Дискова херния - 21

• 59 209
  • 724
  •   2
Отговори
# 195
moonflower, попадала съм на клипчета на рехабилитатор в Пловдив, нямам обаче впечатления или препоръки за него:
https://youtube.com/c/RehabilitationPlovdiv

Иначе за кисти на Тарлов, има група във Фейсбук.

# 196
  • Пловдив
Скрит текст:
Колко е голяма хернията ти? По описаните симптоми не изглежда да е голяма. И аз съм като теб, горе-долу, само че моята е фораминална, не е парамедианна. При мен външната част на прасеца и около коляното са засегнати и на над 100 м се почва клавдикацията. На нагорнище въобще не мога да ходя, а по стълби също ми е трудно. Имам известна слабост, която се засилва след натоварване на крака. Почти година ще стане от както се осакатих. И твърдят, че не съм за операция. Сега се чудя да ходя ли на бани, да не ходя ли...

Ох, как година, аз вече месец и половина, два  месеца едвам ходя (аз така плавно стигнах до тук, защото не си обърнах никакво внимание и продължих с народните танци и ходенето нагоре) и вече съм супер много изнервена.

Правиш ли някакви упражнения?

Скрит текст:
moonflower, попадала съм на клипчета на рехабилитатор в Пловдив, нямам обаче впечатления или препоръки за него:
https://youtube.com/c/RehabilitationPlovdiv

Иначе за кисти на Тарлов, има група във Фейсбук.

Lemy, благодаря за линка. За групата знам, трябва ямр да изпратя на админа на групата и тогава май те присъединяват. Аз обаче искам пак с невролог да се консултирам за тази киста и тогава.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 10:52 от moonflower

# 197
  • В най - голямото село
Всички операции на дискова херния  ли се правят със спинална упойка?

# 198
Моята беше с пълна и слава богу. Ако слушах какво се случва с мен сигурно щях да съм далеч по - стресирана. Май не е практика да се прави със спинална упойка (ако се има предвид тази при която си буден, но обезболен).

# 199
Здравейте група, чета ви от години и ето вече се реших да пиша. Историята е дълга ще опитам по съкратено да разкажа и ще помоля за съвети. 2015 по време на бременност се сецнах в кръста жестоко, пареза на ляв крак и силно изкривена на ляво. След раждането което беше секцио с пълна упойка направх ямр  - малка уж дискова херния л4-л5 и сколиоза. Няколко неврохирурга казахе че не е за операция. Направих озон в диска при др Стоев, болките се засилиха още повече предложи ми с лазер да я изгори та така ми изпържи и нерва . Нямах никаква чувствителност в двата крака за около 5 6 часа. От там пак болки и ме приемат по спешност в Иван Рилски др Хаджиянев, операция и пак болки. Ямр показва че хернията е там. Нов прием във ВМА Пранджев и Хаджиангелов отвориха ме два пъти бил останал фрагмент. 20 дни лежах там. Тръгнах си изчаках два месеца но подобрението не идваше а напротив. Така стигнах до Бургас при др Гецов, оправи бакиите и почнах да се възстсновявам. После пък ми откриха автоимунно заболяване Анкилозиращ спондилит, започнах лечение и се чувствах добре до миналата година. Пресече ме отново кръста на работа и тръгна по крака. Инжекции, системи физиотерапия на килограм и нищо. Август 2021 в Плевен ме оперираха доц. Харитонов каза че е необходимо да се сложи стабилизация и два изкуствени диска на л4-л5 и л5-с1. Отделно от това има сраствания на л5 които притискат нерва, но за тях нищо не коментариат. Съгласих тъй като ми казаха че ще се оправя на 95%. Та ето ме днес след една година няма никакво подобрение. Вече съм на силни опити и те даже не ми действат. Болката в кръста и крака е ужасна. Мисля че срастванията са моят проблем, но който и да попитам не иска да ги премахне. Били на трудно място. Незнам как да продължа да живея. Жена съм на 35 г. Дайте съвет за свестен неврохирург дори и в чужбина да е. Поне за консултация.

# 200
  • Варна
Съчувствам ви. Звънете на доц. Марин Генчев, оперира в Германия и София. Заслужава си да да чуете неговото мнение, въз основа на опита му, изключително некомерсиален по мое мнение .
info@drguentchev.com
359-2-421 55 55

# 201
Уговорих час за 25 август чак. Междувремнно ще посетя Габровски. Просто съм прикована на легло с адски болки. Страх ме да не ме прищипе отново, проклет нерв. А някакви отзив за тази клиника имате ли - AIMIS SPINE В КИПЪР.
Съчувствам ви. Звънете на доц. Марин Генчев, оперира в Германия и София. Заслужава си да да чуете неговото мнение, въз основа на опита му, изключително некомерсиален по мое мнение .
info@drguentchev.com
359-2-421 55 55

# 202
  • Варна
Препоръчвам специалист Остеопат, има в София със сигурност, намерете някой истински професионалист, случват се чудеса с остеопатията.
А Генчев не може ли спешно да Ви приеме или отсъства?

# 203
Генчев е извън България за 3 седмици. Записах час за юмейхо, много се надявам да помогне и отделно имам час при една докторка Лилия Иванова занимава се с лечение на болката. Предлага различни методи като замразяване на болката с азот и други подобни. Изобщо търся отчаяно някой който да ми помогне. Ще пиша след юмейхото как е минало. А остеопата какво прави, как работи с наместване ли?

# 204
  • Варна
Да, но на много по - дълбоко ниво - краниосакрална терапия и висцерална остеопатия, оправя блокажи. Вижте дискус инжекциите, поне са безвредни. Подкожно или мускулно се слагат, може и сам човек в корема. Знам, че и опитен хомеопат може да повлияе успешно болката със сигурност.

# 205
Дискус слагах и на хомеопат ходих около 4 месеца нито едно не помагна. Боуен терапия от март до май на 7 - 10 дни със слаб ефект. Направо се чувствам като извънземно, как така може нищо да не повлиява болката. Незнам Габровски ми беше препоръчан от Проф. Явор Енчев, като едва ли не единствения който би могъл да помогне. Някак обаче съм скептична, преди години при първата ми криза ходих при него и се отнесе ужасно. Не ме прегледа, гледа само диска, измърмори нещо и каза че няма какво да направи. Дано този път е по различно

# 206
  • Варна
Съпругът ми беше посочен за операция с изтръпване на крака, но трябваше да отложим. С посещения при остеопат нещата доста се подобриха. Има пак болка, но не нетърпима и изтръпването изчезна. Неврохирург освен операция няма какво друго да направи, но наистина имам вяра почти само на доц. Генчев. Той консултира и дистанционно съпругът ми по телефон, бях писала тук. Но не знам във вашият случай възможно ли е, вероятно да. Изпращате си изследванията . Така поне може да получите някакво мнение докато са видите. Пишете как вървят нещата. Освен Дискуса давам на съпругът ми и куп добавки :Максофен, Серациопептидаза най висока протекция 3 по 2,Куркума, добавка с Босвелия, Колаген, Хиалурон, Милгамма. Всичко, наред с разтягането и остеопатията си оказа ефекта.

# 207
Всички операции на дискова херния  ли се правят със спинална упойка?
Не. Само ендоскопските перкутанни дискектомии имат вариант с локална. Всички останали са с пълна упойка.
Здравейте група, чета ви от години и ето вече се реших да пиша. Историята е дълга ще опитам по съкратено да разкажа и ще помоля за съвети. 2015 по време на бременност се сецнах в кръста жестоко, пареза на ляв крак и силно изкривена на ляво. След раждането което беше секцио с пълна упойка направх ямр  - малка уж дискова херния л4-л5 и сколиоза. Няколко неврохирурга казахе че не е за операция. Направих озон в диска при др Стоев, болките се засилиха още повече предложи ми с лазер да я изгори та така ми изпържи и нерва . Нямах никаква чувствителност в двата крака за около 5 6 часа. От там пак болки и ме приемат по спешност в Иван Рилски др Хаджиянев, операция и пак болки. Ямр показва че хернията е там. Нов прием във ВМА Пранджев и Хаджиангелов отвориха ме два пъти бил останал фрагмент. 20 дни лежах там. Тръгнах си изчаках два месеца но подобрението не идваше а напротив. Така стигнах до Бургас при др Гецов, оправи бакиите и почнах да се възстсновявам. После пък ми откриха автоимунно заболяване Анкилозиращ спондилит, започнах лечение и се чувствах добре до миналата година. Пресече ме отново кръста на работа и тръгна по крака. Инжекции, системи физиотерапия на килограм и нищо. Август 2021 в Плевен ме оперираха доц. Харитонов каза че е необходимо да се сложи стабилизация и два изкуствени диска на л4-л5 и л5-с1. Отделно от това има сраствания на л5 които притискат нерва, но за тях нищо не коментариат. Съгласих тъй като ми казаха че ще се оправя на 95%. Та ето ме днес след една година няма никакво подобрение. Вече съм на силни опити и те даже не ми действат. Болката в кръста и крака е ужасна. Мисля че срастванията са моят проблем, но който и да попитам не иска да ги премахне. Били на трудно място. Незнам как да продължа да живея. Жена съм на 35 г. Дайте съвет за свестен неврохирург дори и в чужбина да е. Поне за консултация.
Опитах се да ги преброя, но малко се обърках. Колко операции имаш от 2015г. до сега? А, колко хернии и какви точно? В крайна сметка Харитонов ти постави два изкуствени диска + стабилизация ли? След Харитонов на ямр какво е положението?

Дано Генчев успее да ти помогне, ако не, поне да ти даде препоръки за някоя клиника в Германия. Аз не бих пренебрегнала и Габровски, в случая, тъй-като той е най-опитен в стабилизациите. Трябвало е и при него да отидеш, преди да се оставиш в ръцете на Харитонов. Покажи му, пък, да чуеш поне мнение за стабилизацията и протезите.
За Стоев... Без коментар. Аз си изградих мнение за него от разказите тук за ГЦ, и твоят разказ ми го затвърждава. Експериментира (за да добие опит) с нови технологии и точи ЗК. Аз не знам някой друг да предлага нуклеолизи освен него.

На мен също ми предложиха нуклеолиза (нуклеопластика също го наричат), в чужбина, само че не лазерна, ами радиочестотна. Лазерната е в пъти по-скъпа като процедура. Какво ти струва на теб процедурата при Стоев, ако може да споделиш? Мисля, че по цената бих могла да сравня "качеството".
Аз отказах препоръките "да пробваме" с нуклеолиза, вместо с дискектомия. Ако ще пробвам, то ще е хирургична техника, в която хирургът да се е отличил. Всеки може да ти предложи всякакви дивотии, с цел да прибере някакви пари, но ти трябва да отсееш кое е за теб, кое не е и кой има необходимото "ниво" за да го направи.

За чужбина, зависи какви езици владееш, търси в гугъл сайтове за класации на доктори по специалността им. Подобни на topdoctors. В такива сайтове обикновено има опция и за записване на час, а някои хирурзи имат опция и за онлайн консултации. Гледаш рейтинга, търсиш опция онлайн консултация и дали те устройва цената за консултацията. Имай предвид, че под 100 евро за онлайн консултация няма да намериш.

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 03:46 от amy_nka

# 208
450 лв е лазера при Стоев.

# 209
Общо са ми 5 операциите, ямр след тези при Харитонов, показват тези проклети сраствания които притискат нерва на л5. Стоев ми взе 2016 1500лева за тоя лазер. А Харитонов е един печалбар, понеже се връщах три пъти в болницата заради това че оплакванията не отшумяват и се нагледах как на всеки втори се слагат дискове и стабилизации. Тъпчат пациентите с морфин и оксиконтин след операцията и те мислят че имат подобрение, а като се приберат вкъщи истината лъсва. Ходих в Турция в Аджибадем при проф. Аланай, той не предлага оперативна намеса. По скоро смята че проблема е в автоимунното. Но аз не го усещам така. Нерва ме боли по целия крак, мравучкане, усещам го въже, болка в кръста и чак мускула ми е подут/ така наречената контрактура. Вчера пратих документи до една клиника в Кипър AIMIS spine. Постоянно търся, чета и се интересувам. Ензими пих 4 месеца, 1 година витамини, милгами, уримили вдичко. Куркума, босвелия.
Всички операции на дискова херния  ли се правят със спинална упойка?
Не. Само ендоскопските перкутанни дискектомии имат вариант с локална. Всички останали са с пълна упойка.
Здравейте група, чета ви от години и ето вече се реших да пиша. Историята е дълга ще опитам по съкратено да разкажа и ще помоля за съвети. 2015 по време на бременност се сецнах в кръста жестоко, пареза на ляв крак и силно изкривена на ляво. След раждането което беше секцио с пълна упойка направх ямр  - малка уж дискова херния л4-л5 и сколиоза. Няколко неврохирурга казахе че не е за операция. Направих озон в диска при др Стоев, болките се засилиха още повече предложи ми с лазер да я изгори та така ми изпържи и нерва . Нямах никаква чувствителност в двата крака за около 5 6 часа. От там пак болки и ме приемат по спешност в Иван Рилски др Хаджиянев, операция и пак болки. Ямр показва че хернията е там. Нов прием във ВМА Пранджев и Хаджиангелов отвориха ме два пъти бил останал фрагмент. 20 дни лежах там. Тръгнах си изчаках два месеца но подобрението не идваше а напротив. Така стигнах до Бургас при др Гецов, оправи бакиите и почнах да се възстсновявам. После пък ми откриха автоимунно заболяване Анкилозиращ спондилит, започнах лечение и се чувствах добре до миналата година. Пресече ме отново кръста на работа и тръгна по крака. Инжекции, системи физиотерапия на килограм и нищо. Август 2021 в Плевен ме оперираха доц. Харитонов каза че е необходимо да се сложи стабилизация и два изкуствени диска на л4-л5 и л5-с1. Отделно от това има сраствания на л5 които притискат нерва, но за тях нищо не коментариат. Съгласих тъй като ми казаха че ще се оправя на 95%. Та ето ме днес след една година няма никакво подобрение. Вече съм на силни опити и те даже не ми действат. Болката в кръста и крака е ужасна. Мисля че срастванията са моят проблем, но който и да попитам не иска да ги премахне. Били на трудно място. Незнам как да продължа да живея. Жена съм на 35 г. Дайте съвет за свестен неврохирург дори и в чужбина да е. Поне за консултация.
Опитах се да ги преброя, но малко се обърках. Колко операции имаш от 2015г. до сега? А, колко хернии и какви точно? В крайна сметка Харитонов ти постави два изкуствени диска + стабилизация ли? След Харитонов на ямр какво е положението?

Дано Генчев успее да ти помогне, ако не, поне да ти даде препоръки за някоя клиника в Германия. Аз не бих пренебрегнала и Габровски, в случая, тъй-като той е най-опитен в стабилизациите. Трябвало е и при него да отидеш, преди да се оставиш в ръцете на Харитонов. Покажи му, пък, да чуеш поне мнение за стабилизацията и протезите.
За Стоев... Без коментар. Аз си изградих мнение за него от разказите тук за ГЦ, и твоят разказ ми го затвърждава. Експериментира (за да добие опит) с нови технологии и точи ЗК. Аз не знам някой друг да предлага нуклеолизи освен него.

На мен също ми предложиха нуклеолиза (нуклеопластика също го наричат), в чужбина, само че не лазерна, ами радиочестотна. Лазерната е в пъти по-скъпа като процедура. Какво ти струва на теб процедурата при Стоев, ако може да споделиш? Мисля, че по цената бих могла да сравня "качеството".
Аз отказах препоръките "да пробваме" с нуклеолиза, вместо с дискектомия. Ако ще пробвам, то ще е хирургична техника, в която хирургът да се е отличил. Всеки може да ти предложи всякакви дивотии, с цел да прибере някакви пари, но ти трябва да отсееш кое е за теб, кое не е и кой има необходимото "ниво" за да го направи.

За чужбина, зависи какви езици владееш, търси в гугъл сайтове за класации на доктори по специалността им. Подобни на topdoctors. В такива сайтове обикновено има опция и за записване на час, а някои хирурзи имат опция и за онлайн консултации. Гледаш рейтинга, търсиш опция онлайн консултация и дали те устройва цената за консултацията. Имай предвид, че под 100 евро за онлайн консултация няма да намериш.

Общи условия

Активация на акаунт