Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през май

• 84 721
  • 2 439
  •   1
Отговори
# 2 190
лещичка, пу-пу, повръщане няма. Днес не е имало инциденти, но започна да огладнява. Сега се чудя с какво да я изхранвам.

Според вас бульона от пилешка супа, но за нея само с парчета картоф и морков, ок ли е?

# 2 191
Попи, с разстроен стомах аз бих дала само варени картофи със сол, малко скучно, ама върши работа. Ако има разстройство супата може да влоши нещата.

# 2 192
Рехидрататиращо прахче бих дала аз.

# 2 193
  • София
Айде и ние в отбора на болните. Аз още се дооправям от предния градински вирус - зелена хрема… Поне вече не кашлям, ама Киси…
Събуди се в 6 с рев, ухото, таа ухото, само Нурофен ми хрумна и дадох… До 9 два пъти го боля и рева… И после започна да вдига температура… Докара до 38.9 преди да започне втората доза (в 12:00) да му действа.
Педката каза, вирусът бил много модерен, може до 4-5-6 дена да има температура…
Сигурно до вторник ще изчакам и ще ходят да му пускат кръв от пръста, че реално ме е страх, да не се е насложило нещо бактериално, върху предходния…

Не мога да го накарам да пие/яде… Ядене ясно, ама течности много трудно. Пие физиологичен разтвор… сокове не иска, води не иска, таа поне го знам, че се радва на ампулите, като не са му за носа…

# 2 194
  • София
Попи, давай и само течности. Бульон, ако е по-мазен ще и натовари стомаха. Малко лимон във водата, чай с лимон. Утре можеш да и направиж кремсупа, но без мазнина.

# 2 195
Не съм слагала допълнително мазнина, само от пилето, каквото е пуснало. Голяма драма, че няма месце в нейната супа…Картоф чист категорично отказа. Хапна малко от бульона с някое друго парче картоф и морков и сега се пазари за десерт. Солетите не били десерт. И ѝ омръзнало закуска, обяд и вечеря без десерт.

# 2 196
  • София
Попи, аз при разстройство давам солети, обикновени бисквити, варен картоф, варен в чиста вода ориз. Еднообразно и безвкусно, но Пантата всичко друго я разхлабва още повече.

Ери, горкото Киселяче! Бързо да му минава!

# 2 197
Панде, на теория и аз това давам Joy , ама на практика, се оказа бая гладна и отказва всичко диетично. Та все нещо трябваше да измисля да хапне.

# 2 198
Освен изброеното от Пандето, давам и банан, печена ябълка, по малко сух хляб. Това по съвет на ЛЛ.
Има родители, които при разстройство, не налагат диета и твърдят, че децата се оправяли за ден. Това тук във форума съм чела. Не го вярвам аз.

# 2 199
  • Пловдив
Попи, Ерин, да ви минава!

Ние сме на дивана у дома. Тръгнахме си, ама мисля майка сега...коляното и се поду и я боли. То си има история, ама сега явно се влоши. Минахме през бърза помощ, ама нищо не направиха...утре при личната за направление и на ортопед. Звъннах на един иска снимка, а тая от БП каза, че ако е менискус не се вижда на снимка. Незнам кво...сложихме лед, пи диклак, леко я отпусна. Дано личната изпише инжекции и да я облекчи.

И аз ще правя зеле, ама с ребърца. Сега ги посварявам. И миш маш мисля, а за тийна незнам. Няма да чистя.
Много е жежко...не е нормално тва. Пуснах ладното и пия кафе.

П.п Кло, дай координати на твоя ортопед?

# 2 200
Ерин, бързо да минава.

Попи, бульон, да, даже е препоръчително, той е естествен електролит така или иначе
Сварени ябълки на пюре, банан също, както и Сирос писа.

Мисти, дано я облекчи да изкара до утре и са се оправя.

# 2 201
Ерин, да минава!

Сега, ако насред жегата, завали сняг, обърнете се към МУ. Готвим се за ремонт, той купил китки за терасата. Щял да си ги насади. 🤕😎🧐🤭

Мисте, аз бих направила снимка. Така, ако се наложи после, няма да се мотаят допълнително.

Октопод ще готвя, но не съм решила как. И аспержи.

# 2 202
  • Пловдив
Сиросче, да...още утре за снимка, ама ако е менискус (дано не е ) ще трябва скенер. Лошото е, че трябва тук да дойде, а татко не може да се оправя с животните. Дано ми светне лампата на брат ми, че няма да може да търчи все майка и да му помага Confused  Идва и тоя ред.

Да кажеш за октопода после Yum  и за китките..не го кори много ТУ Wink иска да е красиво.

# 2 203
  • France
Чудесна Звери. Heart Eyes Да е жива и здрава, щастлива и обичана, и да има късмет в живота.

Ерин, на колко е Киси? Монстърчо винаги е нетърпим ден преди да се разболее. И като казвам нетърпим, точно тази дума имам предвид. Иначе за останалото съм съгласна с Попи. Има неща, които не трябва да се допускат.

Още една безсънна нощ, Славун вади бивни. Ще се опитам да подремна.

# 2 204
Честит рожден ден на Зверито 🤩🥳 Да расте палаво и щастливо дете, за радост на родата!
На полето съм уикенда, късно следобедите. После с миУту да се видим, че като почнем едни приказки и...още нещо ☺ и станало утре 🤕 После ай да си доспя...и пак станало време за тръстиката...Сигурно няма нужда да ви споменавам съседа отгоре, който се грижи за " тишината" по времето, когато съм като убит прилеп...
Относно разстроените кореми- налагах на моите строга диета. С щерката имам много исторически факти с повръщане, разстройства. Със сина пък Ротавирус към третата му годинка..толкова зле беше, че викаха специалист и се съмняваха за менингит, имайки предвид петдневното му полубудно състояние, с издути възглавнички на ръцете и краката от системите..А аз не знаех ще оживее или не. И лекарите не знаеха. На петия ден след обед като се понадигна, реши да ходи уж сам. И скелета му  се кандилкаше наляво, надясно. Учехме се пак да ходим. Искам да кажа, че само строгата диета дава най- бърз и ефективен резултат. Дъщерята пък мн често повръщаше и обезводняваше, тя се сдоби с гастрит на 7. На нея с дни и вода не съм и давала...само прахчета и глюкоза..абе, имам опит, ней като да нямам.
Оффф, как не ми се работи днес..акция ще ви правим. Лудницата в неделя е на макс.
Хубав ви остатък от деня 🌻
ДобРе,  аз ще съм синоним в речника- скоро разправях как си жулнах кожицата на лицето с младежка маска за младежки пъпки 😁

Общи условия

Активация на акаунт