Студ и сняг през Януари,много мами със бебоци ще завари!!!

• 11 336
  • 272
  •   1
Отговори
# 15
По въпроса за бебе родено в осми месец, аз съм на мнение, че бебето ще си е добре и ще се оправи. Щом седмаче расте, как така осмаче няма да се оправи. Не вярвам на подобни глупости. Относно килата и въпроса на сontesa - съвсем си си наред. Аз подобно на tsveta - висока съм 155 и от 47 кг, сега съм 59 кг. Според лекарката съм добре, е може би малко по-тежка от нормата, но ще се оправим.

# 16
  • София; Дружбето
Ох,майчета!Малко и аз се поуспокоих.Преди да забременея бях 55кг при ръст 174 см.Сега съм 69кг!
  Даже си мислех да мина на беззахърна и безтестена диета.Лошото е,че като се прибирам от работа е доста късничко(23.20) и тогава като похапна,става много лошо,защото най-много се лепят килограмите точно след тези късни похапвания!
Боже ти си манекенка с тея мерки Laughing Абе да се родят бебоците, килата се свалят при желание. Незнам, но на мен не ми пука колко ще кача и колко е сваля после, стига да се радвам на едно розово бебче Mr. Green

# 17
добро утро моми4ета Hug
4естита ни нова теми4ка и само хубави новини да  се вихрят в нея Laughing
аз искам да питам коя от вас е кръстница този път на новата тема.предния път Ним си каза 4е тя е авторката на заглавието.ами сега коя ли е Thinking Mr. Greenдокато не си каже Ним4ето ще има тази 4ест Crazy
е хайде лек ден от мен  bouquet
  Добито,благодарности и поздравления за новата темичка!Както винаги страхотно се справяш!
   Преди 1 седмица аз ти пуснах на лични име на никулденска тема.Не съм сигурна,че си го получила.На Никулден ще хапваме шаранче за здравето на бебе-ЯНУАРЧЕ.
   Разбира се,важно е и другите майчета да го харесват.
   Лек и весел ден на всички!

# 18
Само спокойствие ни трябва,ама то може ли... все някой  ще се намери да ти изпили нервите.
Аз затуй вече  ще гледам да ги избягвам всички досадници, а пък и най важното е да сме здрави, а не да сме слаби- имам предвид сега докато сме с бебче в коремче Grinning. После ще му мисля как ще ги свалям,а и с Гого - първата рожба, свалих 7 кг. само с раждането и до питката за 40 ден бях отслабнала.

# 19
  • София
Да Ви дам един конкретен пример за желанието и килцата:

Без да съм бременяла и в рамките на 2 години, но без глад и драстични диети, съм слизала от 90 до 53 кг (при ръст 167 см)!!! И Ви уверявам, че нищо, никъде не ми беше увиснало! Разбира се, имаше спорт и масаж по 1 път в седмицата.

Ето Ви и един такъв пример...

# 20
  • София; Дружбето
Както казва мойта мама - като те завърти да търчиш подир лапету и няма са сетиш ко ти виси и къде Joy
Мойту диване хълца вече 10 мин и мисля да се побъркам Crazy

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 11:24 от tsveta

# 21
  • София
Абе ей! Човек да не ви остави за малко и после 1 час четене не ми мърдат.  smile3529

Искам да ви попитам - мислите ли, че ако от сега изгладя дрехите на беба, има опасност да станат на петна, докато се роди? Че нали от стоенето гладените дрехи се петньосвали?  newsm78 Или не е вярно това? Ще кажете - много рано. Рано, рано, ама сутринта се събудих с усещането, че непременно трябва да оправя дрехите сега, да приготвя комплекта за изписване и това чувство не ми дава мира! Дано да е просто паника някаква, ама наистина все едно някакво гласче ми напява - не оставяй нещата за утре, свърши ги сега!  goodandevil Пък аз като получа такова силно 6-то чувство и му се доверявам и в повечето случаи се оказва, че не бъркам.  Thinking

Утре на училище ми пазете място непременно,  wavey че ще пътувам с градски транспорт и не знам кога ще дойда. Ще оставаме ли след това?  lalalala

Тинкърбел, срам ме е да си призная, ама вчера блях на лекцията. Страшно неудобен ми беше столът, със спукана облегалка и през цялото време се намествах. Темата в общи линии касаеше реалностите при раждане - за приемането в болницата, бръсненето, клизмата, престоя и изписването.

# 22
Абе стига сте се притеснявали за тези килограми. Свалят се, сестра ми 3 деца роди и си е с фигурата отпреди това...
Аз съм 178 и почнах от 60 килограма, а сега съм 74, обаче не съм се притеснила особено т.е наложих се да не се притеснява. В крайна сметка с първата бременност още на изписването бях свалила 10 килограма...Единственото нещо, което малко ме гложди е дали ще успея да си стегна корема както преди, но за това има фитнес!!!

# 23
  • София; Дружбето
Ним да не гнездиш е? newsm78 А утре моля да ме запишете за вторника.
За дрехите незнам дали пожълтяват, аз само съм ги прала и чакам мама да ми ги изглади като нахално добиче Blush

# 24
  • Варна
 Аз докато се надигна от леглото- вие вече сте хапнали, гладите, че сте се и притеглили.... Моите кг са от 60 на 71.5кг... Малко ме стресира цифрата, затова взех да се качвам по- рядко на кантара + това че се чувствам добре и не ми тежи особено все още = СПОКОЙСТВИЕ

Благодаря на Анджи за напомнянето за училището: Аз утре ще съм там от 9.30 ще съм на Палазо. Много ще се радвам да не съм единствената варненска януарка пак....

Хубав ден на всички!!! Аз оправям къщата оттук-оттам и тръгвам по разходки.... Хм, дано не завали само newsm78

# 25
Дани, трябва да дойда Embarassed ще си навия алармата да ме подсети.

А за епизиотомията - аз имам такава от раждането на Ники. Беше наложителна. Не можех да седна нормално сигурно 2 месеца, но аз бях много разрязана. Още ми придърпва мястото на разреза.
Но пък лекарката така ме е зашила, че все едно пак си бях девствена Joy Доста време мина докато мускулатурата на перинеума се възстанови. Но не е болка за умирачка, изтърпява се.

Купихме ваничка на бебо със стойка, на CAM,  тя е с най-изгладени форми - синьо-зелена. И дървено креватче+дюшече от пенолатекс и кокос, и плот за повиване.

Весел ден, мамчета    bouquet

# 26
Здравейте!!!
Аз докато прочета стара тема и хоп вие нова сте направили  Laughing.
На мен ми остават 12 дни до болничният по майчинство, но вече месец си стоя в къщи, и гледам да почивам по активно, че каквато съм кекава бремена Tired не ми се мисли ако бях на работа.
Както си полежавам имам контракции,камо ли ако съм по активна физически.
Чудя се да почвам ли да пазарувам или да оставя да дойде декември?! Ама май няма да издържа, треска ме е втресло Laughing!
Кажете с какво мислите да издокаросате бебчо за изписването? Аз не ми се иска да купуваме готов комплект - прекалено много са еднотипни, или поне не съм видяла нещо, което да ми хареса. Та се чудя, по конкретно с одеяло - тип чувалче, със гащиризон от дебел полар или шушлеков гащеризон newsm12 и не мога да измисля. Вие към какво сте се насочили? Набави ли ли сте си всичко за бебока?
А и още нещо да ви питам - притеснявам се за килограмите си, понеже ми е второ бебче, и всички ми твърдят,че няма да отслабна и хич  да не съм се надявала , че ще си вляза в старите дрехи - това си е направо психически тормоз, и е грехота да им се връзвам, но с тези хормони дето бушуват в тялото ми направо полудявам емоционално, та да премина на въпроса: Как ще ме оцените Flushed, много ли съм качила или не? Висока съм 168см, преди да забременея бях 55кг., а сега съм 70кг., мерките ми са 100/100/106 - съответно гръдна,коремче(май това преди беше талия Joy ) и ханш. С първото бебче, бях станала 72кг. преди да вляза в родилният дом, и ми се струва нормално да съм с второто повечко!!!
Хе-хе! Ти ме разби!!!Звучи невероятно но е голямо съвпадние.
Аз съм също 168 см и аз също стартирах от 55 кг. Сега съм 65! Ама почнах да качвам по 2-3 кила от 5 месец основно. Според мен въобще, ама въобще не трябва да с епритесняваш за кг сега, ако се храниш без да преяждаш и консумраш храни, които са полезни за бебето и за теб, демек без да се прекалява със сладкото, с тестените изделия и пържените манджи. Не вярвам че някой може да каже точно колко кг е нормално да качиш, има жени качват много през бремеността и после бързо свалят, е има го и другия неблагоприятен вариант. На мен основно проблема с кг ме тревожи с това че си усещам натоварването върху ставите, основно за тазобедрените говоря, а мойте стави и без това не са много "свестни" и явно им идва в повече...Но пък това са временни несгоди! Важното е да финишираме с здрави и хубави бебета !

# 27
  • София
Здравейте и от мен! Мамита, само за един ден опукваме по теми4ка!  Joy Да ви се оплача - малката кашля много и сега отиваме на лекар, въпреки, че нямаме други оплакванияя все пак ми е притеснено....Както и да е. А вчера нали й взех изненада от Хепито - тя хапна два залъка - познайте кой дояде другото...... Joy
За килограмите - не се притеснявайте - всичко ще е ОК.

Ним - за гладенето - аз лично съм решила да изгладя всичко и да си приготвя комплекта в един плик, за да съм сигурна, че ще са тези неща, които аз съм избрала....
А пък имам и малък съюзник - каката не би позволила да сбъркат плика - тя е по-категорична и от мен Grinning
Хайде стискайте палци, да нямаме нещо вирусно Praynig, иначе ще пропусна срещата ни утре.
А така ми се оставаше и утре.....  Peace

# 28
  • София
Oще ТРИ дни.......... newsm44 newsm44 (до болничния)
От кога ти почва болничния, че аз съм със същия термин но още не съм му се обадила на док да го питам от понеделник ли или от вторник?

# 29
Абе стига сте се притеснявали за тези килограми. Свалят се, сестра ми 3 деца роди и си е с фигурата отпреди това...
Аз съм 178 и почнах от 60 килограма, а сега съм 74, обаче не съм се притеснила особено т.е наложих се да не се притеснява. В крайна сметка с първата бременност още на изписването бях свалила 10 килограма...Единственото нещо, което малко ме гложди е дали ще успея да си стегна корема както преди, но за това има фитнес!!!
  Ето кой е с манекенски мерки!
  Знаете ли какво каза лектора от Тина Киркова.....Ръста е много определящ за вагиналното раждане.По-висока жена----по-леко раждане и обратното....
   Стилиана 1, това важи ли за теб?Нещо не останах с впечатление,че първото ти раждане е било много леко!

Общи условия

Активация на акаунт