Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 67 353
  • 779
  •   1
Отговори
# 495
Аз реших, че вече всичко е подготвено.
Е то какви изследвания, най-важното е ямр(операция без него не се прави, и ако някой ти я предложи без него, не му се доверявай) но него едва ли ще ти го направят в болницата, най-много скенер, а на него не винаги се вижда всичко.
Виж какво ще е и що ще е, и настоявай в епикризата да ти напишат, че е нужно ЯМР, за да ти го одобри след това здравната каса.

# 496
  • София-Младост
Olia Nik
Направете ЯМР, там ще се види какво е...Аз правих наскоро и нямам нужда от операция, дано и не стигам, но имам протрузия и разни други щуротии. . Два пъти годишно физиотерапия помага.
Момичета, Ремифемина вече нещо не ми действа...имам още 1-2 хапчета и ще го спра. Обаче какво да го замести...приемам съвети. Без МЦ съм ( веднъж на 1 година), затова там няма какво да се регулира. Тези дни дали заради топлото време, но се будя нощно време  и е ...чудо.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 13:43 от Ала-Бала

# 497
  • В полите на Пирин планина
Ала-Бала, от темата съм си записала Фемарел, Фемовита и Мелброзия, като нехормонални добавки за менопауза... Освен да пробваш... Simple Smile Май и аз идвам по тоя път. Още нямам цикъл... Simple Smile

# 498
Реге, ама как си изброила всички мои симптоми. И аз карах много тежко като ми идваше като момиче, влачех се по пода докато стигна шкафа с лекарствата. Имах чувство, че ще умра докато лазя. И сега карам тежка менопауза.

Момичета, не ви сътвам да пиете билкови уж нехормонални ,особено Мелброзия. Имам жив пример как си докара рак на гърдата тази жена. Моят гинеколог изрично ми забрани всичко. Изкарах си потенето и спря. Все ще спре.

# 499
Идвам да се оплача, силно съм шашната, вече 10 дни продължава моя цикъл и няма намерение да спира. Даже днес имам чувството че се увеличи теча. Имам изписан Дицинон 500 (за всеки случай ако имам проблем) но не съм пила до сега. Все се оправях само с Рутаскорбин. Да питам тези от вас които са го пили как се пие? Четох че 3х1 към 10 дни и да се почне 5 дни преди цикъл. За продължителна менструация обаче не намирам точно как. Рецептата ми е вкъщи и няма как да проверя в момента. Преди малко изпих 1 хапче все пак, за да не губя време, че се притесних вече доста.
Редактирам се, намерих рецептата 2х1 ми е изписала. Пих и Но-шпа, понеже усещам че и корема ме присвива
Все пак ще съм благодарна ако сте се сблъсквали с подобен проблем, да кажете кога и как да очаквам подобрение и спиране. Предварително благодаря!

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 10:01 от divet

# 500
  • София
Пий си ги.
Аз изкарах два дни със силно течение, виеше ми се свят, но днес вече съм ок.

# 501
В момента сме на почивка в една азиатска държава. Горещо и влажно е. Мъжът ми през цялото време се оплаква че бил мокър от пот и му тежала горещината дето го обливала на талази. А пък аз съм си пушка. Нищо различно от усещанията ми откак съм в предменопаузата. Мокра съм, тече ми по-гърба, поти ми се косата. Казвам му - ми то аз така съм с вълните от 4 години и вече  като ти кажа - имам вълна, да не се подхилкваш, а да видиш как се чувствам.

# 502
  • София
Аз снощи имах вълна. Всички други викат ок сме, аз се потя.

# 503
Абе едно е да се потиш, друго са вълните, така поне ми е обяснявала близка приятелка. Според нейните обяснения, аз досега вълни не съм имала. А иначе доста се потя. Умирала съм в превозно средство примерно - от главата ми се стичат вади по лицето, вадя кърпа и се бърша, а около мен никой не виждам с подобен проблем. Нямам излишни килограми, да кажеш, че е от това. Мислех за щитовидната, но там всичко е наред, освен Хашимото, но от него има непоносимост към студ, не знам за жега. Идея си нямам от какво е, но е супер неприятно. Казвали са ми и за вегетативната нервна система, но други проблеми нямам.

# 504
  • София
divet, на мен ми беше изписан 3х1. Обикновено за няколко дена прием трябва да подейства. Взима се, докато не спре съвсем кръвотечението. В моя случай след три пълни дни прием осезаемо намаля и на петия вече нямаше нищо.

# 505
От последното най- много ме е страх.

И на мен ми беше много чоглаво, необичайно.. . Абсолютно нещо ново за мен, нехарактерно - от здрава права, фитната, ниско кръвно,  брадикардия и изведнъж в другата крайност, че и с ясно изразена аритмия. И то без да кажеш по онова време че имах екстра килограми. Опитвах на няколко пъти да спирам лекарствата, да ги замествам с илачи, като канела, билки и пр, но само се влошават нещата. Тъй че страх не страх от две години съм стабилно на лекарства.

Абе едно е да се потиш, друго са вълните, така поне ми е обяснявала близка приятелка. Според нейните обяснения, аз досега вълни не съм имала. А иначе доста се потя. Умирала съм в превозно средство примерно - от главата ми се стичат вади по лицето, вадя кърпа и се бърша, а около мен никой не виждам с подобен проблем. Нямам излишни килограми, да кажеш, че е от това. Мислех за щитовидната, но там всичко е наред, освен Хашимото, но от него има непоносимост към студ, не знам за жега. Идея си нямам от какво е, но е супер неприятно. Казвали са ми и за вегетативната нервна система, но други проблеми нямам.

При мен потенето дойде с вълните. И сега е така. Иначе по принцип като нямам вълни не се потя. Аз не съм се потяла като повечето от вас по принцип преди този период. Сега, като имам вълна, ме облива точно пот цялата, става ми супер топло, получавам сърцебиене даже ми прималява. Косата, лицето също, по гръбначния ми стълб теква. Изпотяват ми се сгъвките зад колената. Буквално за половин минута. Спрях да си меря температурата щото и тя се качва над 37. Минава и ми става студено.

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 07:13 от _re_ge

# 506
  • Бургас
Тези вълни приличат по описание на хипо- и хипергликемиите, поне така както са ми описвани.Да не са свързани с резки скокове и спадове във захарта?

# 507
Тези вълни приличат по описание на хипо- и хипергликемиите, поне така както са ми описвани.Да не са свързани с резки скокове и спадове във захарта?

Ами не явно. Както и не с щитовидната. Бях в болница даже покрай стомах черва гледаха и това заради температурата. Нямат обяснение.

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 19:11 от _re_ge

# 508
  • тук и там
И аз не съм от потливите, никога не съм била..Но сега си усещам вълните-облива ме пот, чак косата ми става мокра на тила ,и след това пък ми става студено за момент. (започвам да кихам, от рязката смяна на телесната температура).
Не ми дойде този месец-имах всякакви зацапвания ,но истинска менструация -не.. Трябва да съм в цикъл в момента-а не съм, та имам по някоя вълна -вчера два пъти.Аз за това искам да ми идва, щото докато имам менструация -няма вълни, закъснее ли или прескочи и започват. В понеделник съм на АГ.
Какво ли ще каже,ама отивам за годишен преглед и за  цитонамазка най-вече.

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 08:13 от Кайсия

# 509
  • София-Младост
Скрит текст:
Реге, ама как си изброила всички мои симптоми. И аз карах много тежко като ми идваше като момиче, влачех се по пода докато стигна шкафа с лекарствата. Имах чувство, че ще умра докато лазя. И сега карам тежка менопауза.

Момичета, не ви сътвам да пиете билкови уж нехормонални ,особено Мелброзия. Имам жив пример как си докара рак на гърдата тази жена.
Моят гинеколог изрично ми забрани всичко. Изкарах си потенето и спря. Все ще спре.
Мъж ли е?
Аз знам, че хормоналните могат да доведат до това. Не че другите не могат, но не  е правило, според мен.
Като гледам по-възрастни жени с по 15 години от мен, не е спряло това потене, толкова е индивидуално...
А лятото иди дойди...обаче зимата, обличаш пуловер ,защото навън е студено и се потиш истински...ами, не благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт