Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 68 033
  • 779
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Имам същите наблюдения и аз..... Миналата година по това време бях стигнала до неадекватност от пустите горещи вълни и недоспиването. Изкарах 20 дни на плодове и още след седмица горещи вълни нямаше. След захранването обаче забелязах,че месо не ми се яде никак. Имаше един пластмасов вкус брррр. Та...година време вече почти не ям месо. Не съм се зарекла,но не ме влече и се чувствам добре. Цикъл нямам от ноември,но всичко друго е в прилично състояние. Бях месоядна гад от всякъде. Даже и кето режим съм правила и ми харесваше,но нещо се промени....Та слушам организма си. Наблягам на растителна храна. Сирене и кашкавал си ям де не съм съвсем тревопас Grinning. От време на време и месо хапвам. Вчера например готвих телешки гулаш и изядох купичка,но не е като преди ежедневно и по много.
Пия вечерна иглика в момента. Преди това пиех добавка с Лигнани и постоянно си пия Омега.

# 121
в такъв случай ядете основно въглехидратна храна?
картофи, ориз, бобови?

аз също търся "моя" режим, определено не е високомазнинен, но се стремя да е нисковъглехидратен въпреки, че си позволявам доста изключения

# 122
  • Варна
Ами Бубанка....не бих казала,че е високо въглехидратен. Да ям ориз,боб не обичам,леща,нахут и много трева Grinning.
Но ям примерно голяма салата с 200гр. ориз с маслини и плочка сирене или голяма зелена салата с краставици и авокадо с кубчета кашкавал вътре. По никакъв начин не искам да изключвам мазнините,защото не искам да се сбабичосам Grinning.

# 123
  • тук и там
Два месеца подред ми идва ,обикновено прескача на третия-четвъртия и после пак си става редовен.
Горещи вълни съм имала един-два пъти за кратко , и то в месеците когато е трябвало да ми дойде ,а не ми е дошъл цикъла-само около датата в която е трябвало да дойде менструацията..Та за сега се радвам че имам цикъл,очаквам неприятности  когато започне да прескача за по-дълго време или спре.
Сега съм в цикъл, вълни нямам -но и не се чувствам много добре  на моменти, имам чувството  че вдигам кръвно,били ме главата отзад. За гърдите се оплаквах по-назад, сега се успокоиха..до следващият път.  Кофти период- нито да имаш ,нито да нямаш цикъл на тази възраст.

# 124
И аз търся решение за себе си.
Моите впечатления са, че когато съм на растителна храна се чувствам по добре. По жизнена, по енергична и “лека”. Докато ако прекаля с месо ми е тежко. Аз също бях месоядна, но явно с времето организма не приема добре месото. Не знам. Пълен лаик съм по тези теми. Гледам, чета - но пак не всичко разбирам.
Затова слушам тялото си. То ми казва, когато му е добре или обратно.
Засега ще е този режим с по- малко месо, повече рибка и зарзават.
Изпитвам ужас, от натрупването на коремни мазнини, умората, тежестта и подуването.
Така, че продължавам, пък то ще си покаже.

# 125
Здравейте момичета, ако в темата има някой от Пловдив, може ли да перпоръча място за мамография. Гинекологът каза Втора поликлиника, но и тук да попитам за отзиви. Благодаря!
Преди ходех там на мамография при д-р Христов, но той вече не работи. Остана д-р Косев и сега има друг лекар, на мястото на Христов. Тази година а аз трябва да ходя на мамограф и сигурно ще отида при новия лекар. Моя позната скоро ходи при него и остана доволна. При Косев не искам да ходя. Ако отидеш там ще се радвам да споделиш мнение след това.

# 126
Е аз пък съм си по принцип тревопасно, но пот се лее, гърдите ще се взривят , както и краката ,, безсънието е тежко ,радвам се ако се събудя в три часа, поне съм спала малко .

# 127
  • В градината...
На 39 АMH 0.5 е ниско. Аз бях с ИЯР, на 40 AMH ми беше 0.45. Забременях с ИКСИ.

# 128
  • София
И аз съм без грам месо и месни продукти, нито риба повече от 30 години . Не мога да сравня. Но усещам, че с времето се храня с по- малки количества и леко.

# 129
То и аз не ям месо почти, но с въглехидратити сложно да задържаш тегло и кръвна захар. Заради щитовидната трябва да съм на диета без глутен, без млечни, захар, ограничено тестени и тн.
И в един момент няма какво да ядеш.🤷🏻♀

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 11:52 от ДХ3

# 130
ДХЗ, внимавай, защото тоталната липса на въглехидрати не е ок за щитовидната жлеза.

# 131
ДХЗ, внимавай, защото тоталната липса на въглехидрати не е ок за щитовидната жлеза.
Даа, въобще и не съм ги намалила даже, като не вм месо почти се изхранвам с тях откак се помня.Може би леко ще се опитам да ги огранича просто.

# 132
А някакви симптоми имали ли сте в следствие на ниско АМХ? Цикъла ми вече пореден месец не ще да дойде без дуфастон. Допускам, че са се объркали много хормоните от бременността, но чак толкова и при все, че преди това МЦ беше като часовник..
На 39 АMH 0.5 е ниско. Аз бях с ИЯР, на 40 AMH ми беше 0.45. Забременях с ИКСИ.

# 133
А достатъчно протеин набавяте ли си, тя остеопорозата дебне.

# 134
Здравейте, правих щитовидни всичко е наред според ендокриноложката даже изследванията са много по-добре от миналогодишните и THS и Ф4 са се вдигнали, правих и преглед при гинеколог за жалост навлизам в пременопауза според гинеколога, с ехограф ме гледа и каза че нямам овулация, и явно хормоните ми намалят. Изписа ми Логест за 3 месеца за да пробва да се регулират, но като прочетох страничните ефекти и ми стана зле още повече че майка ми беше с рак на гърдата преди 20 години, а баща ми почина от рак на панкреаса...Моля за съвет някоя бил ли е в това положение да е има онко болен и да е пил пртивозачатъчни? Извинявам се за дългия пост.

Общи условия

Активация на акаунт