🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LVIII 🎬

• 54 580
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Филмът за Мулан също беше финансов провал. Гледах едно видео (анализ), според което Дисни финансират филмите с пари от парковете и реално им е все едно дали ще са печеливши, освен ако не загубят наистина много пари.
Бъз Светлинна година загуби страшно много, но е повече загуба на Пиксар, отколкото на Дисни.

# 466
На мен пък актрисата никак не ми е красива. Добре, че в Цар Лъв няма хора, не ми се мисли там какво можеха да направят. Не че римейка не е бледо копие на първата анимация.

# 467
Pinocchio 1972 i Pinocchio 2022:

Погледах „Пиноккио“ избирателно оттук-оттам. Напрягат ме подобни филми, които са нещо средно между филм и компютърна игра.

Изгледах L'événement (2021)
Хареса ми, макар на моменти да се питам някои епизоди реализъм ли са или са просто съзнатело търсен елемент.

# 468
Отврат! Няма какво друго да кажа. А Синтия Ериво я харесвам по принцип, но тук - твърдо не!

# 469
Ами трагичното е, че феята в оригинала се нарича  La Fata dai Capelli Turchini, а и точно тези Capelli Turchini/Сини коси са част от фабулата, ако и да не са основният елемент.
Макар че създателите сигурно са намерили начин да впишат плешивостта в сюжета (alopecia една или друга). Rolling Eyes

# 470
  • Бургас
Понеже няма как да си уловим русалка и да я разгледаме : "ала най-малката беше най-хубава: кожата й бе чиста, нежна и прозрачна като розов листец, очите й — сини като дълбокото море.". "Малката русалка се облегна с белите си ръце върху борда на кораба и...." Х.К.Андерсен
Сега си препрочетох приказката. Признавам бях забравила финала с дъщерите на въздуха...💓 Като цяло, приказката с нищо не обслужва съвременното гледище за живота на Дисневци, така че какво друго да очакваме, ако не ревизия на първоизточника. За жалост-като се знае колко малко четат съвременните деца... Пък и голяма част от майките считат приказките за сексистки, така че кой го е еня, какво е искал да каже Андерсен !? 🤔

# 471
Като малка се радвах на променения финал на приказката, в този смисъл бях благодарна на Дисни.
Сега може да го променят обратно, напоследък са станали много арт. Финалът на Пинокио не е какъвто беше, не само феята.

Финалът на Снежанка е страшно токсичен, задължително трябва да се промени!
Wink

# 472
Горещо препоръчвам семеен, нежен филм за едно куче Руби по действителен случай.
Rescued by Ruby https://m.imdb.com/title/tt11278476/

Препоръчвам и един спортен филм с Адам Сандлар
Hustle
https://m.imdb.com/title/tt8009428/?ref_=nv_sr_srsg_0

# 473
  • Галифрей
Малката русалка ми е една любимите приказки, много красива и тъжна. Повечето приказки на Андерсен са такива и страшни. Не мисля,че е добра идея да върнат финала. Ще ги набият.
Историята на Пинокио си е зловеща. Но пък е интерестно.
Всичките приказки на Братя Грим и Шарл Перо са зловещи. ( без две три)  Дисни са ги променили доста и хепи енд.
Аз като бях малка даваха сериал с приказките на Братя Грим. Има ги в ютуб. Беше ме страх от някой и сега като по-голяма пак си ми е страх 😀 Брутални.

# 474
Сиела имат издадена книга с оригиналите на братя Грим - те наистина са хорър, но по-популярните адаптации са ок. Оригиналите са чист средновековен фолклор, който е записан от тях - т.е. нямат авторство. В много случаи са си просто страшни истории - даже не се предполага да има поука.
Шарл Перо е писал приказки за френските благородници (някои от които също са адаптации на фолклор), затова и историите са силно променени.

На Андерсен са авторски, но много депресивни, което е отражение на собствения му характер и живот.

# 475
  • Галифрей
Да така е, събирала си ги. Животът тогава е бил доста тежък затова са хорър.

Аз бях гледала преди филм за животът на Андерсен,хубав е  обаче не помня как се казваше.

Като заговорихме за него има и се сетих за любим филм от детство то “ Снежната кралица” от 2002г. Филмът е  дълт на две части страхотен е ❤ Признавам стана найстина студено като го гледах 😀 Всички актьори са топ. Имам чувството,че найстина роклята й е направена от кристални снежинки.

# 476
  • Вестерос
За Андерсън имаше един мисля от две щ, три части на Холмарк, много го въртяха преди 20 години някъде. Беше много интересен. Как измисля приказките чрез случки в живота му.

# 477
Frozen е трябвало да бъде филм по Снежната кралица, но са си позволили една-две творчески свободи Joy Той поне беше успешен, което показва, че е по-хубаво да се направи нещо ново, отколкото безкрайни римейци.

Покрай онзи въпрос за Андерсен и България (в Стани богат) четох малко за живота му. Доколкото помня, никак не му е вървяло в любовта и не е бил харесван (като външност и поведение е бил по-скоро неприятен).

# 478
  • Галифрей
Аз не харесвам Frozen 😀 гледала съм и двете части. Много ме дразнеше глупавата сестра на Елза.  Родителите бяха кофти. Първата част беше по-добре.
Иначе от тези по новите харесах много За душата ❤

# 479
На мен първата част ми хареса, имам чувството, че Елза е фундаментално неразбрана, но нали е детски филм. За децата е нормално да не разберат, родителите би следвало да ги поправят, но или не ги интересува, или и те не схващат.
Проблемът на Елза беше не, че е лоша, а че е потискана, както и да е...
Let it go е песен за освобождаването от тези ограничения, но също и за загърбването на отговорностите (не е положително послание). Близките трябваше да й помогнат, а не да я карат да се държи по нетипичен начин, докато откачи.

Естествено, това послание може да бъде припознато от азбучната общност, още повече, че Елза не проявява интерес към мъже. Но то е универсално.

Гледах и втората част, видя ми се много глупава и сюжетът беше изключително хаотичен. Но за 5-6 годишни става, ако не са много претенциозни.

Общи условия

Активация на акаунт