НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 4

• 88 201
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте,
Аз ще запиша дъщеря ми на изпит за 1ви клас. Видях, че са обявили датите за записване от 13 март.
Ние имаме помагало от книжарницата. Караме по него, но не достатъчно сериозно. Не я натискам много, не решаваме всеки ден. За мен е умно дете, но някои от задачите са си трудни.
Аз също смятам, че влизат доста деца със знанията си и всъщност всички минават през подготовката и изпита, нормално има и връзки.  Нямам големи очаквания, че дъщеря ми ще пребори конкуренцията, основно защото смятам, че има адски добре подготвени деца и аз познавам такива.Тя е и доста притеснителна и предполагам, че на всичкото отгоре ще се спече 😃 Все пак смятам, че цялото това нещо може единствено да е полезно за нея, ще придобие знание, ще се научи да мисли бързо и логично, ще придобие опит с изпит и различна среда. А кварталното училище си е ясно и няма предизвикателство.
Така че аз следя темата и съжалявам, че няма активност, защото коментарите със сигурност биха били полезни за по-добра подготовка.

За звуковия анализ и аз я карам да си записва дори цялата дума, ако се затруднява и хич не знам дали е по правилата. Доста неща импровизираме и най-вероятно може да не са ок.

# 166
  • Сф
Според мен няма активност, защото няма много родители, които подготвят сами децата. Обикновено те питат, отговраят и дискутират.

# 167
Здравейте, виждам,че се обсъжда подготовката за първи клас. Ние подготвяме детето за детската градина, някой друг?

# 168
Споделям ви една много хубава класация за рейтинг на училищата в София.Става за ориентация-в класацията са общо заедно частни и държавни училища.

https://ivandavidov.github.io/nvo/4/?i4=7,9,18,29,97,100,110,115 … 4,191,197,199,201

# 169
А има ли някой сред вас, чието дете в момента е в градината, и има желание да разкаже повече за заниманията, режима, педагозите и разходите към днешна дата?

# 170
Здравейте, отново съм аз с въпрос. Има ли на изпита примерче като на книжките, от което детето да се ориентира допълнително, ако не е чуло добре или разбрало въпроса?

# 171
  • Сф
Зависи от задачата, на някои има, на някои няма.
Важното е да пита, ако не разбере условието, нямат право да откажат  да му отговорят

# 172
Здравейте, мандали за довършване къде решавате? В книжката са 2-3, принципът е схванат, но ми се искаше да види различни, а никъде не намирам. Такива за пространствено ориентиране също, като с таралежите и ябълките.

# 173
Здравейте,

Заниманията: стандартните за всяка детска градина. Няма нищо в повече и нищо по-малко. Работят задължителните неща по програмата на МОН. В последната група ги подготвят и за изпита в първи клас с психолог.
Имат задължително народни танци и музика от първа група, от втора група - балет за момичетата, а за момчетата - футбол, но е платен. Има и латино танци, английски и плуване платено, като английският е с Адванс.

Графикът: в 8:00 пристигат автобусите и децата влизат. Ако го карате лично - до 8:30 трябва да е там. Имат преобличане (седят с "домашни" дрехи вътре), сутрешна гимнастика. В 9 закусват. До 10 обичайно имат свободна игра и после започват учене до към 11. Тогава може би идва ред за допълнителните дейности -я английски, я музика. Балетът и плуването май обичайно са следобед. В 12 хапват. Преди сън имат някакви бързи игри (или филмче), докато се смели храната. От 1 до 3 имат следобеден сън, после закуска. И в 16:45 са към автобусите. Трудно им остава време за игра навън, което е жалко.

Педагозите са добри, но са от старата школа, ако това има значение.

За таксата: около 300 на месец без допълнителните дейности.

А има ли някой сред вас, чието дете в момента е в градината, и има желание да разкаже повече за заниманията, режима, педагозите и разходите към днешна дата?

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 00:06 от cvetuncho

# 174
Благодаря, много полезна информация. Графикът си с стандартен, градински. Значи автобусите обслужват и детската градина?Лично за мен, полезна информация.

# 175
Благодаря, много полезна информация. Графикът си с стандартен, градински. Значи автобусите обслужват и детската градина?Лично за мен, полезна информация.
И аз мен! Много благодаря 🍀

# 176
  • София
Има ли в темата родители, които вече са подали документи за кандидатстване в първи клас? Ако да, бихте ли споделили на коя дата сте подали и кой номер ви е даден (за обща представа има ли наплив или интересът в началото на кампанията по кандидатстване е слаб)?

# 177
  • Сф
Мисля тези дни да ходя да подам и ще пиша. Но до 7ми има доста време, така че може накрая да се запишат още много

Корекция: до 7 април

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 17:59 от Miraj*

# 178
Мандали и пространствено има в изданията на азбука на мисленето, както и сполучливи попадения в Пинтерест.
Здравейте, мандали за довършване къде решавате? В книжката са 2-3, принципът е схванат, но ми се искаше да види различни, а никъде не намирам. Такива за пространствено ориентиране също, като с таралежите и ябълките.

Има ли в темата родители, които вече са подали документи за кандидатстване в първи клас? Ако да, бихте ли споделили на коя дата сте подали и кой номер ви е даден (за обща представа има ли наплив или интересът в началото на кампанията по кандидатстване е слаб)?
Аз подадох в петък и вече бяхме над стотния номер. Подаването на документи се извършва изцяло онлайн, никъде не се ходи.
Мисля тези дни да ходя да подам и ще пиша. Но до 13ти има доста време, така че може накрая да се запишат още много
Записването е до 07.04., не до 13-ти

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 17:49 от easygoing

# 179
Тях ги е минала, но те са по-скоро рамки и довършване на редове. Принципът е същият, но детето сякаш се шашка като го види в кръг и иска да го упражни повече.
За напливът - рано е да се каже, но едва ли ще бъдат по-малко от 300 желаещи. Аз пуснах заявлението на първия ден, сутринта, а вечерта ми голям висок входящ номер. Затова ми е и странно защо не се пише тук, опит се обменя и винаги е полезен, дори за тези след нас, не смятам, че всички 300 деца се подготвят на курса. В темите назад има изключително интересни подробности, които явно прекъсваме с тази.

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 08:30 от Ambrosia

Общи условия

Активация на акаунт