Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е епизиотомия?
Какво е мнението за бебе, родено в 8-ия месец?
Какво е мнението за връзката между ръста и раждането по естествен път?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е епизиотомия?
Епизиотомията е медицинска процедура, при която лекарят прави разрез в областта на влагалището и перинеума по време на раждането. Целта е да се предотврати разкъсването на тези тъкани, особено когато бебето има голяма глава или майката ражда преждевременно. Процедурата изисква 3-4 седмици за зарастване и налага спазване на добра хигиена и въздържане от сексуална активност през това време.
-
Какво е мнението за бебе, родено в 8-ия месец?
-
Какво е мнението за връзката между ръста и раждането по естествен път?
-
Има ли риск дрехите на бебето да пожълтеят, ако се изгладят предварително?
-
Какво е мнението за високите жени и лекото раждане?
Ivonska Честит ти рожденник 

с леки пробуждания до 7ч. и като замина тати на работа(и при нас е без почивка
) от 9ч. до 11.30ч. такъв сън му дръпнах
Е,от 7 до 9 четих книжка,щото тати хъркаше и ме разсъни,но след това...
и зеленки чаршафчета,ама с котенца,че нямаше с мечета.Сега изпрах половината обиколник,че е много обемист и не се побира целия в пералнята
И останаха само другата част от обиколника и хавлийките да изпера и съм готова
после айде пак на масата за гладене
Вчера на два пъти гладих,че кръста ме наболява и тия хормони..само ми е топло...
и да питам- купили ли сте овлажнител за въздух?
Аз гледам,че в единия ъгъл на тавана има мокро петънце-в спалнята е ужасна жега
и от добрата изолация и дограмата става конденз и избива.А не мога да гледам бебето в такава среда,то само ще боледува..Мъжо ще намали радиатора,но за овлажнител незнам 

Вярно, че времето не е като за раходки, но пък е много подходящо за сън и мързел!

Да ти е упора и подкрепа, когато имаш нужда от такава и най-вече - да продължава да те обича! ... И да остареете заедно, обичани от деца и внуци!
През нощта получих и болки, вероятно от страх и сутринта рано-рано се запътихме към Тина Киркова. Мъжът ми беше сигурен, че е фалшива тревога и просто съм една голяма "пикла", ама смееш ли да пренебрегнеш такава тревога!

Ejkajutka,аз мисля в правителствена да раждам,чувала съм добри отзиви по принзип,макар,че,докато не мине не мога да кажа нищо със сигурност
, ама много готина, не ми се ще да я хвърлям след раждането. От друга страна ако не дават там, ще ми трябват поне още две за болницата, с които да се разделя без да ми мигне окото.
. Последния месец съм качила 4 кг и аз не знам как, като почти не ям вече, ми то няма място