Дискова херния - 21

• 58 390
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Не знам, болката е ужасна. Тази седмица съм на нова процедура, дано с натрупването да се поуспокоят нещата.

# 601
Говори със физиотерапевтите или лекаря там, те ще преценят как да процедират по нататък.

# 602
  • Козлодуй
При нас ми казват щом почувствам леко боцкане да кажа да спрат увеличаването - трябва да го усещаш съвсем леко дори и на на домашния електростимулатор ползвам на 5 степен макар да има 12 - никога не съм ползвала високите степени освен това се консултирах за домашния ултразвук с моята кинезетерапевтка и тя каза че дори професиноналния и е същата мощност затова да не го ползвам повече от 10 дни и след това почивка

# 603
От утре и аз съм на физиотерапия.

Случвало ли се е при някого силната болка и изкривена поза да продължи около месец?

# 604

Случвало ли се е при някого силната болка и изкривена поза да продължи около месец?

Що за въпрос?! Rolling Eyes Аз три месеца не можах да стана от леглото... При всеки е различен казус, няма универсална дх.

# 605
И аз 3-4 месеца бях в същото положение.

# 606
  • София
Някой има ли отзиви за инвертните лежанки (висене с глава надолу 7мин дневно) Мъжът ми си бил купил и почнал да виси в офиса по 2-3 мин. Запитах се дали не може да му навреди с нещо. Той е с пареза в единия крак и е за операция на 2 стари ДХ, но не се престрашава. Краката му са ледени от години и затова не висял повече. Не зная дали ДХ няма отношение и за лошото оросяване на долните крайници. Ако сте чели или имате опит,  моля споделете! Благодаря!

# 607
Интересен въпрос поставяш. Направило ми е впечатление, че когато съм била зле, краката винаги са ми били ледени и че след като пия декскетопрофен ефектът е загряване на краката до парене и след това успокояване. Ходила съм и на съдов хирург, исках да мина един доплер, за всеки случай, да изключим съдова клавдикация, но хирургът като ме поопипа и прегледа краката, заключи, че дори не съм за доплер. Каза, че проблемът с "оросяването", което всъщност е усещане за студ, бил изцяло на неврологична основа. Единствено добави, че съм била предразположена към разширени вени занапред и даде някакви хапове за лятна профилактика. Но изключи да имам съдов проблем.

Това с висенето, може да се направи и по друг начин. С висене от ръба на легло. Така хем няма да си пречи на кръвообръщението, хем ще освободи "пространство" между прешлените. Ще потърся клипчета на един американски хиропрактор, който ги показва. Те са специално при стеноза препоръчвани. Въздушни екстензии ги водят.

# 608

Що за въпрос?! Rolling Eyes Аз три месеца не можах да стана от леглото... При всеки е различен казус, няма универсална дх.

Питам, защото лекар ми каза, че обикновено продължава от няколко дни, най-много до седмица.

# 609
О, да, казват те каквото си искат, особено невролозите. И на мен ми каза "след 1 седмица ще си на море", с отрицателен Ласег бях, ама нъцки! Бързо стана положителен и си откарах месеци на легло... Едва се движех из болниците за тъпите комисии и болнични... Да не говорим за возене в кола, стояне на крак повече от минута, седене повече от десетина минути...

neba, ей това е въздушна екстензия (декомпрезия), вместо да висиш с главата надолу:

https://youtube.com/shorts/zI7bSTYXMYE?feature=share

https://youtube.com/shorts/bmd1b8Shre8?feature=share

https://youtube.com/shorts/5ixYF3JjXdA?feature=share

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 13:39 от amy_nka

# 610
А на мен никой не ми каза че може да продължи дълго време, нито лекар нито някой тук в темата, и изпаднах в страхотна депресия, мислех си че съм аз единствената и ще си остана така завинаги.

# 611
А на мен никой не ми каза че може да продължи дълго време, нито лекар нито някой тук в темата, и изпаднах в страхотна депресия, мислех си че съм аз единствената и ще си остана така завинаги.

На мен  много ми помага темата !
Благодаря на Sophia  !
Много често  научавам  доста полезни неща !
В никакъв случай не ме успокоява ,че и друг го боли , но  не губя надежда Grinning

# 612
А на мен не ми помогна изобщо.
Ако знаех, че се случва да боли с месеци, че и с години, нямаше да изживея един допълнителен огромен стрес.

# 613
  • София
Говори със физиотерапевтите или лекаря там, те ще преценят как да процедират по нататък.
Говорих. Инжекция + физиотерапия. Няма да стане иначе.

# 614
  • София
На мен  много ми помага темата !
Благодаря на Sophia  !
Много често  научавам  доста полезни неща !
В никакъв случай не ме успокоява ,че и друг го боли , но  не губя надежда Grinning

Ели-ТАЛ, всъщност във форума попаднах точно покрай
нашата "приятелка" дисковата херния. Измъчвана от силна
болка, търсеща информация и помощ, се озовах тук преди
цели 16 години. Smile В началото бях толкова стресирана
от това, което ми се случва, че темата беше едно огромно
спасение за мен - самата възможност за споделяне ми
даваше облекчение. Също в тази тема завързах страхотни
приятелства, които се пренесоха в реална среда и продължават
и до днес.

А на мен не ми помогна изобщо.
Ако знаех, че се случва да боли с месеци, че и с години, нямаше да изживея един допълнителен огромен стрес.

Lemy, не мисля, че щеше да си по-подготвена психически.
Просто всичко е строго индивудуално - конкретните симптоми,
прага на поносимост на болка, продължителността й и т.н.
Надали на хората в темата им е ставало по-леко, като са
четяли моето споделяне, когато бях четири месеца в болнични
и с пареза на десния крак. Виж, на мен, определено ми ставаше
по-леко, когато споделях и срещах разбиране. Самият факт, че
си вече доста години в темата, според мен означава, че все пак
ти помага по някакъв начин. Дори като възможност да споделяш
твоя опит. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт