🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LVIII 🎬

• 53 710
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Вчера най-накрая успях да изгледам новата West Side story.
Бях много скептична, обаче останах  впечатлена от новия поглед към историята и доброто вмъкване на Рита Морено. Много ме изкефи, че дуетът на Тони и Мария от края ѝ го бяха дали на нея да го изпее, докато гледахме любовната им сцена.
Като цяло сценарият беше много по-добре развит от оригиналния филм.
Сцените в полицейския участък и в мола бяха разкошни. Костюмите и хореографията ми харесаха много. Декорите стояха автентични. Най-хубаво за мен беше участието на латиноактьори. В оригинала не беше така.
Останах доволна.

# 226
  • София
Jurassic World Dominion
https://www.imdb.com/title/tt8041270/

--> за негледалите - има спойлери! <--

Ох, такава каша са забъркали, че не знам откъде да започна и дали изобщо да започвам.
Добре поне, че го гледах на Аймакс. Не съжалявам. Такива филми е хубаво да се гледат на голям екран, пък и нали сме кино фенове... Хора, ходете на кино! 🙂
За да не бъде твърде негативен нека кажа какво още ми хареса:
Това че Алън и Ели се събраха най-накрая, разгеле!
Гонитбата с велосирапторите из улиците на Малта.
Връзката с оригиналния филм - тогава по-младия Луис Доджсън плащаше за проби на къртицата, Недри. И двамата бяха изпапкани от симпатичните, дилофоазавърчета.
Новият персонаж - Кейла. Общо взето им изяде хляба на останалите...
Ву е вечен!
И това е, за друго не се сещам.

Да попитам, къде изчезна онази 5 минутна сцена пусната в ютюб като начало на филма? Където Т-Рексчо хапваше хорица на автокино? Защо е изрязана??? 'Епик фейл'

Филмът е около 150 минути, но имах усещането, че е 240 минути! Смятайте колко баластра е имало и колко тегаво ми беше изживяването.
Все едно гледах два, не два, три различни филма някак си събрани в едно. Ъъъ, Бонд ли гледахме? Мисията невъзможна? Борн? Бързи и яростни? Мхмхм, някакъв микс от всичко това. Но не и филм за динозаври!
Каубойските напъни на Оуен и активистките мисии на Клеър няма да коментирам, нито нелепостите с ЦРУ и как се дава информация с лекота от нов служител. Изобщо първия един час от филма - скука и пилеене на милиони.
Тези хора (Годзила срещу Конг) не разбраха ли че ние феновете искаме да гледаме динозаврите, а не хората и техните изсмукани между пръстите мелодрами. Нито скакалците ме вълнуваха, нито поредната зла компания, нито моралната дилема за/против клонирането. Исках да видя Т-Рекс по дяволите! Е, видяхме го за 2 пъти, макс за 5 минути екранно време.
Генерално беше сбъркано всичко. Цялостната концепция. Не може да започваш как едва ли не динозаврите пречат на хората и останалите видове (дават някакво морско чудовище да завлича цял риболовен кораб), а после в края на филма да пропагандираш как животните щели да живеят заедно весели и щастливи. Хахахха, сериозно? Няма такъв филм при животните. В природата, оцелява по-силния и по-приспособимия. Ако хипотетично имаме такова нещо, то хищните динозаври много бързо ще унищожат всички останали хищници.
Как изобщо могат да си помислят да оставят Блу да си живурка в гората? Ама то няма да останати нито вълци, нито пуми. А хората да забравят за излети. Същото е и с лъвовете, тигрите и т.н. и т.н. Хората ще мрат като пилци, дали като храна на хищниците или заради нелепи инциденти. Съвременния живот е абсолютно несъвместим с този на динозаврите.
Не може 5 филма да казваш колко опасни са динозаврите и как трябва да са затворени и изолирани от хората и другите животински видове, а сега изведнъж си припкат в природата като в някакво анимационно филмче. Само червени сърчица липсваха да трептят и феички да прехвърчат по време на финалната идилия!

И грешка - Гигантозавъра не е най-големия хищник. Спинозавъра е бил по-голям!
Главния антагонист - нелеп. По-плачевен отрицателен герой не бях гледал от много време насам.
Между Оуен и Клеър нулева химия. Като цяло старото оригинално трио напълно засенчи новото. Изненадани има ли?
Добре че поне в края ни спестиха как Блу кимва на мачо Оуен Грейди. Това щеше да е върха просто. За това и давам тази оценка, спасиха четворката!
-
5.5

# 227
За Ву си прав... че и не остарява!

Тези уж от филма сцени, дето ги напускаха, бяха дълги тийзъри. Има още един с рекса при едни каравани, даже май го бях поствала и пооплюла в темата.

За съжаление колкото повече гледам ревютата, толкова повече установявам, че не мога да ги контрирам Sad

# 228
  • София
Doctor Strange in the Multiverse of Madness
https://www.imdb.com/title/tt9419884/

==> Има спойлери за тези, които не са гледали! <==

Гледах го онзи ден след Топ Гън, за съжаление много закъснях и изтървах Аймакса. 'Три дето' беше добро, представях си на Аймакс колко още по-добро е било.
Генерално ми хареса и оценката ми е положителна, но не толкова колкото ми се искаше. Т.е. в мен остава едно разочарование от това което очаквах предварително. Спайдър-Мен беше доста по-добър, поне според мен. Много ми се искаше да дам над осем, но няма как. Между 7 и 8 също е добра оценка по принцип. Но когато топ заглавие получи толкова, винаги остава едно подобно усещане за пропуснат шанс или за нещо, което липсва. И също така втори път трудно бих го гледал. Не е от онези филми на MCU, които бих си пускал с кеф да гледам отновo и отново.

Това което най-много не ми хареса е, че моята любимка, Уанда Максимоф беше отрицателен персонаж. Знам, знам, предупреждаваха ме за това още след шоуто Уанда/Вижън, но аз упорито си бях внушил, че ще има по-голяма заплаха от нея и че тя дори и лоша в началото след това ще помогне на Стивън Стрейндж и ще се обединят заедно срещу по-голяма заплаха. Уви, обикновено най-лесното и обсъждано нещо почти винаги се оказва и истината...
Уанда ми е най-голямата любимка сред жените в MCU, а и страшно много харесвам Елизабет Олсън. И не исках тази съдба за нея!!
Д-р Стрейндж някак си остана леко в сянка. Като основен обслужващ на наратива, а не той да задвижва нещата. Доктора беше като лекарство за еднократна доза, липсваше ми цялостното лечение...
Америка Чавес не знам защо я взеха във филма, но е супер дразнещ персонаж в комикса. Тук не чак толкова, но абсолютно ненужна за историята. Със сигурност можеха да измислят и друг начин чрез който Уанда да намира път в Мултивселената. Актрисата не ми хареса също.
Изобщо не усетих да има някаква тръпка между Стивън и Кристин. А уж е голямата му и фатална любов. А може би нарочно са го направили това заради Клиа? Но ще стигнем и до това.
Исках да видя много повече неща от ''What If'' Исках да видя по-мащабна картинка и по-голям размах като цяло.
Издразих се че пиклата Америка толкова лесно промени Уанда и тя се повлия от нея, а не от Доктора.
Накрая дори имаше нещо като изкупителна арка, въпреки че изби толкова много хора. Не ги разбирам и не искам да ги разбирам тези така любими за Холивуд неща! А дали е мъртва? Не вярвам. Абсурд!

Заради всички тези неща давам и тази оценка.
Въпреки това ми хареса като за еднократно изживяване от чисто фенска гледна точка. И препоръчвам да се гледа на голям екран, все още има прожекции.
Сам Рейми (Злите мъртви) като чиста режисура беше много добър. Особено в тези специфично хорър елементи, които не са типични за MCU, каквото го познаваме, поне не и в тези 28 филма.
Срещата с илюминатите изби рибата, особено като се появи Професор Х. А начина по който ги изби Скарлет Уич беше един път. Майки, не водете децата си или им закривайте очите, особено в частта с Блек Болт (от провала, ''Нечовеци'') и как му се пръсна мозъка след като звука не можеше да излезе от запечатаната му уста. Бляк.

Уонг изигран от Б. Уонг както винаги беше Топ! Един от най-любимите ми персонажи в MCU.

Като цяло Уанда беше голямата звезда във филма и лично за мен един от най-силните и убедителни злодеи в MCU филмите. Не го исках, но поне го оценявам чисто безпристрастно.

Относно третото око (окото на Агамото) аз лично не вярвам да пречи на Д-р Стрейндж и да го корумпира по някакъв начин. Така или иначе, Уанда се жертва и унищожи всички версии на Даркхолда в Мултивселената. По-скоро ще му помогне по някакъв начин в предстоящия мега голям сблъсък за съдбата на Мултивселената. Или т.нар. Secret Wars. Нямам търпение да се стигне до този момент, защото и друг път съм го казвал, тази част с Мултивселената винаги ме е обърквала. Да си го кажа - не съм и фен! Това обичаните от нас герои да ги има не знам си колко пъти и да гледаме различни техни проявления. Губи се идентичността, размиват се реалностите и се губи емоционалната нишка с даден характер. Така че искам накрая да си остане сама една единствена Вселена - нашата си!

Появата на Клиа ми хареса. Чарлийз Терон (ако не се лъжа неин дебют в Марвъл вселената?) също ми е любимка и съм сигурен, че ще допринесе много за развитието на историята. И дано както и в комикса ги съберат с Д-р Стрейндж.
-
7.0 / 7.5

# 229
  • София
Top Gun: Maverick
https://www.imdb.com/title/tt1745960/

Уау!
Ето това е филма на годината според мен.
Гледах го на Аймакс и съм направо размазан!
Препоръчвам за задължително гледане на кино и по възможност на Аймакс!

Simple Smile

Колко на брой са сикуълите, които са по-добри от оригиналните филми? Не много. Особено когато става въпрос за продължение направено много години по-късно. Е, този филм е точно такъв!
Ето че може да се направи стойностен филм, който да направи три в едно в тези толкова сложни и разделни за киното години, когато едва ли не всеки втори филм се посреща на нож и следи под лупа от фенове и критици. Но така си постлаха от Холивуд. Те решиха да поемат на този обречен кръстоносен поход и да пренаписват историята, те да си мъкнат кръста!
Силен боксофис + висока оценка от критиците + висока оценка от обикновените зрители. Това е мечтания голям шлем за всеки един продуцент и автор. Е, Топ Гън има и трите и то в излишък според мен!

Когато уважаваш обикновения зрител и му поднасяш това което иска, когато имаш добър сценарист, добър режисьор, добър оператор и добър каст се получава. Простичко е на хартия...

Още с първите си кадри ме закова пред екрана. Музиката - препратка към свободните и луди години от 80-те, това категорично фиксиране върху само една силна и водеща главна роля. Няма втори, няма трети, няма мъже и жени. Няма значение това. Имаш един силен и водещ герой и го оставяш да се вихри на воля, а не да го караш да обслужва този и онзи интерес и да се чуди на кого да угажда...
Никъде не ти четат морал, нито ти казват как да мислиш и защо това е правилно.
Том Круз изнася с лекота филма и се патентова като непреходна екшън икона. Нямаме задължителната напоследък жена, която да му чете морал и да му дава наклон за всичко. Но това не прави жената по-слаба. Напротив. Видяхме една силна, страхотна и независима Пени, изиграна перфектно от пленителната  Дженифър Конъли. И в крайна сметка тя помогна на Маверик да вземе най-правилното за него значение като му даде въздух да диша и перспектива пред решението. Мъжът е мъж - силен, доминиращ, първичен. Жената е нежна, загадъчна, забавна и фино моделираща мъжът до нея, но без да обсебва мъжкото.
Чак не можех да повярвам какво гледам... Все едно се бях телепортирал в 80-те и 90-те години, когато се правеха най-добрите филми.
Том Круз на 60 г. е в по-добра форма от някои 20 г. момчета. Респект, човече!
Режисьор е Джоузеф Козински, който знае как се правят по-добри продължения (‘’Трон: Заветът’’) и вече е работил с Том Круз във великолепния ‘’Забвение’’
Визуалните ефекти са за Оскар. Категорично. Снимано е мащаб едно към едно. Имаме и ефекти и реални снимки. Актьорите са летели във въздуха и е снимано със специални Аймакс камери. Останах зашеметен от усещането. Все едно аз бях на самолета и аз правех тези луди лупинги. Звукът размазващ. Операторската работа - за оскар! Директор на операторите е Клаудио Миранда, който ни достави онези изключително красиви и живи пейзажи от ‘’Животът на Пи’’.

Целия ансамбъл от актьори беше впечатляващ. Всеки един ми стана малко или повече симпатичен и ми пукаше за него.
Великолепен Майлс Телър като Рустър, синът на Гуус.
Всички играят като за последно. Защото сценария и диалозите са правилно дозирани.
В целия филм няма нищо излишно!
И дори неминуемите клишета не стоят лошо. Да, предвидим е. Да, има клишета. Е и, какво от това?
Ето така се прави хора. За всичко си има точната дозировка. И точно тук е тънкия майсторлък. Защото има много голяма опасност или да пресолиш манджата или да я оставиш безсолна.

Браво на Парамаунт, браво на Том Круз, на Джоузеф Козински, Джери Брукхаймър и всички останали по веригата.
Този филм е огромен шамар по Дисни и всички останали топ компании и продуценти от Холивуд и дано да е някаква промяна към по-добро, по това което 90% от феновете по цял свят са зажаднели.

Лично за мен - топ 3 екшън филм за 21 век.

Какво иска публиката? Да диша! Да се забавлява и да избяга от реалността в киносалона, а не да излиза от него облъчена и токсична! Е, този филм беше глътка свеж въздух.
-
9.0

# 230
Трейлър на Prey
https://youtu.be/hOWUxl6swO4
Не съм въодушевена Sad

# 231
  • София
Заради Джурасик Свят ли няма повече прожекции на Топ Гън на IMAX? Искам отново да го гледам, но май изтървах Grinning

# 232
Вероятно заради него, навсякъде аймаксът е само ДС.

# 233
  • София
Една интересна спекулация относно продължението на Жокера. Лейди Гага влиза в ролята на Харли Куин. Това ще е доста любопитно Grinning

# 234
Една интересна спекулация относно продължението на Жокера. Лейди Гага влиза в ролята на Харли Куин. Това ще е доста любопитно Grinning

Ааа, не!!! Дано не!

# 235
  • Berlin
На Жокера с Хоакин Финикс ли?

# 236
Що, бе, Гага ще лепне в ролята. Много е куку.

# 237
  • Галифрей
Жокера мюзикъл 😒 Ох…защо?  Обичам мюзикателите когато са сцена в театъра и опера, магическо е. Но когато е на кино, игрален филм е доста кринджово.

# 238
Що, бе, Гага ще лепне в ролята. Много е куку.

Може да е куку, ама ми е
Скрит текст:
дърта
някак си за тази роля, не знам защо. Flushed А и не я харесвам.

# 239
Е, не може само Жокера да остарява Grinning

Общи условия

Активация на акаунт