Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 543
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 375
Новини zа ваксината "Гардасил" среЩу хуман папилома вирус...
http://www.express.co.uk/news/view/11110/Sex+virus+vaccine+linked+

SEX VIRUS VACCINE LINKED TO THREE DEATHS
adverse side effects, including paralysis, seizures and miscarriages

Засега толкова.
Честито на нововаксиниралите се и успех на желаещите!!!

# 376
  • Бургас
Бих искала да попитам колко дена е нормално да има температура тете ваксинирано с ДТК.
Сложихме я в петък  сега пак имаше 37,5 видимо детето е в много добро състояние няма други оплаквания.

# 377
  • София
Моля за отговор! Praynig
Джули навършва годинка, все още се колебая за ваксините, има само тази от болницата и после на 1 месец пак, от тогава нищо.
Как следват имунизации от годинка нататък без до този момент да е слагана нито една ваксина?

# 378
Буболина,
То4но от мен ли искаШ сьвет как да слагате ваксини?
РеШила ли си се да слагаШ?

# 379
http://www.generationrescue.org/survey.html

VACCINATED CHILDREN TWO AND A HALF TIMES MORE LIKELY TO HAVE
NEUROLOGICAL DISORDERS LIKE ADHD AND AUTISM,
NEW SURVEY IN CALIFORNIA AND OREGON FINDS

Ваксинираните деца имат двоен zавиШен риск да раzвият аутиzьм или друго нервно моторно zаболяване,сочи ново иzследване.

http://www.vaproject.org/thrower/mmr-briefing-20070430.htm
А тук zа ММР и аутиzьм.

# 380
  • София
Не, не съм решила, просто си мисля и много съм объркана, много повече ме е страх от последствията на ваксините, от колкото от заболяванията ( не дай Боже) Praynig

# 381
Буболина,
Тогава всичко е ясно.
Няма ваксини,няма последствия от тях.Може да иzкарате zауШка и коклюШ.Друго не виждам реално как би станало...

# 382
Как следват имунизации от годинка нататък без до този момент да е слагана нито една ваксина?
лелееее, пък аз какви ги наръсих в ICQ-то на Буболина. Срам! Embarassed Embarassed
- трябват Ви 4 IPV. Това е задължително... за полиото няма ограничение във възрастта. Следят се броя дози... Е... има едно малко изключение: ако третата доза е поставена над 4 години... четвърта не се прави;
- на 13 м. предстои MMR;
- 1 engerix Ви трябва още - при условие, че на 0 и 1 м. са поставени 2 дози общо.
за хепатита - никога не се рестартира схемата без значение колко е голямо разстоението между дозите. Третата доза може да се постави на всякаква възраст;
- БЦЖ-то вероятно го имате?!
- ДТК - за да наваксате схемата са нужни 3 дози -  като 2 и 3 доза трябва да са разделени на 4 седмици от предишната. По българския календар 4 доза се прави 1 г след третия прием. Навсякъде другаде по листовки и правила за ваксиниране съм срещал, че разстоянието между 3 и 4 доза трябва да е 6 месеца.
Това е всичко до 2 г. След това чак на 7 г. Ви предстои ре IPV и ДТК. БЦЖ дотогава надавяме се да отпадне.

Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 11:12 от SafeHeaven

# 383
  • София
SafeHeaven , нищо нямам на кю Rolling Eyes, благодаря за инфото, макар че почти нищо не разбрах, но това е защото въбоще нямам представа от ваксини Embarassed
Кристиян, от полиомелит ме е страх мен, от нищо друго Confused

# 384
И zаЩо те е страх от ПОлио?Няма кьде да го хванете Naughty  ...освен от жива ваксина...или от реката Ганг Laughing

# 385
  • София - Варна - Бургас
Не, не съм решила, просто си мисля и много съм объркана, много повече ме е страх от последствията на ваксините, от колкото от заболяванията ( не дай Боже) Praynig

Буболинке, ако така си решила, тогава трябва да знаеш, че детето ще преболедува шарки, заушка, и другите детски болести, които в детството се преболедуват все пак много по-леко, отколкото от възрастен човек.
 Това обаче ще и изгради желязна Имунна система за цял живот!
 Хубаво е в такъв случай да посетите Класически Хомеопат (не боаронски), който да ви предпише Конституционалното и хомеопатично л-во - за укрепване на имунната с-ма, което ще помогне много за по-лекото протичане на детските болести, както и хомеопатичното и л-во за Остри случаи, като висока Т. и което няма да допусне евентуален гърч при мн. висока Т.

# 386
И zаЩо те е страх от ПОлио?Няма кьде да го хванете Naughty  ...освен от жива ваксина...или от реката Ганг Laughing
На мен една хипотетична и все пак напълно реална опасност не ми излиза от ума.. Confused
Кристиян, една майка тук във форума беше писала, че влиза в болницата с бебето си след раждане и там го разболяват с полио и то как:
Сестрата сменя памперс на вероятно ваксинирано дете (защото иначе какво ще прави вируса в изпражненията му..), после забърква храната на детето на въпросната майка и детенцето се разболява. Sad
Аз такава мърлящина трудно мога да си представя.  Thinking Трябва с пръсти да е бъркала вътре....Иначе не знам, как ще стане номерът..Нали не се предава по въздушно- капков път? Thinking
(Малко объркано стана, но не съм пила кафе още Wink..)

Та мисълта ми беше, че ако си пратиш детето на ясла или на детска градина, никога не можеш да бъдеш сигурен за хигиената там.
И да, поддръжници на ваксините, какво излиза сега: Неваксинираното дете ли е опасно за ваксинираното или обратното??

Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 14:07 от Черешовица

# 387
Иначе не знам, как ще стане номерът..Нали не се предава по въздушно- капков път? Thinking
(Малко объркано стана, но не съм пила кафе още Wink..)

Предава се по орално-фекален път (в частен случай орално-орален път). Т.е. вирусът прябва да попадне в храносмилателната система. И Е възможно ако ти кихнат да се заразиш - нищо, че не се предава по въздушно-капков път. (т.е. капката(секрета) с вируса попада не в дихателната, а в храносмилателната система)
Christian това всъщност вярно ли е? Бяхме го обсъждали този въпрос с Birdie и аз останах с такова убеждение.

# 388
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Та мисълта ми беше, че ако си пратиш детето на ясла или на детска градина, никога не можеш да бъдеш сигурен за хигиената там.

- Дори и хигиената да е обилно поливана  с Антисептици, Антибиотици, белина и др.под. има и една не по-малка опасност,  и това е вътреболнична инфекция, като златистия Стафилокок, новия устойчив на АВ-ци туберкулозен щам и др. кето е в следствие мутирали, устойчиви бактерии.

# 389
@SafeHeaven

Да, вярно е. Въздушно-капковия път не е актуален.

Hug

Общи условия

Активация на акаунт