Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 458
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 600
Говори с колегите си тогава.... Peace

# 601
Това и правя. Имат проблем с детските болести. Нямат ваксини. Искат да си гледат децата тук. По уредено им е. И жена, индийка, доктор, преподава Аюрведа в унито си ваксинира детето ...

# 602
Всеки има право да вярва и да мисли каквото си иска.
Ако се информираШ малко по неzависимо,може и да видиШ някои неЩа,които досега ти убягват.Не каzвам на мен да ми вярваШ,а да се информираШ от научна литература.Иzисква се много време,много четене и поzнания.
Стига си се zаяждала вече,беzсмислено е. Peace

# 603
Никой не се zаяжда. Въпроса е дали всеки прави раzлика между неzависимо информиране и целенасочено деzинформиране.
Едно е да споделяш мнението си и да влиzаш в дискусии, друго е да бъдеш толериран да насаждаш поzицията си и да пишеш zаплахи, при това в доста чувствителна група иzплашени zа zдравето си хора и хора с проблеми.
Иzобщо не ми се пишеше повече във форума, но zаплахите ти в темата zа рака на шийката на матката ме вбесиха просто.

# 604
На съседката не са и били правени всички ваксини и е иzкарала детски паралич. Гледката къса сърцето  Sad

Аз напоследък виждам страшно много хора с паралич по улиците. Наистина е доста стряскащо. И се питам, не са ли ваксинирани?  Дали пък не става дума, поне в част от случаите, за заразяване вследствие на ваксината? Откога е задължителна ваксината срещу полио?

Не вярвам. Не съм сигурна, дали имуниzационните програми са се иzпълнявали в провинцията или в районите населени с малцинства.

Ами аз говоря за София и за хора определено не от малцинствата. Някой има ли идея откога е задължителна ваксината срещу полио?
И повече ще стават, щом хората в Бг на "баене" го "удариха" вместо да ваксинират сериозно и по добри програми.
Наивността скъпо се плаща...

# 605
Уважаема,пак палиШ някакви фитили zа целенасочено деzинформиране...
Нали имаШ глава да мислиШ,мисли,zаЩо ми се вбесяваШ толкова?
Няма никакви zаплахи в темата zа Шйиката,моля...погледни пак.Субективно си го приела като zаплаха. Peace
МОля те само,ако слагаШ ваксина и имаШ тежка реакция да не питаШ zа помоЩ. Peace

Бьрди,доколкото раzбрах,ваксините в БГ са ве4е препорьчителни.А пьк в Германия скоро Ще ги спрат сьвсем. Wink
Пак Ще си говорим кой е наивен...

# 606
Няма никакви zаплахи в темата zа Шйиката,моля...погледни пак.Субективно си го приела като zаплаха. Peace
МОля те само,ако слагаШ ваксина и имаШ тежка реакция да не питаШ zа помоЩ. Peace

Бьрди,доколкото раzбрах,ваксините в БГ са ве4е препорьчителни.А пьк в Германия скоро Ще ги спрат сьвсем. Wink

в Германия се добавят още 2 в имуниzационния календар от таzи година и това са пневмококите и менингококите. ЗА спиране не се говори , освен в bg-mamma

# 607

в Германия се добавят още 2 в имуниzационния календар от таzи година и това са пневмококите и менингококите. ЗА спиране не се говори , освен в bg-mamma
Да, така е четох наскоро...
Не пиша тук по принцип... ужасно е да се четат всичките тези неща тук. И тъжно...

Интересно как хем в Германия ваксинациите не са задължителни, хем има покритие от около 85%. Значи хората разбират нуждата и ползата от тези практики... здравните институции в Бг нямат подход към тези въпроси. Те имат уникалната способност най-полезното нещо да го превърнат в най-мразеното, поради безпределна некадърност, руски манталитет, и мързел.

# 608
Иzляzла е нова наредба в дьржавен вестник,кьдето ваксините в БГ са оповестени като препорьчителни,а не zадьлжителни.Може ли  някой да го иzрови това писание и да го сложи тук.  bouquet

Grinning Grinning Grinning
чак не е за вярване. Прекалено хубаво, за да се случи толкова скоро в Бг. Mr. Green
От коя дата е въпросният държавен вестник?

# 609
Иzляzла е нова наредба в дьржавен вестник,кьдето ваксините в БГ са оповестени като препорьчителни,а не zадьлжителни.Може ли  някой да го иzрови това писание и да го сложи тук.  bouquet

Grinning Grinning Grinning
чак не е за вярване. Прекалено хубаво, за да се случи толкова скоро в Бг. Mr. Green
От коя дата е въпросният държавен вестник?
За съжаление не е обнародвано още, на етап проекто-решение в НС е!

# 610

Да, така е четох наскоро...
Не пиша тук по принцип... ужасно е да се четат всичките тези неща тук. И тъжно...

Интересно как хем в Германия ваксинациите не са задължителни, хем има покритие от около 85%. Значи хората разбират нуждата и ползата от тези практики... здравните институции в Бг нямат подход към тези въпроси. Те имат уникалната способност най-полезното нещо да го превърнат в най-мразеното, поради безпределна некадърност, руски манталитет, и мързел.

така им изнася на касата в БГ... ваксините за децата се налага да ги плащат, но лечението на по големите всички знаем как се плаща .
В ДЕ имат такива здрави програми за превенция. Касата ти плащ курсове , спортни занимания ... цяла програма с цел да си в по добро здраве, и ако ходиш редовно си получаваш част от вноските обратно ... Големи фантасмагории е да си прекъснат имунизационната програма и да влезнат в преразход с епидемии ли не тежки детски заболявания.
Също имат идея да прокарат закон, ако някой зорлем си скапе здравето, въпреки съветите на специалист или не посещва контролните прегледи (въвежда се програма) и си е виновен за заболяването , ще си плащ лечението или част от него ... Не познавам майка, пропуснала контрола или ваксина или подобни .

# 611
Да, и тук е така- никой не пропуска ваксинация- много са редовни и последователни.
Даже често за повечето родители е достатъчно само да им запиша бъдещата дата, и веднага идват, без подсещания, телефони и т.н.

# 612
Няма никакви фантасмагории...има неЩа,които са се случили и не сте чули zа тях...
Цитат
Не познавам майка, пропуснала контрола или ваксина или подобни
Нали не мислиШ,че светьт свьрШва и ниЩо друго не се случва освен това,което сама преживяваШ...

Бьрди,хората са деzинформирани и вярват на пропаганди.А те са както zнаеШ,доста голями. WinkОсвен това никой лекар няма право да отрича ваксина или да пропагандира среЩу нея,иначе има санкции... Mr. Green

При 85% би трябвало да иzбухнат епидемии според СЗО....Не са даже 85%,по малко са...

# 613
Тук няма такива закони.
Тук се доверяват на педиатъра. Тези неща със закони само не стават.
Нито с принуда...

# 614
Цитат
Тук се доверяват на педиатъра. Тези неща със закони само не стават
Да,днеШната медицина баzира на ВЯРА,а не на научни факти....И все по често го чуваме...

Общи условия

Активация на акаунт