Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 171 127
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 750
Да хората масово вярват, защото са отчаяни. Здравето им е влошено, лекарствата са скъпи, лекарите са се обърнали на писари и човек започва да търси вълшебното хапче или спринцовка. Тогава пропагандта си свършва работата и колелото се завърта. В нашата фирма ежегодно се купуват противогрипни ваксини, за който желае. Не съм забелязала ваксинирани да не се разболяват.

# 751
  • София
       Е супер, сега задължително още една реимунизация им измислили. И според кой по-точно закон е задължително?
       Точно в сезона на противогрипните ваксини сме за съжаление и наистина доста хора го правят. Все пак те имат само информацията която е широко достъпна.
       При нас в отчетните се заговори масово и за имунустимулантите. За тях дори не съм си правила труда да чета, защото не бих ползвала, но предполагам че надали си заслужават и те..

# 752
  • София
  От министерството на Здравеопазването - форум.

Цитат
Уважаеми господине, човек е невъзможно да се ваксинира с всички съществуващи ваксини, а и не е необходимо. Както е известно съществуват болести, напр. едрата шарка, които не са регистрирани през последните 30 години, поради което ваксинирането против тях е преустановено. За разлика от вариолата, епидемичният паротит не е животозастрашаващо страдание; само някои много редки усложнения могат да доведат до летален изход. Ваксината е препоръчителна, а не е задължителна. Всеки, който се интересува от съответната ваксина може да я потърси и не е необходимо да чака разгара на епидемията, за да намери виновен за липсата й.
  Как така да не е задължителна като МПР е от задължителните в имунизационния календар? 
  Доста хора се оплакват обаче и са възмутени по скоро защо на набори 82 до 88 не е направена такава имунизация и обвиняват Министерството. Недоволстват и защо менингитната ваксина не е задължителна.

Последна редакция: сб, 13 окт 2007, 20:03 от Aila

# 753
   Някой да знае нещо по въпроса? Повтарям си част от въпросчетат  Blush
Цитат
Първо тази съставка тирмозал или както и да се пише точно, наистина ли е само в комбинираните ваксини, тоест ако се бият отделно го няма този проблем така ли?
  Второ прочетох, че реално ако все пак се слагат ваксини, а ние вече три пъти сме поставяли ДТК и полио може да има вече изграден "имунитет" тоест да има достатъчно ниво на антитела и да няма нужда от реиминизация, но изследването за това било скъпо. Въпроса ми е има ли наистина такова изследване и може ли да го направим и по този начин реално да се измъкнем от последната ДТК. 

Тиомерзал уж вече не се слагал във ваксините, но не знам със сигурност.  Thinking Може да се провери в листовката.
Това, че се придобива "имунитет", е като лъжа, казана 100 пъти.
Чрез ваксиниране  те заразяват изкуствено с причинителя на болестта и уж организмът трябва да си изгради "антитела". Но антиген- антитела- учението   е теория и никой не знае точните механизми, по които става изграждането на така нар. "имунитет".
Доколкото ми е известно, няма изследване, което да покаже, дали имаш имунитет. Имах същите притеснения, защото не съм сигурна дали съм карала шарките като малка и малко се страхувах да не се разболее малката и да ме зарази. ConfusedКазаха ми, че няма как да се разбере.

за такъв отговор/какъвто са ви дали/ бих набил някого. знаят се точните механизми на образуването на антителата. има много снимки с електронен микроскоп на комплекси антиген - антитяло. има монолконални антитела. напрежението на имунитета може да бъде измерено с голяма точност при много инфекции... между другото голям тласък на имунологията даде ХИВ . http://www.ii.bham.ac.uk/clinicalimmunology/CISimagelibrary/Salivaryduct.htm снимка на антиген - антитяло комплекс.

# 754
Да, това е официалната версия,  в която до голяма степен имам основания да се съмнявам.
Всеки да си претегля фактите, да отсява и сравнява и да си вярва в каквото ще. Peace
Не е нужно да биеш някого, защото има различно мнение от теб.

# 755
Да, това е официалната версия,  в която до голяма степен имам основания да се съмнявам.
Всеки да си претегля фактите, да отсява и сравнява и да си вярва в каквото ще. Peace
Не е нужно да биеш някого, защото има различно мнение от теб.
ами лекар да каже че няма как да измери напрежение на имунитет... повече не бих стъпал при него....

# 756
Дефинирай "напрежение на имунитет" първо и второ: Как ще разбереш, дали някой преди 30 години е изкарал шарка? С какво изследване? Къде?Има ли разлика в резултатите на изследваното лице при естествено изкарване на шарка или при ваксиниране?Има ли разлика в изследванията при различните шарки(естествен имунитет/ уж "придобит' такъв чрез ваксина? А при различните инфекциозни заболявания (пак по същите критерии?)

Готова съм да си направя експеримент и да докладвам за резултатите! Peace

# 757
ами лекар да каже че няма как да измери напрежение на имунитет... повече не бих стъпал при него....

Ами на мен шефката (ако искаш и името ще ти изровя) на лабораторията за Лаймска борелиоза към НЦЗПБ ми каза, че не е сигурна как да изтълкува резултатите от кръвния тест на дъщеря ми. И че няма тест, който да може да ми даде гаранция. И що ли си мисля, че и за други болести е така, тъй като по сходен начин се изследва "напрегнатостта на имунитета" newsm78 Ако ти знаеш някакви супер точни тестове, би ли споделил моля. Може и да си направя труда да изследвам малката още веднъж, ако много успееш да ме изненадаш  Laughing

# 758

Ами на мен шефката (ако искаш и името ще ти изровя) на лабораторията за Лаймска борелиоза към НЦЗПБ ми каза, че не е сигурна как да изтълкува резултатите от кръвния тест на дъщеря ми. И че няма тест, който да може да ми даде гаранция. И що ли си мисля, че и за други болести е така, тъй като по сходен начин се изследва "напрегнатостта на имунитета" newsm78 Ако ти знаеш някакви супер точни тестове, би ли споделил моля. Може и да си направя труда да изследвам малката още веднъж, ако много успееш да ме изненадаш  Laughing
ми има си референтни тестове за всяка болест. ама в случая говорим за съвсем различни неща. ако изровиш отговора и ако вътре пише това което предполагам ще е извъртане "защо не можем да направим PCR" има разлика при пост ваксинационен /постинфекциозен имунитет и примерно титър на антителата след евентуално заразяване естествено тези неща варират. но има граници в които няма вариант да се разболееш от дадения серовар... ама някои хора като не отгръщат нищо издадено през последните 15 г.... винаги може да се случи да има гранични стоиности.... тогава ако говорим за имунитет се застраховаме с още 1 доза, ако говорим за заболяване - правим PCR или съответния рефернетен тест или го повтаряме след 7 - 14 - 30 -45 дни според заболяването. за всяка болест си има референтни световни лаборатории.... можем да пратим материала там... никои няма да го върне. така стана с уж "полиомиелита" преди 7 г. пратиха го и доказаха че е ваксинален...  #2gunfire ама понеже ги е срам да си кажат още правят 4 та излишна доза полио... която струва на касата /разбираи на нас/ 30 лв.

# 759
Ами много ясно, че ще е ваксинален. Ти да не си очаквал нещо друго?

А на моите въпроси?

# 760
Дефинирай "напрежение на имунитет" първо и второ: Как ще разбереш, дали някой преди 30 години е изкарал шарка? С какво изследване? Къде?Има ли разлика в резултатите на изследваното лице при естествено изкарване на шарка или при ваксиниране?Има ли разлика в изследванията при различните шарки(естествен имунитет/ уж "придобит' такъв чрез ваксина? А при различните инфекциозни заболявания (пак по същите критерии?)

Готова съм да си направя експеримент и да докладвам за резултатите! Peace
напрежение на имунитета - титъра на антителата получен след ваксинация или заболяване. според това коя е шарката и кога е било заболяването не е проблем. имунологични методи - http://www.mayamarkova.com/biology/I04Imunmetodi/I04Imunmetodi.htm хуморален имунитет - http://www.mayamarkova.com/biology/I03Abfunction/I03Abfunction.htm клетъчен имунитет - http://www.mayamarkova.com/biology/I05TCRMHC/I05TCRMHC.htm обърни внимание на клетките на имунната памет.
критериите са разработени и международно признати. има сверовни референтни лаборатории за всяка болест. повечето са в британия. има разлика в напрежението на имунитета при разболяване и след ваксинация. а там където не можем да установим разработваме маркерни ваксини http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA … meta=lr%3Dlang_bg които указват за какво става дума....  може би вече си разбрала че критерите са за всяка отделна болест. много често се изисква PSR - http://en.wikipedia.org/wiki/Polymerase_chain_reaction .
ама някои доктори трябва да четат...

# 761
Ами много ясно, че ще е ваксинален. Ти да не си очаквал нещо друго?

А на моите въпроси?
честно ли - бях сигурен че е.

# 762
О, напротив, можеха да направят PCR, но жената каза, че няма смисъл да си давам парите, защото няма да ни каже нищо, което вече не знаем. Всъщност, доколкото си спомням, именно PCR-а нямаше нищо общо с имунитета, а само с наличието на бактерията, но може и да бъркам.
А с използването на въпросните "точни" имунологични методи Елайза и сие (които гледам си линкнал по-горе и които междувпрочем за Лайм са верни в 50% от случаите, което си е тото 2  Laughing), никой нищо не можа да каже.
Както и да е, не ми се връща назад във всичко, което изчетох преди няколко месеца. Със сигурност обаче в главата ми остана едно твърдение, което чух от няколко доктора, а именно - че няма начин да се прецени има ли инфекция и дали е активна тази инфекция. И тогава каква ни е полза от дефинирането и измерването на някакви чисто теоретични понятия от рода на "напрегнатост на имунитета", че нещо не се сещам  newsm78

# 763
  • София
Цитат
ама понеже ги е срам да си кажат още правят 4 та излишна доза полио... която струва на касата /разбираи на нас/ 30 лв.
   Едната доза, четвъртата май от петте полио отпадна.

# 764
О, напротив, можеха да направят PCR, но жената каза, че няма смисъл да си давам парите, защото няма да ни каже нищо, което вече не знаем. Всъщност, доколкото си спомням, именно PCR-а нямаше нищо общо с имунитета, а само с наличието на бактерията, но може и да бъркам.
А с използването на въпросните "точни" имунологични методи Елайза и сие (които гледам си линкнал по-горе и които междувпрочем за Лайм са верни в 50% от случаите, което си е тото 2  Laughing), никой нищо не можа да каже.
Както и да е, не ми се връща назад във всичко, което изчетох преди няколко месеца. Със сигурност обаче в главата ми остана едно твърдение, което чух от няколко доктора, а именно - че няма начин да се прецени има ли инфекция и дали е активна тази инфекция. И тогава каква ни е полза от дефинирането и измерването на някакви чисто теоретични понятия от рода на "напрегнатост на имунитета", че нещо не се сещам  newsm78
"няма да ни каже нищо което вече не знаем?" а каво сте знаели? ако я има борелиата = 100% лаимска болест= интензивна терапия ако я няма - о.к. достатъчно е било да си пусне компа - http://en.wikipedia.org/wiki/Lyme_disease и ако трябва да се свърже с въпросната лаборатория изнесена в секция диагностика. http://en.wikipedia.org/wiki/Western_blot - реакцията която си е показателна ако не се ориентираме с елаиза. подчертавам че ако елаизата е + значи имаме заболяване! ако е - тогава мислим, можем да направим western blot за сигурна диагностика. в казармата имахме над 60 случая с ухапвания от кърлеж за 5 месеца. нямаше нито една грешка. 3 - ма бяха хоспитализирани и лекувани, само на база на оплютата от теб елаиза. просто правиха по още 2 проби през месец на отрицателните.
пп. знаеш ли в колко % от случаите трябва да присъства един признак за да го приемем за конкретен /патогнмичен/ за болеста? 20 до 40% останалото е интерпретация...
ппп. ползата от недефенирането на това понятие би била връщането на медицината в средните векове. демек - не знаем една болест повтаря ли не ли... предавали се от хора на животни и обратно, за колко време преминава...
пппп. зная че инфекциозните болести не са мода в БГ. и от това си патим. разгледаите форума. по - голяма част от въпросите са свързани с инфекциозни болести....

Последна редакция: нд, 14 окт 2007, 01:38 от tonev

Общи условия

Активация на акаунт