Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през май

• 84 300
  • 2 439
  •   1
Отговори
# 1 770
Сис, аз щях да те питам с Беболина до къде стигнахте с онзи въпрос. Не си се оплаквала скоро, но и не си се похвалила. Нали съм Мара подробната...

# 1 771
  • Пловдив
Добро!
Довечера ни е обратния полет, а не ни се прибира Simple Smile

Красиво и спокойно е...отивам за пореден път до пекарната Grin Няма се отслабне в тоя живот!

# 1 772
Не се ли похвалих?! Навсякъде и на всички разказах колко умно и послушно дете си имам,а тук съм пропуснала! Справи се Беболина чудесно! Щом разбра точно какво се иска от нея и вече нямахме инциденти!

# 1 773
А бе няма да превземам темата с бебешки неволи,но се опитваме да го научим да спи в леглото си,защото се беше наместил между нас за постоянно.Спалнята ни,оказва се,не е достатъчно голяма за трима.Тясно ни е,с баща му въобще не успяваме да се наспим,а и не съм сигурна на него колко му е удобно в средата.
Естествено, че не трябва на всяка цена.Аз дори не знам как и толкова издържах,предвид, че съм много жалостива.Интересното е,че нещата,поне за сега,се получават много добре и много по-лесно,отколкото си мислех.
В случая с тази нощ,мисля,че и да го бях взела при нас пак нямаше да спи,защото не е плакал.Ако плаче и преценя, че има дискомфорт някакъв или усетя,че търси близост,майната му и на възпитание,и на всичко.

# 1 774
Добро утро.
Мисте,чакаме да разказваш. Лек път. ☺
Лейла я разбирам. И моето дете се опита по някое време да се намести на спалнята. Баща й обаче спи и се върти много,та между нас не става. Ако я сложа в края,ще изпадне. Така че и аз си я оставям в нейното легло. Няма шанс да спи при нас,щото това значи аз да не спя,за да я пазя да не падне или да не бъде смачкана.

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 10:36 от Anyyyone

# 1 775
Сигурно сте прави! У дома е пълна свободия в това отношение и всеки спи навсякъде. Бебешкото креватче на Беболина отдавна го няма -тя отказа да спи там веднага щом пропълзя. Заменихме го с ниско легло тип Монтесори!
Детето ми отказва да спи само и често аз,а по рядко баща й спим с нея. Най често обаче тя идва при нас и добре ,че спалнята е достатъчно голяма!

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 16:15 от Sissy

# 1 776
Лейла,какво прилагате в ученето да спи в леглото си?Пиши ми на вайбър ако искаш

Децата ,според мен,може да спят в голямото легло,стига това да не пречи на интимния живот на родителите .

# 1 777
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
стара съм, не съм знаела, че трябва да прилагам нещо. Simple Smile
от раждането им са били в свои креватчета.
от познати съм чувала, че ги оставят в креватчетата да си играят. при нас креватчетата винаги са били само за сън - щом е в него значи е време да спи. играта винаги е навън.
не съм имала проблеми. Simple Smile

# 1 778
Хората,които нямат проблеми не прилагат нищо.Останалите прилагат ,дали обяснения,сделки,постепенно отдалечаване и т.н.И нашата е спала при нас ,всяка сутрин към 5 я вземах и я доприспивах в нашето легло .

# 1 779
Аз само като повръща я взимах,а изгоних баща й на дивана. Просто както си спеше,сяда и повръща. Нямаше как да реагирам бързо,ако е в нейното легло. И ако е болна с температура,такива екстремни ситуации.. да ми е близо.
Много ми се иска да има детска стая,но там вече не мисля,че ще е лесно да свикне да спи сама,че е малко пъзла. Пък и тепърва ще я правим... кой знае кога ще смогнем. А ми се иска до другата година да е готова,като тръгне в първи клас да си има нейна стая,но ще видим.
Едни познати с четвъртокласник още спят отделно,бащата в детската стая,майката и детето в спалнята.. 🤭 И това не ми се струва нормално,но.. кой както му е ок.

# 1 780
Моите първи клиенти не могат да преместят две годишното си дете ,което и суче доста пъти през нощта и на яслата не спи,понеже няма гърда там.В началото на юни ще им правя план и ще го преместят и отбие майката.

# 1 781
Хората,които нямат проблеми не прилагат нищо.Останалите прилагат ,дали обяснения,сделки,постепенно отдалечаване и т.н.И нашата е спала при нас ,всяка сутрин към 5 я вземах и я доприспивах в нашето легло .

Много често въпросните "проблеми" са преекспонирани.
Не е към никого лично в темата, говоря на база лични наблюдения.

Малко преди за забременея със синчо, ремонтирахме изцяло детската стая. Дъщеря ни, обаче, отказваше да спи там. Преди ремонта спеше, след това- не искаше. Беше на три по това време. Забременях и цяла бременност си спахме тримата на спалята. Добре, че щерката спи кротко и като пън, а не се върти като хеликоптер, както правеше брат й на тази възраст. Бях се притеснила като се приберем с бебето от болницата кО ще правим- кошарката му беше предвидена да е при нас. Четири човека в една стая, единият от които е новородено човече с нощните будения и т.н.  Родих, прибрахме се с юнака, стана време за спане и каката каза- "Аз отивам да си спя в детската стая". Това беше, повече никакви драми не е имало. Разбира се, винаги, когато искаха/ били са болни, сме ги взимали при нас, никога не сме ги връщали обратно.

Иначе за майчинството... да, през деня този, който е поел грижата, е с детето (все по- често има бащи, които излизат в бащинство Simple Smile ), но това въобще не означава, че като се прибере работещият родител, не трябва да си поеме грижите и отговорността по отглеждането и обгрижването на малкото човече. Даже напротив- според мен трябва да му отделя максимално внимание, за да знае детенцето, че има двама родители, просто единият е по- често (винаги) до него и на разположение, другият през деня отсъства.

# 1 782
Не съм си и представяла, че ще прилагам каквото и да било Grinning Какво си мислех,а какво стана Grinning
Едва ли има човек,на когото да не му е приятно да си гушка бебето Heart
Няколко пъти дори казах на ММ,че ако сме знаели,щяхме да си подменим спалнята с по-голяма.За момента това ще ни е излишен разход.Нямаме и друга стая за спане.
Не съм против споделеното спане,но не съм и съвсем ЗА.

Бобчи,слагаме го в леглото му и стоим до него.Първите дни пеех до откат Зайченцето бяло и го галех по главата.Сега само стоим до него и той по някое време си заспива.
Само ден,два имаше по-сериозен протест и пак не беше кой знае какво.Аз се бях приготвила за много плач и от двете страни - моята и неговата Grinning
Ще видим,не смея още да се радвам,някъде от седмица е така.

Сиси,браво за Беболинка! Heart

# 1 783
  • France
Вече не помня казах ли ДобрЮтро или не? Май още спа, въпреки двете кафета.

Лайла, успех. С Монстърчето подходихме супер навремето. На 6м си спеше в стаята. С времето се научи да си заспива само - песен. Със Славито... грешка след грешка. Спа на тези сайд бед и свикна да е с мен. 😕 Сега го слагам всяка вечер на неговото легло, което е без преграда и до нашето. Час, час и нещо се гушкаме, докато заспи. Има вечери, в които накрая направо не издържам. И пред нощта долазва до мен Tired Face Баща му спи в хола, че иначе се събужда и не може да заспи отново. Сексуалният ни живот страда, ние също. На мен определено ми е писнало. Мъжът и жената трябва да си имат собствено място. Да се гушкат, да си говорят, да заспиват заедно. И сега събираме кураж да слагаме наново преградата на леглото. Или направо да сложим двете деца в една стая. Още го мислим.

# 1 784
Лейла,ето че прилагаш.Пееш и галиш,не е просто оставяш в леглото и чао.Това имах предвид с въпроса си .
Може да пробваш да се оттегляш леко към вратата,всяка вечер с малки крачки и после постепенно да оставаш извън стаята.
Фил,абсолютно съм съгласна с теб.Ако искаш и ти ми пиши.

Общи условия

Активация на акаунт