Ново начало. Възможно ли е?

• 5 878
  • 92
  •   1
Отговори
# 75
Звучиш като оправен човек.
Доста шансове си дала, родила си и второ дете след отвратителното държание през първата бременност. Има такива мъже, научени да мачкат. Все ще намери за какво според ситуацията. Въобще не виждам какво те е задържало досега. Дори и децата не са повод да седиш с този мизерник. Търси си работа, завеждай дело за развод. Всеки има право на спокойствие и щастие.

# 76
Според мен през цялото време играеш някаква роля, разиграваш нещо от главата си и реално правиш това, което си имала нужда някой да направи за теб - да ти дава усещане за стабилност, щедрост и подкрепа, готовност на компромиси за общото благо. Според мен обаче ти си детето в тази история, нещо си видяла или преживяла, дето те е бъгнало и ти е задало програмата кое - как, за да осигуриш сега спокойствие на детето в себе си. Има неща, дето не разбираме колко ни въздействат на момента, ама си ги носим после цял живот под формата на страхове и "истини" за живота.

Имало ли е разводи в семейството или вълна на разводи в приятелския кръг на родителите навремето? Жени, наричани вечно "егоистки' - че не си гледали децата, че били родили само по едно, че пренебрегвали мъжа си заради ходенето на работа? Имаш ли обяснение защо се чувстваш еднолично отговорна за всичко - за успеха на мъжа ти при кандидатстване, за успеха на семейството, за усещането за щастие и хармония у децата? Защо чувстваш, че нямаш право да споделиш тази отговорност с никого?

# 77
  • в сърцата на децата <3
Авторката на темата е с бан.

# 78
А, проспала съм го това, благодаря. Изфантазирано ли е нещо?

П.П. Благодаря много за разяснението, snow angel!

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 16:54 от Обич Синеока

# 79
  • в сърцата на децата <3
Не. Писа ми от основния си профил, с който е във форума (оказа се, че и в реала се познаваме) - засечена е с два акаунта и "анонимката" е блок. За съжаление всичко е истина и се надявам да се справи с решенията, които ѝ предстоят. Ще продължи да чете от основния си профил, така че ако някой има какво още да каже ще стигне до нея. Според мен се е изписало всичко, което може, но... Аз още съм в шок за кого става дума...

# 80
  • here and now
Аз мисля, че се сещам за коя потребителка става въпрос.
Надявам се да вземе най-доброто за нея и децата ѝ решение.

# 81
Тъжно е, че явно умни и образовани, способни хора се докарват до това положение. Не знам за коя потребителка става дума, но ѝ желая успех.

# 82
  • Great Britain
Двоен стандарт сигурно и в реалния живот нещо подобно.

# 83
Човек когато е млад се лъже/заблуждава понякога сам, понякога от близки. Важно е, че все пак е осъзнала кое е най- добро за нея и децата и. Желая сила и късмет🍀

# 84
Жалко, че няма да може да пише дали е предприела нещо...
Грамотна и интелигентно звучаща жена. Дано успее да се пребори със собствените си дяволи!

# 85
  • here and now
Когато някой е решил да действа, го прави.
В този случай не е така. Авторката не за първи път търси валидация на решението да го напусне, получава я, получава и подкрепа и от форума и от близките си, но се връща.
Надявам се когато някой ден децата ѝ порастнат и я попитат "Защо търпя?", то тя да не им отговори "Заради вас."

# 86
Аз пък си мисля е наясно , че нейните житейските ситуации са  достигнали нетърпимост и това е пределът на компромисност и за нея и за децата и,  че е време за истински и дълготрайни твърди решения. Мисля , че е достигнала до пълна осъзнатост и ще ми е интересно да разбера как се развиват събитията, но е прекалено лично и щом я разпознават надали ще се включи.Късмет 🍀

# 87
Разбирам, че авторката може да чете  в темата и реших да пиша.
1. Притеснението относно това, дали е направила всичко възможно да спаси семейството си и какво ще кажат децата. - доста години сте правили опити и нищо не се е променило към по-добро.
2. Заделете всички необходими документи на едно място. Може пак да реши да ви гони и трябва да сте подготвени.
3. Разбирам, че има  страх у  вас да предприемете тази стъпка първа. Подготвяйте  си сега нещата и при следващото чуване на "взимай си багажа и да те няма", изчезвай от там. Така ще спре да ви досажда и тормози. Той ще е инициатора.
4. Издръжката за децата не е за вас, а за  тях. Той като родител също носи отговорност за тяхното отглеждана. И имам спомени /проверете дали е така/ но децата след като навършат 18 г. нямат ли право сами да си търсят тази издръжка? Проверете готози казус. Не сте майка Тереза.
И последно: Много сте млада и имате шанс да изградите отново своето щастие. Не го отлагайте. Знам, че ви е трудно. Време е да предприемете крайни действия.
Успех ви желая, каквото и да е решението, което  ще вземете.

# 88
За издръжката и аз не Ви разбрах, макар също да съм взела такова решение (да не искам издръжка) в моя случай. Само че ситуацията е коренно различна. БНД няма голяма заплата като Вашия бивш (бъдещ бивш де Joy), а и се разболя нещо - трябва да не съм човек, за да искам да го затрудня да си купува лекарства и да си плаща сметките при това положение. Вашият съпруг има пари и няма проблеми, доколкото схващам, та откъде тая неуместна гордост у Вас, като тепърва ще търсите работа, за да си отглеждате децата?

# 89
И аз се чудя откъде е тая гордост?
Къде е била тази гордост като я обиждал, мачкал и тормозил?

Общи условия

Активация на акаунт