Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 69 223
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
Почти 11 месеца нямах цикъл, като спря буквално от раз. Преди това е прескачал 2 пъти за 3 години и веднъж 2 пъти за един месец. Тогава ме боляха и гърдите, но сега нямам никакви други екстри. Преди няколко дни ми дойде без никакви симптоми, кратко и слабо,без обичайните болки и кръвоизливи. Та дали има нещо притеснително? То е ясно, че ще се ходи на гинеколог, но ще е другия месец.

# 166
Отиди, ако усетиш и, че не спира. Така една жена(на 50 години), с която бяхме заедно в болничната стая. Много месеци без цикъл, и след нова година, като почнал и няма спиране. А, да минат празници, а да мине юбилей, а сега други празници и до миналия месец. Е, не беше цикъл, така ѝ казали още на прегледа. Оказало се много полипи в матката.

# 167
Здравейте, тази нощ ми дойде след 10 дно закъснение с ужасни болки и за капак на това днес ми се вие свят кръвното ми е ОК, случвало ми се е и от преди но сега е доста по зле, какво взимате за светожъртеж? Поръчах си Лейди Хармония но не намерих особенно много мнения извън рекламата в фейса, някой ползвал ли е тази добавка?

# 168
Пия Лейди хармония от месец. Нямах цикъл два месеца и след започване на приема пак дойде. Може и да е просто случайност, не знам. На мен ми действа добре добавката. Преди нея какви ли не пробвах. Мисля дори, че и редуцира теглото, а аз се храня добре - не непълнявам. В другите случаи, когато не съм я пила тази добавка при това количество храна, което приемам със сигурност щях да съм по-тежка.

# 169
  • В градината...
А някакви симптоми имали ли сте в следствие на ниско АМХ?
На 39 АMH 0.5 е ниско. Аз бях с ИЯР, на 40 AMH ми беше 0.45. Забременях с ИКСИ.
Не. Имах си редовен МЦ.

# 170
Благодаря!
И моят МЦ като че ли се завърна победоносно този месец, но аз съм си нащрек вече, че хич не ми хареса тази симптоматика. И в този ред на мисли искам да попитам някоя от дамите тук дали е пробвала биоидентична хормонална терапия? Искам да съм готова, когато настъпи момента, че това, което преживях последните 3-4 месеца е меко казано ужасно като усещания. Благодаря!
А някакви симптоми имали ли сте в следствие на ниско АМХ?
На 39 АMH 0.5 е ниско. Аз бях с ИЯР, на 40 AMH ми беше 0.45. Забременях с ИКСИ.
Не. Имах си редовен МЦ.

# 171
Elly_b,
За биоидентичните хормони мога да споделя моя опит, макар и все още доста кратък. Втори месец слагам капки прогестерон от средата на цикъла докато дойде. Сякаш ми се подобри съня от тогава, но като влияние на друго все още нямам конкретни наблюдения. Предния месец ми зацапваше след като ми свърши МЦ (даже се засили към 12-тия ден и се стреснах че пак ми идва), но след като почнах капките, спря да зацапва. Реших че прогестерона е повлиял. Този месец пък ми свърши и не ми зацапваше изобщо, до момента в който не ги почнах. И сега съм в пълен шах. Затова и до момента не съм писала нищо за тоя биоидентичен прогестерон. Единственото по-различно за тея два месеца е че предния пиех все още Фемикур, но този реших да го спра - набедих го че от него ми се получава това зацапване. Освен това вече втори месец съм с ужасно напрегнати гърди които не спират да болят дори след цикъл. Миналата седмица отново бях на лекар - не откри нищо притеснително. Заключението му е че е от възрастта и трябва да се примиря.
Информация за тези хормони на български няма почти никакава и е доста трудно човек да се реши да пробва

# 172
Благодаря!
Прогестерона и други дами са ми казвали, че помага (биоидентичния), но определено липсва информация, а и лекари които да прилагат такава терапия в България. Вие откъде си го набавяте?
Аз съм се насочила към д-р Тошков от Детокс Център, казаха ми, че там я прилагат, но записват чак за декември. Силно се надявам да имам още някоя друга годинка спокойствие, че ми е рано още за менопауза, но мисля, че няма да се поколебая за терапия, след като видях какво чудо е. В краен случай ще проуча как са нещата в чужбина, ако евентуално правят и онлайн консултации.
Elly_b,
За биоидентичните хормони мога да споделя моя опит, макар и все още доста кратък. Втори месец слагам капки прогестерон от средата на цикъла докато дойде. Сякаш ми се подобри съня от тогава, но като влияние на друго все още нямам конкретни наблюдения. Предния месец ми зацапваше след като ми свърши МЦ (даже се засили към 12-тия ден и се стреснах че пак ми идва), но след като почнах капките, спря да зацапва. Реших че прогестерона е повлиял. Този месец пък ми свърши и не ми зацапваше изобщо, до момента в който не ги почнах. И сега съм в пълен шах. Затова и до момента не съм писала нищо за тоя биоидентичен прогестерон. Единственото по-различно за тея два месеца е че предния пиех все още Фемикур, но този реших да го спра - набедих го че от него ми се получава това зацапване. Освен това вече втори месец съм с ужасно напрегнати гърди които не спират да болят дори след цикъл. Миналата седмица отново бях на лекар - не откри нищо притеснително. Заключението му е че е от възрастта и трябва да се примиря.
Информация за тези хормони на български няма почти никакава и е доста трудно човек да се реши да пробва

# 173
Аз си взех ето този  https://xenobg.com/produkt/progestene/ На страницата можеш да им зададеш въпрос за начин на приемане и т.н. - отговарят адекватно.
Моята докторка нямаше никаква информация относно тоя вид хормон. Каза, щом се чувствам добре, да го прилагам. По-добре било според нея от Примолут нор примерно.
Доктор Тошков и аз го срещнах из нета, докато търсех информация, но нищо конкретно, там трябва да се мине през детокс центъра или онлайн консултация (платена предполагам).

# 174
Благодаря! Относно др Тошков - да, минава се консултация (моята ще е онлайн) и на база изследвания и симптоматика се назначавала терапия. Не разбрах обаче те ли приготвят самите препарати и тн. Ще разбера декември и ще споделя. Simple Smile

Аз си взех ето този  https://xenobg.com/produkt/progestene/ На страницата можеш да им зададеш въпрос за начин на приемане и т.н. - отговарят адекватно.
Моята докторка нямаше никаква информация относно тоя вид хормон. Каза, щом се чувствам добре, да го прилагам. По-добре било според нея от Примолут нор примерно.
Доктор Тошков и аз го срещнах из нета, докато търсех информация, но нищо конкретно, там трябва да се мине през детокс центъра или онлайн консултация (платена предполагам).

# 175
А как се справяте с тревожността, на моменти имам чувството че клони към паник атака даже, тревожа се за всичко все се вкарвам в някакви филми и като започне едно сърцебиене ужас стигала съм до пулс 134 и пия бетаблокер със хапчета за кръвно, започнах Алора суприн и вечер но много ми се спи от нея през денят, а преди пиех Ашваганда дали да не я почна пак...

# 176
А как се справяте с тревожността, на моменти имам чувството че клони към паник атака даже, тревожа се за всичко все се вкарвам в някакви филми и като започне едно сърцебиене ужас стигала съм до пулс 134 и пия бетаблокер със хапчета за кръвно, започнах Алора суприн и вечер но много ми се спи от нея през денят, а преди пиех Ашваганда дали да не я почна пак...
И аз съм така в последно време, все едно си описала мен Simple Smile Изострят ми се състоянията преди цикъл. Пия мента глог и валериан, и разтварям вечер по 1 ч.л. канела в топла вода. Освен това съм на хапчета за кръвно от 10-тина години.
Допълвам се: пих 4 месеца Тенсиофитол, който успя да ми успокои пулса и кръвното.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 09:02 от divet

# 177
# 178
  • София
Аз тия дни съм "пълна лудница". Въобще не се справям, то аз и не очаквах да съм толкова зле. Непрекъснато се чувствам виновна, тревожна, нервна...

# 179
И как се чувстваш помага ли ти?
Аз тия дни съм "пълна лудница". Въобще не се справям, то аз и не очаквах да съм толкова зле. Непрекъснато се чувствам виновна, тревожна, нервна...
Вчера първи ден цикъл след 10 дни закъснение беше ужас, щях да лудна пих Алората сутринта изобщо не ме успокои едвам се дотътрих до работа...

Общи условия

Активация на акаунт