НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 4

• 88 147
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Тази година буквално не виждам никакъв интерес, а времето си дойде. Въобще от темата колко деца ще кандидатстват?

# 151
  • Сф
Кое е смешното на предното мнение, че ми стана интересно?

# 152
Ами тоталната дезинформация например! Нито местата са 200 (общо детска и 1-ви клас....около 110 са)...нито човек трябва да пази място преди раждане! Моето дете си влезе с подготовка преди 2 години,без да познаваме някого,без да сме били в детската към НУКК....но това съм го писала и по-рано назад във форума.
Едно време аз самата получих ценна информация от този форум (за помагала видове задачи и т.н.) и затова от тогава един вид връщам жестта с информацията. Но да-гледам,че няма никакъв интерес към темата тази година.....,което е изключително странно!
Ако някой изобщо го интересува: да има и доста деца на Богати родители....и какво се оказа: че масово са ходили на индивидуални частни уроци около 1 година! Разбрах и как са учили децата в последната 4-та група на детската към НУКК....еми яко са ги напъвали  в детската,и след това родителите също в къщи!
Ами богати или бедни ( в смесъл средна класа)...все са ги карали систематично да учат!

Кое е смешното на предното мнение, че ми стана интересно?

# 153
  • София
Аз ще пратя детето на изпита да се пробва, да видя как се справя спрямо другите деца, но НУКК не ми е цел и дори детето да влезе, не възнамерявам да го запиша там.

# 154
Права сте,никога-нищо не трябва да бъде на всяка цена! И при мен не беше цел.....но кварталното ни училище по адресна регистрация не е кой знае е какво,а Питагор струваше 7400 евро годишно ( с храна и транспорт).

Аз ще пратя детето на изпита да се пробва, да видя как се справя спрямо другите деца, но НУКК не ми е цел и дори детето да влезе, не възнамерявам да го запиша там.

# 155
  • Сф
Geruska, не сте напълно права. Имам вътрешна информация, много близък източник и нещата не стоят точно така. Места се продават, директорката има огромен политически чадър и докато не умре, няма да се разкара. Търси се наследник, който да продължи схемите.

Отново провали конкурса за избор на директор преди 2 седмици.
Ето няколко скорошни статии, информацията в тях е вярна.

https://lupa.bg/news/minekov-pensionira-baba-velichka-koyato-na- … e_198269news.html

https://blitz.bg/obshtestvo/signal-do-radev-i-premiera-skhemi-i- … a_news933113.html

https://blitz.bg/obshtestvo/italianskiyat-litsey-v-gorna-banya-u … k_news934242.html

# 156
Напълно сте права-една част от обявените места наистина се запълват не е ясно как...и срещу точно каква сума!Но тъй като познавам много деца влязли по стандартния начин (т.е. само с изпит)....твърдя,че има шанс и за простосмъртните хора!....същото е и за по-предпочитаните общински училища...хора търсят схеми,сменят адресни регистрации....на 5-то класиране влизат деца  живущи в квартали на другия край на София.Схеми ,нека не се самозалъгваме,винаги ще има! Ноооо...има шанс и за простосмъртните-твърдя само това,нищо повече.

Geruska, не сте напълно права. Имам вътрешна информация, много близък източник и нещата не стоят точно така. Места се продават, директорката има огромен политически чадър и докато не умре, няма да се разкара. Търси се наследник, който да продължи схемите.

Отново провали конкурса за избор на директор преди 2 седмици.
Ето няколко скорошни статии, информацията в тях е вярна.

https://lupa.bg/news/minekov-pensionira-baba-velichka-koyato-na- … e_198269news.html

https://blitz.bg/obshtestvo/signal-do-radev-i-premiera-skhemi-i- … a_news933113.html

https://blitz.bg/obshtestvo/italianskiyat-litsey-v-gorna-banya-u … k_news934242.html

# 157
  • Сф
Да, има шанс и места за обикновените деца, но за огромно съжаление, прекалено малко.

# 158
Разбира се няма как да го докажа-но със сигурност минимум над 50% от децата са влезли според правилата,т.е. с изпит....това,че някой е влязъл по 2-рия начин:уча децата си,че не е причина да ги спира да пробват и успяват в живота! Аз самата съм завършила 2 строителни университета в България и чужбина....винаги е имали хора,които са купували изпитите си.....но няма значение:аз пак съм успяла! Simple Smile Дъщеря ми беше 10-та на изпита,аз лично я подготвих, тя е горда от себе си и смея на твърдя :сега е сред най-добрите в класа,но всеки ден отговорно върши задълженията си и я възпитавам да се гордее със себе си! Simple Smile

Да, има шанс и места за обикновените деца, но за огромно съжаление, прекалено малко.

# 159
Здравейте, ние се подготвяме сами. Поизчетох назад темите и имам един въпрос. Последно може ли детето да си отбелязва при звуковия и сричков анализ на картинки отстрани с цифричка или не може?

# 160
Да,може.

И още един съвет: детето трябва да работи бързо,ако нещо не знае-да минава веднага на следващия пример. Всички задачи са за време....по мой спомен от 3 до 5 минути на задача! Целия изпит продължава 45-50 минути: за 10 задачи!Затова успяват децата,които много са се упражнявали:просто,защото са бързи!Не за друго.

Здравейте, ние се подготвяме сами. Поизчетох назад темите и имам един въпрос. Последно може ли детето да си отбелязва при звуковия и сричков анализ на картинки отстрани с цифричка или не може?

# 161
Да,може.

И още един съвет: детето трябва да работи бързо,ако нещо не знае-да минава веднага на следващия пример. Всички задачи са за време....по мой спомен от 3 до 5 минути на задача! Целия изпит продължава 45-50 минути: за 10 задачи!Затова успяват децата,които много са се упражнявали:просто,защото са бързи!Не за друго.

Благодаря!

# 162
  • Сф
Geruska, всички минават изпит, дори и платените, просто техните работи се оценяват по другия начин. Сам оформално минават изпит.
В допълнение, изпитът е направен така, че, ако отидеш да видиш работата на детето си, никога не можеш да си сигурен, че гледаш неговата работа. Няма име, няма отличителни знаци, евентуално някоя цифра, но пак не можеш да докажеш, че това е/ не е на твоето дете.

Цялата ябълка е много гнила, има и обикновени деца, влезли по редовия начин, ние също на това се надяваме, но гледам да не се пренавивам.

# 163
За схемите няма смисъл да разсъждаваме кок точно ги правят и колко точно деца вкарват по "другия начин"....да,хубаво е изобщо да не се пренавиваме нито ние,нито децата ни. Извън училището по адресна регистрация и разбира се всички частни:това просто се явява една допълнителна възможност.А и каквото и да научи детето по време на подготовката-винаги все е от полза! Simple Smile Желая ви успех и спокойствие!

Geruska, всички минават изпит, дори и платените, просто техните работи се оценяват по другия начин. Сам оформално минават изпит.
В допълнение, изпитът е направен така, че, ако отидеш да видиш работата на детето си, никога не можеш да си сигурен, че гледаш неговата работа. Няма име, няма отличителни знаци, евентуално някоя цифра, но пак не можеш да докажеш, че това е/ не е на твоето дете.

Цялата ябълка е много гнила, има и обикновени деца, влезли по редовия начин, ние също на това се надяваме, но гледам да не се пренавивам.

# 164
  • Сф
Честно казано, като разбрах за всички схеми, двойни стандарти, измами и прочие, рязко ми спадна желанието детето да влезе. Имам силно чувство на справедливост и не мисля, че мога да преглъщам постоянните несправедливости, които са там.
Но, да, допълнителна опция, и ако стане, тогава ще го мислим.

Общи условия

Активация на акаунт