НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 488
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Ооо , да, извинявай, пропуснала съм този факт. Тя и нашата ако не ни види повечко дни се срамува от нас и се уши в майка си.
  Ами според мен това си е нормално, те познават мама като най-близкото същество и липсата се усеща.

# 661
Аз започнах да я оставям да мъжа ми да я храни и приспива, за да свиква и той, защото се оказа, че дори на зъболекар не мога да отида. Да не говорим, че пак ми разказва играта нощем с нейните будения. Обаче за няколко дни са налице нови умения:
- сяда сама от поза за пълзене, вече всички я видяхме как го прави, сяда постоянно;
- пляска с ръце като кажем Браво
- показва колко голяма ще порасне
- дава Боц (това и преди го правеше)
- когато чуе песента за Зеленчуци който не яде- пее и тя
- на песничката Хей ръчички също прави жестовете с ръчички
Като цяло рязко започна да дава видима обратна връзка в комуникацията Simple Smile много съм доволна, че мъките ми нощем не са напразни

# 662
Не помня последно какво и кога съм писала, ама първо за почивката:  Е ми, това ни беше най-хубавата почивка до тук с ММ и най-дългата. Бяхме 15 дни в Турция, като имахме по една нощувка в Чанаккале и Измир , 4 нощувки в Йолюдениз и 6 нощувки във Фетие. Нвръщане бяхме пак с по 1 нощувка в Измир и Чанаккале. Пътят така ни беше по около 300+/– км на ден. Марио понесе без  проблем пътя, спеше си, хвърляше играчки между столчето си и вратата , мрънкаше от време на време , ама тогава почвах да изпълнявам репертоара си от детски песнички Simple Smile
Пак да напомня, че той от раждането си има единици дни , в които не се е качвал в колата. С баща му скочихме с парапланер - аз от 1700м, а той от 1900м. , посетихме доста забележителности , като примерно в Сакликент и Тлос дребен си беше с раницата и като му се доспеше, си спеше вътре . Качихме го с лифта и на тази станция, от която аз скочих с парапленера. Там има много приятен ресторант с гурме кухня и разкошна гледка към Синята лагуна , в който си отпразнувахме годишнината. Малчо се кефеше супер много и на морето, и на лагуната, и на басейните. Много смешно се опитваше да плува. Възползвах се от ресторанта на хотела , в който бяхме за 7 дни и го захраних с доста неща. До тук само ягоди и малини не харесва особено, обожава пъпеш и диня.
В края на юни почна да пълзи и от тогава не се спира. От самото начало е супер бърз , само ме преследва из апартамента. От  малко повече от 2 семици се изправя самичък на дивана и обикаля от край до край , опитва се и да се качи, но диванът е доста висок и му се получава само когато му сложа възглавница , на която да стъпи или ми стъпва на крака . Доста смело си пуска ръцете и често пада, но не се е научил как и следва яко рев. На 12.07 му изби първото зъбче , а вече са 5 . Кърменето преди заспиване е голям купон - цоква, цоква и тръгва да пълзи, връща се и пак наново . Душичката му спи, ама пусто трябва да се упражнява Joy 
Преди обед излизаме на разходка, а вечер сме пред блока. Купихме му такава люлка :
Скрит текст:
. Голям кеф е и всеки ден я сваляме и го люшкаме , а от нея с любопитство наблюдава по-големите дечица как си играят .
За оставянето - няма как да го оставя за повече от 3ч на когото и да е , че го кърмя все още на поискване и реално няма заместено хранене , макар че леко разредихме кърменията  .

# 663
Леле, Ирен, толкова вълнуващо звучи!

# 664
Хеей, не помня кой беше казал, че си е взел триъгълник на Пиклер, но тези, които имате, бихте ли споделили отзиви. На малката най - забавно ни е катеренето по мебели и нищо друго не я вълнува, та си мисля, че би го оценила Simple Smile

# 665
И аз от няколко дни ги гледам тези триъгълници. Много ми се иска да поръчам тодлър варианта. Притеснява ме единствено , че сме в малък апартамент и не знам къде да го дяна.

# 666
Тодлър вариянта не е ли много голям за нашите дребчовци? Притеснява ме, че така ще пада от високо, не че няма да съм там, ама пък постоянно да я спирам....аз я оставям да пада, само омекотявам да не се удря, да се учи а пада 🙂

# 667
Чета ви момичета, скоро не съм писала.
Мила е вече с 4 хранения с лъжица, но не се отказва и от кърменето. Яде от мен и през деня и през нощта по няколко пъти. А легна ли да я приспивам до мен на леглото си търси осъзнато да суче. Малко ме плаши това като супер силна асоциация за сън. Изчаквам и десетия месец и ще пробвам да давам и АМ от шише вечер дали ще повлияе и ще спи повече нощем. Бочи при теб има ли разлика нощния сън след спирането на кърмата?

Но става все по-уверена в пълзене, ходене по мебелите, стоене без упора, клякане и изправяне. Заиграва се с много играчки на брат си в стаята, кухнята от Лидл е интересна и за най-малките (отваря и затваря вратичките),  всякакви по-голями колички и подобни бутащи се, чашки, купички. Уча я как да слиза от диван или легло с краката назад и има малък напредък в тази насока.

С гърнето не съм се пробвала още. Кога ще започвате вие да ги слагате?

# 668
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, пазете се много. Има някакъв вирус с висока Т. Вчера аз вдигнах, а днес и малката е с 39 градуса. Гърло, гърди, носле, всичко е чисто, само висока температура. Аз бях и с ужасни болки в ставите. Днес следобед съм по-добре, но в жегата е ужасно да си с висока Т.

# 669
Бързо да се оправяте , Блу Heart
Тодлърския вариант го дават от 1 година.

# 670
Блу, да не е ковид, правихте ли тест? Бързо оздравяване!
Аз Мила вече 2 мес я слагам на гърне и ака основно там, в памперса се случва само ако сме навън и няма как да я сложа, даже обмислям вариант да тръгвам с преносимото гърне скоро.
Elanlli, това с кърменето съм го играла с големия- отбих го на 1 г 2 мес уж да спим по-добре... ами не спахме, така и не спря да се буди и реве, само дето си загубих възможността за лесно приспиване. Според мен работи по махане на асоциацията, а не по заместване на кърмата с ам.

# 671
  • Варна
И ние се сдобихме с гърне преди около 2 седмици (като се върнахме от почивката). Слагам го в обичайните моменти-след ставане, малко след хапване и почти винаги пишка, седи като си гризе нещо и се занимава, гърнето е обикновено (само пее като се намокри, да чуем кога да пляскаме 🙂 Акането само веднъж до тук съм успяла да го хвана, просто много му е удобно като легне в кошарата да го приспивам и като подпре крачета на решетките..... 😁 явно е много удобно, ще работим в тази посока. Важното е, че седи спокойно на гърнето, без да плаче и веднага да иска да става, бавничко и упорито ще станат нещата. Иначе на почивката, докато бяхме на плаж, беше по цял ден гол и беше много смешен като почне да пишка и види какво се случва на практика 😁 гледаше много изненадано 🤗

# 672
  • до най-прекрасния мъж
Аз правих тест в петък, отрицателен е. Бях на преглед вчера, уж нищо притеснително. Изписаха ми една камара хапчета и ще си ги пия поне 5 дни. В понеделник отново тест. Съмняват се за Ковид, изписа ми Изопринозин, Тантум Верде, Тайлол, Нурофен Стоп  Колд и ЗинСед витамини.
На детето са изписали Нурофен, Панадол и Биозин.
Дано минава, че много плаче и виждам голям зор с даването на лекарствата. Не ги иска и ги плюе.

# 673
Блу,бързо оздравявне искрено пожелавам.
Знам колко е трудно нещо да им се даде като лекарство в тази възраст.Нашата драма с очичките продължава мислим,че е слънчева алергия утре сме на друг лекар.
Хубавото поне е,че бяхме уикенда в планината имаше детски басейн.Тези наши скорпиончета ще се окажат големи плувци😀.Малкият аз го държах за главичката от към раменете над водата,и плуваше с ръчички и крачета.Хората така му се радваха а той милия още повече се смееше.
Аз също взех гърне обикновено от Пепко още не съм го пробвала….,но скоро започвам.
Моето момче за сега голямата нужда я прави горе-долу по едно и също време (сутрин)та….ще го слагам🙂
Също взе да се подпира на една табуретка топка изправя се,но до там усещам,че няма още смелост.

# 674
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, момичета, дано! Цяла нощ не е спала и е бълнувала от температурата. Сега е весела, играе си и цвета й се върна. Даже изяде към 3/4 порция пюре на обяд, мислех да я държа на мляко, но тя категорично го отказа за обяд. Аз снощи бях по-добре, но нощес отново вдигнах Т. Неприятно е, особено като го гледаш толкова мъничко и болничко.

Общи условия

Активация на акаунт