Дискова херния - 21

• 58 956
  • 724
  •   5
Отговори
# 135
как мислите, има ли смисъл да се повтори скенера след време?

Няма много смисъл, важното е какво ви е реално състоянието - подвижност, болка.

# 136
Скенер - не. Ямр - да.

# 137

По американските форуми всички много хвалят inversion table/ лежанка за инверсиране/ тийтър :

Kaто отначало се обръщаш така една-две минути, после увеличаваш 3-4. Обяснявам си го като стречинг и разширява междупрешленните пространства, нямам идея. Рисковете са, че може да натовари напрежението в очите - противопоказно за глаукома, сърдечно-съдови проблеми, аневризъм. Но наистина един негативен коментар не видях.

А някой ползва ли ергономично бюро? Аз скоро завършвам фармация и в аптека не мога да работя по обясними причини. Има и други приложения, но ще включва работа на компютър. А като седя продължително всичко почва да ме боли.. Направо съм в ужас какво ще правя

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 21:15 от Lavendervibes

# 138
  • Козлодуй
На бюрото може да се седи на голяма топка - така се напрягат мускулите да ни държат изправени Simple Smile За ортопедично бюро не съм чувала Simple Smile
https://emdesign.bg/product/ergonomichen-stol-s-opora-za-kolene- … net-kafyavo-i-buk - ето това намерих ама не зная дали е подходящо Simple Smile

# 139
Ергономично, моя грешка 😃 това, което може да се вдига нагоре и така от време на време се изправя после пак сядаш като решиш

# 140
Това със вдигането на краката щом го правиш си царица! Аз нямам мускули на корема след раждането (диастаза) и също не мога толкова градуси нависоко с един крак дори.

# 141
Ох, не знам каква царица съм след като почва да ме боли на всяка крачка дясната половина на тялото, но явно с упражнения е пътят по-малко, по- малко. Може би нямаше да съм тук ако ги бях почнала още преди 3 години. Тогава си ми казаха, че трябва да правя упражнения всеки ден доживот, но никой не поясни какви. Накрая на физиотерапия ми показаха едно с топка и всеки път като го пробвах вкъщи стигах до инжекции и се отказах. А се води дегенеративно заболяване и трябва да правим нещо.
 Гледах едно момче разкава, че 8 месеца лежало на легло и почнало полека да прави упражнения (plank) и постепенно ставало по-лесно. Сега даже показва, че и ливадата си окосил.

# 142
Аз да попитам някой случайно да си е правил инфилтрация с кортикостероиди и обезболяващи директно в кръста? Предлагат ми го за облекчаване, но не знам.

# 143
Не мога да разбера какво ти предлагат. Блокада ли?

# 144
Не мога да разбера какво ти предлагат. Блокада ли?

СПИНАЛНА ИНФИЛТРАЦИЯ (трансфораминална) - минимално инвазивната процедура, при която смес от дългодействащ стероид, локален анестетик и физиологичен разтвор се инжектира на мястото на изхода на гръбначния нерв от гръбначния стълб. Той има за цел да намали възпалението на засегнатия нерв, което ще доведе до намаляване на изчезването на болка, изтръпване или други симптоми, причинени от възпаление на нерва.

# 145
Имам въпрос към оперираните...Какво би ми било полезно да взема с мен за болничния престой? На 20.06 ми насрочиха дата за операция. Става въпрос за Иван Рилски.

# 146
  • Козлодуй
Широка пижама удобни чехли тоалетни принадлежности и съвет да се погледне сайта на болницата може да имат някакви специфични изисквания Simple Smile
Lavendervibes, много ти съчувствам защото моя гръб започна да ме боли още на 20 години и един лекар тогава ми каза "Виж какво момиче - кръст и гръб започне ли да боли си боли цял живот" и така и стана -просто свикнах с болката. Сега всеки ден преодолявам себе си за да правя упражнения защото ако се залежа ще стане по-лошо Simple Smile
Това упражнение за корема което правиш само по себе си не е лошо но не е достатъчно - необходимо е загряване и ежедневен режим Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 15:57 от pvacheva

# 147
Имам въпрос към оперираните...Какво би ми било полезно да взема с мен за болничния престой? На 20.06 ми насрочиха дата за операция. Става въпрос за Иван Рилски.
Тединка, успех! Аз бих си взела онези неща, с които съм се подпомагала вкъщи за да не се навеждам и усуквам, тъй-като трябва да пазиш мястото неподвижно след операцията.

# 148
  • Козлодуй
https://www.bg-mamma.com/?topic=1449609.msg44890857&utm_sour … Mails#msg44890857  - ето в тази тема ми дадоха някои упражнения и много ми харесаха и ще ги правя Simple Smile

# 149

Здравей,

както са писали по-горе - пижама, чехли, сапун, тоал. хартия, мокри кърпички, дрехи за преобличане, хавлия.
Ако смяташ да пробваш болничната храна - чинийка, чаша, вилица, лъжица (не е особено вкусна - аз изкарах 3 дни на два пакета тарали Smiley).
Също - ако пиеш някакви лекарства, си ги носиш от вкъщи.
И зарядното за телефона Bowtie

Успех! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт