НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 498
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Аз пробутвам насила 30-40 грама... Elanlli, при вас как протече захранването до достигане на тези 100 грама? Търся си сламка да се захвана да не се отчайвам... Simple Smile утре да взема да пробвам чист батат май...

Отчайващо и бавно... Joy
Просто предлагам всеки ден упорито, занимавам с някакви играчки. В началото й беше трудно самото ядене с лъжица и гълтане. Сега има повече тренинг. Но бататът някъде обърна нещата в добра посока.

# 121
Мале, колко сте изписали. Захранвам и аз Викито, но много бута с език. Ако спра, обаче - започва да ми се кара, много е смешен, но това с бутането е дразнещо, батко му си хапваше без такива гимнастики. Хареса му морковът до сега май най-много, след това - пащърнакът, тиквата и сладкият картоф с тиква. Иначе съм дала още картоф само. Утре ще го пробвам с карфиол или броколи, че ще готвя броколи... Яде готови пюрета до сега, батко му се вдетинява и се нарежда и той все още да ги яде(днес беше награбил бурканчето докато давах вода и си хапна доволно, докато му го отнема), та не съм сигурна колко изяжда, но макс да са 60г, после вече се разсейва и не му е интересно. Пуснахме изследванията - всички са наред, но на ехографа видяха уголемена чашка на едното бъбрече. Каза, че често се случва и е най-вероятно козметично, но ще отидем след лятото пак да го погледне и ще пуснем една стерилна урина.
Иначе със съня - както си беше на 3ч, последните вечери ме съсипва - на час - два. Подозирам освен зъбите, че вече осъзнават, че мама я няма и ме търси - на няколко пъти като се събуди и съм го взела при мен за кърмене, от умора съм заспала и започва да плаче. Като си сложа ръката върху него и му шъшна се успокоява и заспива. Тази вечер също - рееев, а си заспива с бибата сам. Отидох и легнах до него - веднага се успокои, зае си типичната поза заспиване и започна да си пее мантрата. Мъжът ми каза да внимавам, че да не стане като с батко му да не можем да го отделим после, та станах преди да е заспал, но вече се беше успокоил, а и беше много изморен и си заспа.

# 122
Благодаря!
Нещо много ме е страх от въвеждане на месото🙂
Моето бебе най-много харесва сладък картоф и морков за сега.Изобщо не спи вечер вече втора седмица😂
Някои давал ли е сладка царевица?

# 123
Една усмивка от месечинка на 6 месеца

Не е страшно месото. Моя юнак си тества нон стоп новите звуци😆

# 124
Включвам се набързо от тел заради салмонелата. Марулета, няма проблем с домашните яйца, но да се варят 15 минути както е указанието за бебета, дори и да са заразени, това ще убие бактерията.

# 125
Благодаря!
   Много сладка усмивка, Вито!

# 126
Vi_To много сладка усмивка 🥰
Не можах да схвана че чета набързо, но някой явно е успял да тупне. Да се оправя бързо и мама също, че стресът за мама е голям. При мен баткото е тупвал на 6мес, на 1.5 год падна назад и се удари в тилната област на ръб на плочки,после на 6 г падна назад и се удари на същото място на голямо желязо. Стресът и ужасът е голям. И сега макар вече да е на 13 г продължавам да се притеснявам да не падне ☺️ Но докато са в кошарата е лесно, после да му мислим.
Ние вече 4дена ядем тиква и днес ще прибавя картоф. Мисля аз да го сваря, но ми казаха да не вземам пресни картофи за бебчо. Вие какви варите за пюретата, че за 3-4л не ми се отваря пюре.
Pischi  как се приготвя тоя пащърнак, има ли нещо специфично при него. В нашия град не мога да намеря пюре чист пащърнак, то незнам дали ще намеря и пресен. Дали ще стане на пара

# 127
Най-добре му свари 1 картофче и го намачкай с вилица. Защо да не вземаш пресни картофи?
Пащърнакът се обработва като моркова. Аз ги мия-беля-мия, заради спорите. Става супер на пара и се приготвя по-бързо от морков и картоф, така че го сложи последен.

Изследванията ни са добри, само хематокритът е малко под границата.

+1 към мнението на Одри за яйцата.

# 128
Момичета,моето бебе два дни вече си хапва цяло зеленчуково пюре около 130/150гр.
Драмата със сънят обаче продължава днес на обяд го приспивах на ръце,а преди сам си се приспиваше😞.Мисля,че е свързано със захранването развалянето на режимът му млякото ги успокоява,а сега на обяд няма мляко😁
Дадох му следобед банан да опита в биберона за плодове/зеленчуци,как риташе само от кеф😂.
Има ли връзка между витамин Д и изпотяването на бебето?

# 129
Не знам ква е връзката ма мойто дете има двойно над нормата вит Д и се изпотява , и отделно има нормален Хемо но зверски дефицит на желязо! и съм в потрес
а педиатърката напира жа ядене по 3 пъти на ден по 160 гр твърда храна

# 130
Не знам ква е връзката ма мойто дете има двойно над нормата вит Д и се изпотява , и отделно има нормален Хемо но зверски дефицит на желязо! и съм в потрес
а педиатърката напира жа ядене по 3 пъти на ден по 160 гр твърда храна
Уоу,три пъти на ден твърда храна не е ли рано?
Или може би зависи от детето🤔
Аз още не съм пускала изследвания сигурно към края на май та ще видим.

# 131
  • до най-прекрасния мъж
Криси, уж имало връзка. Аз давам по този повод 3 капки Вигантол, но пак се поти. Ще видим как са й изследванията на 6м. Да не би някоя храна да дразни? Ние вчера имахме драми с тиквата. Много плака следобед, не можа да спи, не можах и да я доприспя. Тя е с рефлукс (киселинен предполагаме) и тиквата определено я подразни. Днес яде пащърнак с малко картоф и спа спокойно. Тиква няма да предлагам повече самостоятелно.

# 132
ми а де 😀3 хранения тя е луда тая педиатърката.Как ще стане тва . Иначе сега ви вика че тоя вит д бил над нормата щот съм и била дала. Ама това изобщо нее така защото аз като си пусках 3 години всеки месец и пиех канска доза изобщо не се отчиташе такова нещо и все си бях в граници

# 133
Благодаря ❤️
Има връзка между витамин Д и потенето. Поне така съм чела и лекари са ми го казвали.
Аз го водих на 10ти при д-р Глогова - ортопед. Благодаря на мамите, които я препоръчаха /извинявайте, но не помня кои бяха/. Много съм доволна от нея. Всичко си му е наред🙂Моя още няма обувки/сандали. За К&К не се изказа ласкаво😒в тази връзка дайте моля подходящи марки, че да му купя вече. За сега го разхождам по чорапи. Вие как ги носите в краката?
Днес му дадох намачкан 🍌. Леле как ръмжеше от кеф😆😆Щом го хапна без проблем ще пробвам и с авокадо.
Има си вече барбарон. Слагате ли ги в барбарони и по колко като време?

# 134
Да,аз също мисля,че има връзка от както педиатърката каза да му давам 3 капки Вит Д наблюдавам повече потене(помислих,че се филмиран нещо)😁.

Блу,може и от храна да е незнам вече….
Ще запиша в дневник тези дни какво кой ден давам и ще наблюдавам.
Благодаря,само това не съм пробвала…Оф този сън😂

Вито,аз за сега го държа по чорапи…
Но бях му купила от мерак два чифта обувки/маратонки,бебешки с мека подметка…

Общи условия

Активация на акаунт