Студ и сняг през Януари,много мами със бебоци ще завари!!!

• 11 332
  • 272
  •   1
Отговори
# 255
  bigdance2   Ivonska Честит ти рожденник  newsm38
Много да терадва,да те слуша и да ти помага във всичко и заедно да си отгледате едно щастливо и здраво бебче... newsm32

Аз да ви се похваля-снощи заспах в 22 ч.  sleepuu  с леки пробуждания до 7ч. и като замина тати на работа(и при нас е без почивка Weary) от 9ч. до 11.30ч. такъв сън му дръпнах  smile3524 Е,от 7 до 9 четих книжка,щото тати хъркаше и ме разсъни,но след това...

Аз си взех много хубав обиколник-бледо зеленко на мечета  newsm07 и зеленки чаршафчета,ама с котенца,че нямаше с мечета.Сега изпрах половината обиколник,че е много обемист и не се побира целия в пералнята wash И останаха само другата част от обиколника и хавлийките да изпера и съм готова  hang после айде пак на масата за гладене  1ironing Вчера на два пъти гладих,че кръста ме наболява и тия хормони..само ми е топло...

Аз нали рано сътринта чета книгата"Моето първо бебе" smile3529 и да питам- купили ли сте овлажнител за въздух?  newsm78 Аз гледам,че в единия ъгъл на тавана има мокро петънце-в спалнята е ужасна жега   Nature Sunny  и от добрата изолация и дограмата става конденз и избива.А не мога да гледам бебето в такава среда,то само ще боледува..Мъжо ще намали радиатора,но за овлажнител незнам  smile3506

Айде стига толкова,че ви надух главите с глупости  smile3511

И аз мисля,че ще родя по-рано и то може би преди Коледа...Незнам такова чувство имам. baby

# 256
  • София
Благодаря за хубавите пожелания, мили мамчета!   bouquet

Желая и на Вас хубава събота и не се преуморявайте!  Naughty Вярно, че времето не е като за раходки, но пък е много подходящо за сън и мързел!  Hug

# 257
Аз към темата за лещи и очила....Не може ли поне с лещи да сме на раждането?Винаги ги свалям вечер точно преди да си легна.И липсата им (и на очилата) определено ми действа приспиващо! Tired
  Не ми стига още и това,да ми се доспи по време на напъните! Joy Joy Joy
  Шегувам,се разбира се,но това си е голям дискомфорт,след като си свикнал с очила или лещи,изведнъж да останеш без тях и то,когато момента е толкова отговорен!!! #Crazy

# 258
За мазането.....Аз се мажа сутрин с крем МУСТЕЛА,а вечер с олио Мама Дона на Чико.Засега нямам стрии(макар че има още да пълнея и......знам ли ?newsm78)Но не мисля да отстъпвам и да се изоставям в никакъв случай!
   Смятам,че е хубаво да се полагат повече превантивни грижи.Качествената козметика помага доста!Вярно,че съществуват фактори,като ГЕН или Начин На Живот,но качествената(повтарям се,сорри) козметика може доста да намали негативните влияния на тези фактори,повярвайте ми!
  Само да не ви хрумне,че правя някакви реклами,момичета!Споделям мнението си,като един доста активен консуматор на козметичните продукти.

# 259
  • София
Ивонска, да ти е жив и здрав мъжът и много да те радва.   Gift Да ти е упора и подкрепа, когато имаш нужда от такава и най-вече - да продължава да те обича! ... И да остареете заедно, обичани от деца и внуци!

Аз тази нощ почти не спах от разни бременни притеснения. Ще ми се смеете сигурно, ама с това изпускане станах пословична.  ooooh! През нощта получих и болки, вероятно от страх и сутринта рано-рано се запътихме към Тина Киркова. Мъжът ми беше сигурен, че е фалшива тревога и просто съм една голяма "пикла", ама смееш ли да пренебрегнеш такава тревога!
Там ме прегледаха, направиха ми около 30 минутен запис на тоновете и накрая направиха и теста с реактива, който разпознавал околоплодни води. Всичко е перфектно и ме пратиха по живо, по здраво да си ходя.

С риск да прозвучи като реклама, искам да кажа, че и двете акушерки, които ме обгрижваха (що бяха две не разбрах), както и докторът (изобщо не запомних името) бяха изключително мили и любезни! Аз се извиних естествено, както и споделих, че много ме е срам, ама шубето е голям страх. Тогава едната акушерка ми обясни, че няма нищо срамно - води могат да изтичат и по малко и че те са там точно за това. По-добре да отидеш с фалшива тревога. Не е имало никакви коментари, забележки или изобщо, даже напротив - говореха ми така успокояващо, че наистина успяха да подтиснат великата ми паника. Жената ме поддържаше като ставам и сядам, даже се засили и с обувките да ми помага.  Embarassed

Надявам се да не ми се смеете ...  Embarassed Моят мъж също работи днес, та ще ходя след малко да му нося камерата, че сутринта в суматохата не посмял да я вземе.

# 260
  • София
ivonska, Честит Ти Рожденник! Много да те радва , малко да те ядосва! Хайде, весело изкарване на купона довечера!
Ним, браво, че са се държали толкова добре в Тината!  Hug Само това да се ува. Те май се държат добре с българките там, понеже доста циганки има и българките са като бонус.  Mr. Green Аз нямам никакви оплаквания също от персонала.

# 261
Ивонска,честит ти Рожденик и от мен!  bouquetБраво за развихрената ти фантазия относно подаръци и изненади!
   НИМ,слава Богу,че тревогата беше фалшива!Радвам се,че персонала в Св.София беше толкова любезен и внимателен.Късмет!Пожелавам ти го и като раждаш! Grinning
    Клеми,ти вече си се ориентирала към лекар за секцио.Ще ни издадеш ли името му?И...въпросче....като плащаш за секцио 500лв.,те всичко ли включват или упойката се плаща допълнително?
   Другите майчета дали сте се ориентирали вече окончателно към болници и лекари?Софиянките,вие къде се насочвате?Към кой?
    Аз засега се ориентирах към Тина Киркова(св.София),д-р Рени Ковачева.Все още не съм сигурна,обаче,за нормално раждане съм или за секцио.Трябват ми още някои изследвания.
    А вие?

# 262
  • София
Здравейте мили Мами!
Честит рожденик Ивонска! Бъдете щастливи и се обичайте дълго!!!   bouquet
Да се оплача и аз по темата - при мен е най-често от кихане, но при условие, че имам позиви за 00, но се ослушвам  Embarassed. За стриите - при първата бременност качих доста кг - двойно от сега, и тогава се разкрасих навсякъде..., но пък сега тези избледнели нишки поеха всичко и няма нови - само леки бели лентички. После ще го мисля, още повече, че се надявам да кърмя максимално дълго. Стига да има кърма, разбира се.
За раждането - за сега не съм мислила за плащане и екип, но имам близка акушерка, която се надявам да е до мен в най-важния момент. Така беше и първия път.
Магнолиам, направо не мога да повярвам колко смело си се държала! Дано не ставаш пожарникар отново!
Поздрави!!!

# 263
  • ville de Quebec
Ивонски, да ти е жив и здрав рожденника, много да те обича и уважава и заедно да отгледате много деца и внуци!
А относно изненадите, си запазвам правото да се допитвам до теб в случай,че..., че определено добре си ги замислила, сигурна съм, че и мъжът ти ще ги оцени Laughing Хайде, приятно изкарване на празника!

# 264
  • София/Варна
Връщам се от Произведено в България ... оставихме около 50лв. за бебешки дрешки, много са хубави и доста от тях са на много прилични цени.
Ако имате време, може да минете през седмицта Simple Smile

# 265
Магнолиам,още не сме решили със сигурност,но може да дадеш някакви координати да се разберем. Цената е прилична,стига и качеството да е добро Wink Ejkajutka,аз мисля в правителствена да раждам,чувала съм добри отзиви по принзип,макар,че,докато не мине не мога да кажа нищо със сигурност newsm78 Ако има и други мами с термин около края на януари,които са се насочили натам да се обадят,с радост ще приема компанията на сродна душа Hug

# 266
  • София
magnoliamm,  леле, какви изживявания!!! Ще ме скъсаш от смях!  Crazy Joy Със сигурност не е било смешно, ама толкова забавно си го разказала!
ejkajujka, Красимир Недялков се казва, шеф е на хирургията. 500лв са за всичко.

# 267
  • София
Нинище  за очилата ясно, не е препоръчително, а какво казаха за нощниците. newsm78  Трябва ли да си носим или се предоставят от болницата. И аз сега се връщам от произведено в България, та там си харесах нощница за кърмачки /турска/ breastfeeding, ама много готина,  не ми се ще да я хвърлям след раждането. От друга страна ако не дават там, ще ми трябват поне още две за болницата, с които да се разделя без да ми мигне окото.  Thinking

# 268
И аз бях на Произведено в България, но освен, че се изнервих от блъсканицата, пазех си корема и се изморих, почти нищо друго не свърших. Взех едно розово чувалче за спане и едно боди и това беше. Разминах се с няколко бременни, може да е била някоя от вас  Grinning

# 269
Значи не само аз съм взела решението да не плащам за раждането. За момент си помислих, че нещо не съм добре Crazy, всички близки и познати ме обеждават да си платя на лекар.
За изпускането, случва ми се и на мен 2-3 пъти. От два дни бебка рита толкова силно стомаха ми. Имам чувството, че се врязва в таза ми и така боли. Вчера се разхълца и започна да дивее. Докара ми контракции направо. Пих магнерот и нош-па и още малко и щях и аз като Ним да се запътя към родилното. В крайна сметка се нахълца и се умири Laughing.
Аз излязох от петък в болнични 45 дни преди термин. Казаха, че вече ще се виждаме всяка седмица в консултацията. Бебка е надолу с главата и уж не може да се завърти вече(дано Simple Smile).
За стрии нямам, но съм 71 кг вече. Тръгнах от 53 за протокола Outta Joint. Последния месец съм качила 4 кг и аз не знам как, като почти не ям вече, ми то няма място Crazy.
Здраве да е. Ще се сваля после, няма начин. Confused

Общи условия

Активация на акаунт