Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 68 222
  • 779
  •   1
Отговори
# 645
Галчудо благодаря.
Значи не са панацея.
Аз за дъщеря ми питам,  за мен вече няма нужда. Обаче тя като е на работа и е на крака цял ден или вечер са става по часовник,  това си е голям гърч (защото съм го преживяла де) .  Но все пак ако поне спасява от лошо протичане все е нещо.

# 646
  • Бургас
Да, явно не на 100%, но за мен са полезно откритие.Разгледах и другите от ФБ, но май тези първите от астратекс изглеждат най-добре към момента, другите са плитки.Ще ги тествам максимално дълго в силен ден и ще пиша.

# 647
  • FRANCE
На дъщеря ми са от Modibodi. Тя ги ползва нощем.  И двете ползваме банските им.

# 648
  • Ямбол
Здравейте,
Следя темата отдавна, че изглежда и аз съм навлязла в този период. Не се включвам, понеже засега нямам какво особено да споделя или да питам, полезна ми е информацията тук.
Включвам се по въпроса за това бельо, което коментирате. На мен чудесна работа ми върши менструалната чашка. Сухо ми е, не я усещам, нямам проблем да ходя на плаж и да плувам. Единствено в последните 2-3 години втори и трети ден ми стана по-обилно, та се налага по-често да я почиствам, на 2-3 часа, но пак е много по-добре от превръзки и особено да ми се налага да пера изцапано бельо.
Иначе засега нямам много екстри, тази година имам две прескачания само. Всичко останало е нормално.
Четох ви и за килограмите. Аз имам много да свалям и предвид периода ми, намерих за себе си подходящ режим, с който да не се тормозя и в същото време да свалям. Ям само вечер, като избягвам хляб и сладко и наблягам на салати. Така или иначе до обяд не огладнявам и след това до вечерта издържам лесно, особено ако съм ангажирана с работа. Вече свикнах и се чувствам добре. Свалила съм доста и не смятам да спирам скоро.

# 649
Да, явно не на 100%, но за мен са полезно откритие.Разгледах и другите от ФБ, но май тези първите от астратекс изглеждат най-добре към момента, другите са плитки.Ще ги тествам максимално дълго в силен ден и ще пиша.

Галчудо
Потърсих в Амазон.де, но може би защото  са от острова, а островът не е в ЕС,  не мога да ги намеря. Може и политиката им на продажби да е такава,  понеже виждам 60 дена пробен период с възможност за връщане.  Предложения имаше много,  ще им търся заместител...

# 650
Лиляна, са каква чашка сте?

# 651
  • Ямбол
Мерула. Преди това съм ползвала Мелуна, но нещо не съм доволна. С тази ми е супер удобно и е лесно поставяне и отваряне. Нямам фалове.

# 652
Като ви чета, че са ви удобни тези чашки и се чудя в мен ли е проблемът? Наложи ми се да ползвам няколко пъти за да събера материал за микробиологично изследване. Е, нямаше такъв зор докато я поставя и после при изваждането. Хем съгласно указанията действах. И сега се припотявам като се сетя колко се изтормозих с тях.
Добре, че кървенето ми не е обилно.

# 653
Здравейте, да питам тези от вас които са правили абразио, колко силен е теча всъщия ден на манипулацията? При мен всичко мина добре,без замайване след упойката, обаче е голямо мазало. Казаха че е нормално, ама аз се шашкам.

# 654
Ползвам от 6-7 години. Първия път се шашнах, че не мога да я извадя. След време си намерих удобен начин за слагане и махане и не е било драма. Трябва ѝ да свикнеш. Blush

Като ви чета, че са ви удобни тези чашки и се чудя в мен ли е проблемът? Наложи ми се да ползвам няколко пъти за да събера материал за микробиологично изследване. Е, нямаше такъв зор докато я поставя и после при изваждането. Хем съгласно указанията действах. И сега се припотявам като се сетя колко се изтормозих с тях.

# 655
  • София
Да се похваля - този месец нормални 28 дни. Ако и теча е нормален - перфектно. Аз си ползвам превръзки. Днес протекох, ама се преживява.

# 656

Не си сама... Аз също не можах да свикна с чашката. Исках да живея еко био, да подпомагам природата, но в този аспект не ми се получава. Аз имам същия проблем с тампоните. Това чудо ме влудява. Слагала съм няколко пъти когато трябва да съм с прилепнала официална рокля непозволяваща бельо с шевове пък камо ли превръзка, но не можах да свикна с тях. Усещам ги и това е, може и внушение да е. Ама аз си имам алергия и към лубриканти и към презервативи така че може би е разбираемо. Бикините на Галчудо много ми харесаха, но за мен е късно либе за китка.

Днес минах интервюто по проучването за вълните. Направиха ми где-що има изследвания, графии, прегледи, кръв няколко епруветки. Ако резултатите от кръвните и щитовидната са ок, ще ме одобрят. Докато седях в стаята да ме разпитват ме обля една вълна, изпоти ми се лицето косата, исках да кажа на интервюиращата че може да види на живо какво се случва, но си премълчах. Все още не се познаваме добре, пък може да не стана част от екипа ако се случи някой фал с някой кръвен или щитовиден показател. Миомния възел си е там не е нараснал, нито се е смалил.. Яйчниците ми са екстра. Да видим хормоните как са. Те ще покажат предполагам къде съм точно по пътя. Така или иначе Мирената трябва да я махам началото на октомври. Според интервюиращата и не трябва да си слагам повече хормонална спирала. За моята възраст било противопоказана вече. На 54 навършени съм, но според мен показателите ще дадат яснота, а не възрастта. Мериха ме на някакъв космически уред за индекс на маса, процентно съдържание на мускули, мазнини, кости в теглото. С голям процент мускулна маса съм - от 77,5 кг пише, че мускулната ми маса е около  53 кг. Имам висок индекс на мускули на краката. За пръв път разбирам че с възрастта краката отслабвали и индексът намалявал. Моят е много висок но аз винаги съм имала спортни крака. 26,8% от цялото ми тегло е мазнина. Най-омазнени Simple Smile са ми лявата ръка и десния крак. Съответно са с най-малко мускули. Метаболитната ми възраст е 39г. Това не разбрах как е видяла машинката, пък и не знаех дали да се радвам на този факт. Visceral fat rating бил 5.  Да ви кажа гледаха ме сякаш съм даже екстра, макар че аз се чувствах като слон и като им казах че нормалното ми тегло беше преди 5 години  64-66 кг казаха че с него нямало да ме вземат за проучването. Bmi било 23,9 ( това не бях го чувала) , казаха че е подходящ защото имали и горна и долна граница. Чакам и резултат от цитонамазка. Абе огледаха ме отгоре до долу.. Сега остава експерименталната добавка и да ми реши проблема с вълните Simple Smile, ама какъвто съм карък току ми се е паднало плацебото Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 17:58 от _re_ge

# 657
  • Бургас
Първите бикини издържаха доста повече, но накрая и те протекоха и то отново отстрани, но горе долу към 6-7 час, което не е малко.

Тези на Дорина не ги препоръчвам за силен ден, тях ще ги ползвам вечер с превръзка и в първи/последни дни.

На дъщеря ми са от Modibodi. Тя ги ползва нощем.  И двете ползваме банските им.

Мадам, банските имат ли вградена превръзка?

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 20:50 от Галчудо

# 658
Не съм Мадам, но ето ги банските. Попиваща сила две капки.

https://eu.modibodi.com/collections/swim/

Лиляна, аз съм с Мелуна и разбирам защо не ги харесваш. Благодаря за препоръката за Мерулата.

# 659
Аз ползвам тинктура от турта и коприва през цикъла и така се овладява и скъсява.Този път, за втори тази година, ми дойде на 28 ден с леки болки както си беше нормално преди, ще видим как ще протече.ПМС ми се състои най-вече в умора и поспаливост, ревливост и обидчивост,тежест на тялото, което предполагам е от задържане на вода.

Поръчах още 2 чифта бикини.Много съм доволна, усещането е съвсем различно от това да си с превръзка, а и така ще редуцирам употребата им.

Здравейте, много пъти е писано и се извинявам, че не съм се постарала да запомня и пак ще питам за пиенето на бял равнец, турта и невен - как е по-ефикасно да се пие - билки на чай или готова тинктура. Чета тук различни варианти. И също така - от кога и колко време се приема? Днес ми е 35. ден от последния цикъл и би трябвало да започна да пия Дуфастон, но се чудя, дали да не пробвам с тази смес. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт