прехвален! Има много по-добри от него, примерно  доц. Хаджиянев

# 542
Здравейте, можете ли да ми кажете къде са кабинетите на Хаджиянев и Минкин? В ДКЦ-то или в болницата? Изобщо от къде се влиза.. Трябва ли първо през регистратурата да мина да платя или след това?
Благодаря!

# 543
Здравейте, можете ли да ми кажете къде са кабинетите на Хаджиянев и Минкин? В ДКЦ-то или в болницата? Изобщо от къде се влиза.. Трябва ли първо през регистратурата да мина да платя или след това?
Благодаря!
То реално болницата и ДКЦ-то са на едно. Аз лятото звъннах на Минкин, той ми каза в кой ден и час да отида, и в кой кабинет. Първо се минава регистратура (без да се плаща) и отивате и чакате пред кабинета (с моя час имаше още 3ма човека, така че се подгответе за по-дълго чакане). След прегледа ще ви насочат къде да платите. За Хаджиянев не мога да дам телефон, но за Минкин мога да ви дам мобилен на лични.

# 544
Благодаря! Намерихме телефона, но не успях да се свържа с него. Ще чакам пред кабинета и ще се моля да ме приеме.

# 545
Благодаря! Намерихме телефона, но не успях да се свържа с него. Ще чакам пред кабинета и ще се моля да ме приеме.
Оо, много е трудно да се свържеш с него. Аз се сещам, че ме извика в петък около 9 часа. Може тогава да пробваш.

# 546
Аз отново да помоля
Sophia L. да сподели кое е отделението за физиотерапия, от което е доволна. Или някой друг, ако има добри впечатления и ефект някъде другаде. В Първа градска ми казаха, че е добре да започна каквото и да е било след 9 януари, заради празниците, че сега нямало смисъл да се прекъсва от почивните дни, но болката не минава, а дори се засилва и вече съвсем към гърба и врата, освен цялата ръка... Не знам мога ли да отлагам. Явно само с пиене на Нивалин и нестероидни няма да мине. Какви са ви впечатленията от физиотерапията в Пирогов, ако някой е ходил?

Ще съм благодарна, ако споделите!

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 23:50 от Prima123

# 547
Аз отново да помоля
Sophia L. да сподели кое е отделението за физиотерапия, от което е доволна. Или някой друг, ако има добри впечатления и ефект някъде другаде. В Първа градска ми казаха, че е добре да започна каквото и да е било след 9 януари, заради празниците, че сега нямало смисъл да се прекъсва от почивните дни, но болката не минава, а дори се засилва и вече съвсем към гърба и врата, освен цялата ръка... Не знам мога ли да отлагам. Явно само с пиене на Нивалин и нестероидни няма да мине. Какви са ви впечатленията от физиотерапията в Пирогов, ако някой е ходил?

Ще съм благодарна, ако споделите!
във ВМА има добра физиотерапия.

# 548
  • София
Аз отново да помоля
Sophia L. да сподели кое е отделението за физиотерапия, от което е доволна.

Извинявам се, не съм видяла - моята пареза я лекувах във ВМА.

# 549
На мен също са ми казвали че повече от два дена не е добре да има пролука между процедурите.
Също не се знае за кога ще има часове предполагам, сега по това време започват травмите и паданията и става лудница.
И трето, доколкото зная трябва малко да позатихнат болките и тогава да се ходи на физиотерапия, при теб е обратното 🤔
Най-добре ако искаш, отиди на място да те прегледат, и да ти кажа кога могат да те вземат.
Може би трябва да смениш лекарствата, ако тези не ти действат. Говори с лекаря.
С моят процедирахме така - изписва ми нещо, пия пет-шест дена и звъня да му кажа има ли ефект, ако не, сменяхме хапчетата. И така доста време.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 16:51 от Lemy

# 550
Много благодаря, че се отзовахте! Аз нямам вече връзка с невролога, при който ходих в началото на месеца. Каза ми да отида след Нова година пак да видим резултата. И мислех така да направя, като поразрових за физиотерапия, след като ви четох, но явно и тя трябва да се отложи. Да не говорим, че е кауза пердута да се свърже човек по тел. за информация в която и да е болница. Явно трябва да се обикаля на място. Никой никога не вдига телефони или след свободен сигнал се вдига и тряска слушалката. Междувременно освен, че ръката боли и си стоят изтръпнали двата пръста, при едно движение нещо се прищипа и в гърба, горе, и врата, то и там си наболяваше леко, но се търпеше. Сега е много по-силно. Нещо наново се опъна или прищипа вероятно същия нерв и сега във врата е много силна болката, даже като движа и другата ръка. Мисля да започвам пак Бруфен ретард, който ми беше изписан в началото, не знам. Сега пия нурофени, но няма ефект. Не знам какво да правя. Препоръчаха в друга тема д-р Гаврилова от ВМА, която преглежда в МЦ Неврология, но и там никой не вдига, та да знам кога изобщо и дали преглежда. В Първа градска има невролози, в Александровска пак след седмици, доколкото разбрах. Трудна задача се оказа второто мнение, но явно ще трябва по-упорито да го търся Simple Smile Някой има ли впечатления от Първа градска, че поне ми е по път? Благодаря отново!

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 05:02 от Prima123

# 551
  • Козлодуй
Загряваща възглавница за врат няма ли да помогне - топлината обезболява Simple Smile

# 552
Загряваща възглавница за врат няма ли да помогне - топлината обезболява Simple Smile

Редувам Ибутоп, Волтарен и Репарил.. Сега взех и Уримил за мазане, а отгоре слагам найлон и загрява, но не знам дали загряването помага. Но вече ми се обели кожата Satisfied Благодаря! Ще опитам и със затопляне

# 553
  • В най - голямото село
Казвали са ми, че не трябва да има болки, когато се прави физиотерапия.

# 554
Може и с болки, но не в много силната фаза.
Прима, мисълта ми беше да отидеш във физиотерапията да те прегледа техния лекар, и да ти запишат час за физиотерапия.

Общи условия

Активация на акаунт