Hell’s Kitchen България - Сезон 4, тема №4

• 39 370
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Другата България
Дотук беше ясно.
Ама сега оттук...на Виктория най-близкия човек ѝ става кой - Николай.
Намериха се.

# 586
Само да не се наложи най-близкия човек на Виктория да стане Валентина, че тогава Ангелов ще трябва да заляга зад паса да се крие Joy

# 587
В промото от миналия епизод при сблъсъка с Мариела на Николай му течеше кръв от ръката, а днес не показаха нищо такова.. само превръзка и никакъв коментар?!

# 588
Много рядко пиша, но следя редовно и темата, и предаването. Като страничен читател в темата, извинете ме, но оставяте впечатление като за клюкарката съседка стещу мен. Не, че не е полезна, но и без нея мога.
Прави впечатление, как повечето списващи в темата, наблягате на субективни впечатления и чувства към  участник. И не е лошо, де. Не сте шеф Ангелов. Но това е състезание за немалка сума. Не одобрявам субективни или пък преднамерени критики. Защото след време, критикуваните се оказват най- добрите.
Мариела за мен е човек който, въпреки слагачеството според някои, според мен опит да впечатли с присъствие и комплекс, че все пак е наистина аматьор, та тя, има накъде и ще се развива. Защото се вижда желание през цялото време. Като игнорирам понякога инфантилното за вас, а за мен, чистото и искрено желание да се впише и покаже, че може...ами мъчно ми стана. Но съм убедена, че това ще я амбицира. Пожелавам и успех!

# 589
  • Буркина Фасо
едно врескало си отиде.

# 590
Не си представям да беше изгонил професионалист с опит, за да остави аматьорка, а тя е аматьорка, видя се колко малко знае. Аматьорка на финал в сравнение с другите - абсурд.
Да, пълна лигла. И на фазана каза няколко пъти "пиле". Аз харесвах Андреа, жалко, че отпадна.
Мисля, че наградата трябва да вземе или Николай, или Валентина. Тя може да е луда и сприхава (Валя), но си готви добре и е дисциплинирана.  (То пък една награда... 50 000 евро, през 2022 г.. И с тази инфлация...)

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 23:11 от diziler

# 591
  • Велико Търново
Аз ли нещо изпуснах, но не успях да видя кога Николай се ядосваше в спалнята
В началото на епизода беше. Всъщност това беше заради фиаското му снощи.

Thirteen#, а защо мненията в темата трябва да са само обективни? Те хората изказват своите си мнеия, нормално е субективизмът да е водещ, без значение дали за критики или за хвалби. Пък това "не сте шеф Ангелов"... да не би той да е винаги обективен? Защото сценарий обективен едва ли има...

# 592
  • Другата България
А какво значи обективни и субективни мнения в ТВ шоу?
Всеки гледа и пречупва видяното според собствените си субективни разбирания и обективни предпочитания за типаж на определен участник. Може и обратното да е, все тая. Ако на някой Валентина например му харесва аз нямам проблем с това, мога да кажа защо на мен не ми харесва. Може и обратното, да. Някой нехаресван от друг да е харесван от мен. Нито искам, нито мога, нито има смисъл да натрапвам своите виждания на останалите, пиша си впечатленията от видяното на екрана, осъзнавайки, че е по сценарий в по-голямата си част. Въпреки това, характерр и манталитет като цяло няма как да е по сценарий, затова и написах относно Мариела, че въпреки, че очеизвадно ѝ е ред да си ходи, за разлика от всички останали в нея няма, нямаше злоба и завист, и не само сега, тя се раздаваше до последно и то за конкурентката си. Което не оправдава каруцарския ѝ език, псувните, които ги ръси още от самото начало, скачането от един на друг мъж при все, че говори за свекърва и собствен мъж.....едното не изключва другото, и ако първото одобрявам обективно, то второто съвсем субективно категорично не го одобрявам. Инфантилното ѝ поведение също, което не я прави лош човек, напротив.
Тъй че за мен лично мненията са положителни и отрицателни, а не обективни и субективни. Именно защото обективното за един е субективно за друг.

# 593
  • Велико Търново
Merri_An, няма как да е написано по-добре! Hands Thumbsup

# 594
Нищо обективно не може да има тук - даже и когато шефът казва на един, че е овкусил супер и е изпекъл перфектно, а на друг плюе сготвеното, пак не знаем, че е наистина така, а не си върви сценарият. То в други риалита, където пред очите ни се състезават, се правят манипулации, та тук ли?  Там, където има монтаж, сценарий, реклами, продуктово позициониране и се гони рейтинг няма обективност. Обективност на стадиона.

# 595
  • София
И на стадиона дори няма обективност. Съдията като свири фал, значи е фал. Преди време въведоха да му шепнат в ухото какво са показали сензорите и пак стават проблеми.

# 596
  • Другата България
Освен това, не може да си стигнал в топ 6 на шоу за готвачи, и да не можеш да направиш разлика между пиле и фазан. Както и да стоиш и да чакаш дружката ти от трибуната да ти казва какво да го правиш, как да го разфасоваш и с какво да го сготвиш. После пред шефа да гледаш в нея и да чакаш тя да ти каже какво си сготвил. Шоу, шоу, ама от толкова шоу .....това си беше излагация. И чист реализъм - и обективно, и субективно. Което не променя факта, че Мариела израстна много от ден първи до днес, постоянно учеше, постоянно питаше, пишеше, или поне даваше вид, че го прави. Доказателство, че ако човек наистина иска, може да постигне много.
От друга страна ми направи впечатление, че всички - и Виктория, и великата Валентина, се допитват за менюто и рецептите до.....Елена. На какъв тиган, какво да сложат, кога да го сложат. И много, много грозно беше, за пореден път онова с котлона на Валентина, която никога не е виновна, никога не е тя, все е някой друг. Когато се опита да си измие ръцете за силния котлон с Елена, и след като тя отрече, смени версията : "Все тая кой го е увеличил, като сме двете на станцията, и двете сме отговорни....", а само минута преди това ѝ заповяда да не пипа нищо.
Няма как да одобрявам и харесвам такова поведение, Николай в женски род. И той гледа с налудничав поглед, когато го хванат в кадър, само че неговата "лудост" е от друго естество, донякъде.

# 597
Льонъчка я задрасках след този епизод. Другата седмица дано си ходи. Жалко за Мариела, ама няма как по сценария да оставят аматьор на крачка преди финала.

# 598
Не знам кой ще си ходи другата седмица. Залагам на Камен, но може и да е Елена. Иска ми се да е Виктория, но сигурно ще си я бутат до последно.

# 599
  • Sunshine state
Логично беше Мариела да си отиде днес.
Николай направо ми иде да го фрасна с него много тржко.. И въпреки, че не мога да го понасям, в спора за едемамето той беше прав. Не знам защо Елена реши така да бръкне в купата, но той я беше хванал вече. Честно не знам кой искам да спечели, но най-много не искам да е Николай!

Общи условия

Активация на акаунт