Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 69 123
  • 779
  •   2
Отговори
# 300
  • Бургас
и аз съм тип А- по краката имам не повече от двайсетина косъма, вежди и мигли с лупа да ги търсиш, от една година - не знам ковид или ЕГН е причината, но ужасно ми оредя и косата, щитовидната ми е ОК, но желязо, феритин, Вит.Д и В12 са ми на долните граници, ще пия желязо и ще се пека на слънце, та да видим ще ги вдигна ли, пих Мерц, сега ще почна Приорин, някой ако знае за други добавки- да казва

# 301
  • гр.Добрич
Космите нито са намаляли, нито се увеличават при мен, но побеляват навсякъде. Дясната ми вежда е много бяла, а интимната област е ужас.

# 302
Аз пих цяла зима чай от маточина (от мен набрана и изсушена)и после някъде четох че не се пиела повече от месец-месец и половина.
А защо не се пие повече, пишеше ли?
На мен ми я бяха предписали за 3 месеца, ей разкошно се чувствах, даже спрях и хапчетата за пулса.
Беше свързано точно с кръвното. Леко го понижава, също и пулса. Ако се приема чая едновременно с лекарства за кръвно и бетаблокери за пулса можело да се стигне до силно главоболие и виене на свят.
Впрочем аз пиех маточината за укрепване на тазовото дъно, защото имам свличане. Бях се амбицирала и пиех всеки ден в продължение на 3-4 месеца, не пропусках. Маточината помагала за укрепване мускулите на матката. При последния преглед гинеколожката ми каза че свличането за сега е слабо и не е нужна операция. Аз не вярвах особено в действието на билките, но започнах да си мисля че точно маточината ми е помогнала.

# 303
Вит Д само със слънце няма да се набави достатъчно.

# 304
  • тук-там
Зависи. Ако е всекидневно излагането на слънце през летните месеци, гарантираното се набавя.

# 305
Ммм.. бих се тествала аз .Две лета прекарах почти на морето и две зими прекарвам по седмица на топло, и пак вит Д едва-едва го качих до долна граница без прием лятото, но с прием през останалото време.И то сериозен прием.В момента поддържам с 20000 единици седмично.

# 306
  • Sofia
Chocha, баховите капки нощ ползваш значи. Ти само за да спиш добре ли ги ползваш, успокояват ли като цяло, на горещите вълни помагат ли?
Иначе не веднъж съм писала че съм пила тежката артилерия, ХЗТ баш химия над 5 години и се чувствах отлично във всяко отношение, затова не се притеснявам от билкови добавки. Вярно че и те са донякъде синтетика, но и съвсем натурални билки да се пият пак има риск от неправилно ползване или предозиране. Аз пих цяла зима чай от маточина (от мен набрана и изсушена)и после някъде четох че не се пиела повече от месец-месец и половина. Ама от къде да знам😀А и кой знае какво ядем и пием от магазина. Ако се вярва на някои теории (на конспирацията😀), храните от магазина са тъпкани с различни синтетични хормони и затова се чувстваме зле и сме болни. За жалост нищо не знаем, та да си гледаме живота и с каквото можем да се облекчаваме.🙂 Те и хапчетата за кръвно, които са жизненоважни за много от нас също са химия, но ги пием нали.
Пръскат си само като не мога да заспя вечер след първото преспиватерно/бяло вино или просеко Simple Smile /
Аз вълни вечер нямам така,че не съм забелязала да ми действа на друг симптом,освен заспиването

# 307
Сали, за тазовото дъно не трябват ли упражнения?
За косопада- капе ми отпред(т.е. това забелязвам). Няма поникване на нови.

# 308
  • Gotham City
Това падане отпред не е много типично за андрогенен косопад. Интересно защо го определят като такъв при теб, вероятно са предположения. При мен е дифузно разреждане, но постоянно никнат и нови, които също падат.

# 309
Защото изследванията не показват друго. Да, има някакви леееки отклонения, но трихологът не ги зачете. Отделно така (с оредяване отпред) е дядо ми по майчина линия и брат ми (той не е плешив, а просто му се измести линията на челото). Та, това е предположението. Гледах скоро и по ТЛС предаване за косопада, където посочиха, че един от "симптомите" е поникване на много по- тънки косми на много разредено място- това го имам. За поникването на нови косъмчета, които падат трихологът каза, че е защото е нарушен жизнения цикъл на косъма.

# 310
  • тук-там
Ммм.. бих се тествала аз .Две лета прекарах почти на морето и две зими прекарвам по седмица на топло, и пак вит Д едва-едва го качих до долна граница без прием лятото, но с прием през останалото време.И то сериозен прием.В момента поддържам с 20000 единици седмично.
Аз карам по цяло лято на море и съм над горна граница при тест на есен.

# 311
Аз карам по цяло лято на море и съм над горна граница при тест на есен.
А бил ли ти е нисък?

# 312
  • тук-там
Не знам, може и да е бил преди, но откакто го изследвам (2 години) е в небесата.

# 313
Значи по твоя случай няма как да съдим, може ли хората с ниски нива да вдигнат витамин d само със слънчева светлина.

# 314
  • Бургас
Аз ще пробвам и ще докладвам след 3 месеца, четох, че  само двайсетина минути на ден трябвало  излагане на слънце, аз живея до плажа, но от години не ходя, ама ще се прежаля малко да се попека на терасата това лято

Общи условия

Активация на акаунт