Пъзели 41

• 25 505
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
  • София, България
Бухтичка, много добре си спомням, че ти изобщо не хареса тортата и затова имах изключителни ниски очаквания и всъщност ми хареса. Най-хубавото е, че е точният брой части, ако беше 1000 определено щях да се изнервя.

Съмърче, като те прочетох, че уж по-лесния дървен пъзел ти е бил малко тегав и направо ми стана зле, но сега се успокоих, надявам се поне един от двата да успея да подредя. Отново голяма благодарност на Бухтичка за възможността, защото досега никога не съм редила дървен пъзел, освен един от 100 части на Едука на Джо. Joy

Йоанка, точно тези са и моите мисли за WM, всъщност много ми харесват, но само колко са големи! След първия пъзел бях категорична, че повече няма да купя, защото парчетата са толкова огромни, че чак ми се губи удоволствието от реденето, но лека полека, след като наредих още 5-6 пъзела от различни марки с по-големи парчета, взех да посвиквам и определено съм се наканила да поръчвам още от марката. Картинките са им страхотни.

Оля, поничката е по-лесна.

Аз сега съм започнала един огледален пъзел на WH Smith, летището, което Весето ми даде много благородно да наредя и съм си отворила нейната снимка и се ориентирам по нея, много е объркващо това огледално изображение.

# 211
А от къде можем да гледаме квалификации и финал за пъзелмания ?

И интересно ми е , само за пъзели ли има така конкурси ? За друго има ли , примерно да речем книги?

# 212

Ravensburger, 1000 части

Страхотен пъзел. Още като го показа Мона Лиза и знаех, че трябва да го имам.
Така да се каже, любов от пръв поглед Heart Eyes

Започнах кръглия слънчоглед. Наредих питата, засега забавно се реди.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 09:39 от vox

# 213
Аз го оставих за последен, защото разбрах, че на Бухтичка й бил по-неприятен и да ми мине мерака за друг, пък той много ми хареса😁
Ей, ядец Joy Със сигурност сме различни, ще видим и другите какво ще споделят.

И интересно ми е , само за пъзели ли има така конкурси ? За друго има ли , примерно да речем книги?
В страниците на озон и puzzles bulgaria във фб може да се гледа пъзелмания.
Другата част от въпроса не я разбирам. Как си представяш състезание за четене на книги? В Goodreads има reading challenge, където всяка година си задаваш сам бройка, която искаш да прочетеш, можеше да следиш челинджите и на приятелите си. Но няма награди.
А на пъзелмания ще участваш ли в крайна сметка и ако да в коя група си?

Аз съм готова с Клементонито, снимка малко по-късно Blush Иии, сега трябва да се върна към големия явно...

Днес е втората група на Вретено. Има пак някакво клипче на страницата им. Редят някаква възрожденска къща доколкото виждам.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 10:02 от Бухтичка

# 214
  • гр. София
Мона Лиза, така ли?
Аз мислех, че е обратното. Чашата кафе имаше различни раздели и нюанси. Не ме затрудни, нито изнерви, има пъзели, които подреждам на инат, но този не беше такъв.
Дървените пъзели ми изглеждат голямо предизвикателство Simple Smile

# 215
Уж бавно редих, пък той бързо стана готов. Очаквах, че на покривите ще се озоря, но много лесно се отличаваха един от друг и нямаше проблеми.
За първи път редя Гибсън, хареса ми дебелината на парчетата. Има някои разслоени, явно съдбата му не е да го редят повече хора. Grinning
Следващата по списък да мята адрес.

Има пътуващи дървени пъзели ли?! Пропуснала съм тая подробност. Изглеждат много готини!

# 216
  • София, България

Има пътуващи дървени пъзели ли?! Пропуснала съм тая подробност. Изглеждат много готини!

Да, има доста пъзели, които не се виждат вече в момента, в който отвориш файла, а трябва да скролваш, защото страниците са много.

# 217
Collage
1000 части
Clementoni

Благодаря на Анита за възможността Hug
Много ми беше приятен, точно мой тип, шаренко и с дребни детайли Smile Единствено в началото малко ме обърка това, че някои от картинките се повтарят.
За прогрес щракнах само една снимка, но си го редих линейно. Почнах от зеленото и продължих нататък цвят по цвят.
Скрит текст:

Парчетата…лъщят здраво. Даже на 13-хилядника не лъщят толкова. На големия имат лек релеф, на този са напълно гладки. Формите сякаш са същите, но парчетата са по-големи и ми е трудно да преценя. Има завити ушички много подобни на Хейе-то и първата серия на Блек сий. Но не е съвсем същото. Сглобката е хлабава.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 13:05 от Бухтичка

# 218
От любопитство се пуснах и аз на дървените. Огромни благодарности на Бухтичка! Иначе сигурно не бих и помирисала дървен пъзел, предвид цените им.

Редактирам се, за да ви покажа нещо. Пъзелът с къщите се оказа съвсем истинско място, даже забележителност, пък аз току-що разбирам. Оставям снимка в спойлер. Лично аз много се изкефих.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 14:06 от Медчо Пух

# 219
Състезанието на Вретено е доста слабо отразено. Първите са със същото време, 2 ч и 8 мин. Финалът ще е оспорван.
А мен направо не ме свърта вече до неделя Grinning Утре е тестовата вечер.

# 220
Бухтичка, на Corner piece е. Купуван е от търгове, но ах, тази сглобка за съжаление..

# 221
Пъзел Cherry Pazzi от 1000 части – Жълти цветя

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 20:03 от Angel_baby88

# 222
И аз да се поФаля с придобивки..втора ръка са всички, дано са пълен комплект...
 Ще ме изселят Joy запълних мястото над гардероба хахахаха.
Единият се чудя дали да не го пусна пътуващ...но без надписване.
Преди да загубя онзи интересен пъзел така злощастно...Sob мислех него да ви пусна, че е със супер качество и много як на пипане...но...такъв му бил късмета...

А ииначе обожавам коне, обичам кучета и харесвам котки.....но защо ли напоследък все котки си купувам???? Сигурно щот' третото, ми осиновено дете, е котката...

# 223
Аз го оставих за последен, защото разбрах, че на Бухтичка й бил по-неприятен и да ми мине мерака за друг, пък той много ми хареса😁
Ей, ядец Joy Със сигурност сме различни, ще видим и другите какво ще споделят.

В страниците на озон и puzzles bulgaria във фб може да се гледа пъзелмания.
Другата част от въпроса не я разбирам. Как си представяш състезание за четене на книги? В Goodreads има reading challenge, където всяка година си задаваш сам бройка, която искаш да прочетеш, можеше да следиш челинджите и на приятелите си. Но няма награди.
А на пъзелмания ще участваш ли в крайна сметка и ако да в коя група си?

Аз съм готова с Клементонито, снимка малко по-късно Blush Иии, сега трябва да се върна към големия явно...

Днес е втората група на Вретено. Има пак някакво клипче на страницата им. Редят някаква възрожденска къща доколкото виждам.

Благодаря за отговора!
За съжаление няма да участвам , така и не се намери човек !
Но разбрах, че 2 пъти годишно има такъв конкурс,  на пролет и на есен. Ако е вярно , на есен живот и здраве ,ще се опитам да намеря човек и да се запиша.

# 224
  • София
Така....Празниците свършиха, хайде да ви прибирам по къщите. Цял автомобилен парк съм ви приготвила. А за Мона Лиза и пикапчета, да си превозва айтоските пъзели Grinning Galison 1000.

П.П Бухтичка, какво е "тестова вечер"

Общи условия

Активация на акаунт