Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 298
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 560
Опитвам се защото ми е тъжно в 21 век в страна иначе от интелигентни и образовани хора да се правят такива неща.
Просто е защо... .

# 1 561
Birdie, ник нейма ми не се равнява на местожителството ми. Т.е. Италия е в сърцето ми по много причини, но живея в България. Но това е друга тема.
Въпросът ми бе продиктуван от факта, че и аз съм чела листовка... С опоменати възможни странични реакции, включително диабет.
Хората по целия свят са различни и поради тази причина не бих си позволила да направя обобщение за никоя страна, незвисимо от това колко добре я познавам.
Имам честта да познавам прекрасна жена, чието дете е увредено от ваксина. Вярвам, че и сега ме разбираш. Надявам се да е така. Защото многото, за които се говори са статистика, но случилото се с едничкото дете е трагедия. Защото вероятността може да е 1%, но случвайки се на теб е 100!
Това мисля, че е напълно достатъчно да замълчиш в този момент. Пиша го добронамерено, без грам лоши чувства. Нека уважаваме чуждото мнение и нека не се правим на велики потъпвайки чуждото достойнство, изконно право на избор и най-вече да не газим в и без това дълбоките рани на хората. Съгласен ли си?
Всеки иска най-доброто за детето си. В това съм убедена. Нека вземе информирано решение. Лошо ли е? Всяка майка, пишеща, четяща го прави за детето си. А това е най-скъпото което има. Кой си ти за да я виниш и определяш?
Аз нямам дете. Надявам се един ден и аз да бъда майка като всички тук. Надявам се да имам право на избор. Лъжите са продиктувани именно от липсата на това право. Нещата са свързани и зависими. И това го разбираш, нали?
Никой тук не апелира "Не се ваксинирайте!", "Да забраним ваксините със закон!" и други подобни. Всички искат право на избор. И аз искам това. Както всеки нормален човек.

# 1 562
Добре.
За другите деца какво предлагате?
За децата,които са в риск, ако не се ваксинират-за тях какво работещо решение имате? работещо? Да оставим Бг да потъне в коклюш и полио? имате ли решение практически и работещо, как да се предпазят тези деца без ваксинации?

Не съм против свободата на избора, но въпроса в конкретният случай е друг.
В Бг чрез темата за ваксините се воюва срещу вътрешната липса на свобода, подтисничеството и мизерията царстващи в Бг. Темата за ваксините е израз в случая и отдушник на липсата на демокрация и граждански свободи вътре в страната.
Хората просто си намират отдушник да се изразят.
От друга страна, неправилният начин на употребата им, лошия имунизационен календар и лошите ваксини настройват хората с право срещу ваксинациите.

# 1 563
От друга страна, неправилният начин на употребата им, лошия имунизационен календар и лошите ваксини настройват хората с право срещу ваксинациите.
това е вярно, също успокоява факта, че нито една държава няма интерес да инвалидизира населението, чисто политически не е изгодно... обаче... аз също познавам мама с увредено дете от полио - живота им е съсипан...добре , че майката намери сили за второ...е , какво правиме с този процент хора...увредени , преболедували, отровени от ваксините? каде е средата , златната среда???

# 1 564
Разбира се, че срешу ваксините се воюва заради липсата на свобода. Но избора на хората не е случаен. Не случайно недоволството е срещу ваксините, именно защото те поставят в риск най-ценното им - децата.
Признавайки, че употребата е неправилна, имунизационният календар и ваксините са лоши за какво говорим. Все пак пишещите тук живеят в България. Това е техният избор - лъжите, подправените документи... Нека го признаем.

П.П. Не предлагам нищо. Но споделих нещо. Нека имаме уважение един към друг.

# 1 565
това е вярно, също успокоява факта, че нито една държава няма интерес да инвалидизира населението, чисто политически не е изгодно... обаче... аз също познавам мама с увредено дете от полио - живота им е съсипан...добре , че майката намери сили за второ...е , какво правиме с този процент хора...увредени , преболедували, отровени от ваксините? къде е средата , златната среда???
Не знам точно каква увреда имате пред вид, но е факт че в Бг десетилетия правеха полио по погрешен начин (схема с "нулеви" дози из родилните домове) и в разрез със световните тенденции. Но ваксината не е виновна, че не я ползвате както трябва. Или че ползвате лошо качество ваксини.
Аз с години съм правил орално полио, и никога не съм имал проблем с нея (макар че не я обичах, поради несигурността в приложението и).

Ако правите ваксините по добра схема, и купувате качествени ваксини, много рядко можете да имате проблем.
Това е златната среда... .

# 1 566
Разбира се, че срешу ваксините се воюва заради липсата на свобода. Но избора на хората не е случаен. Не случайно недоволството е срещу ваксините, именно защото те поставят в риск най-ценното им - децата.
Признавайки, че употребата е неправилна, имунизационният календар и ваксините са лоши за какво говорим. Все пак пишещите тук живеят в България. Това е техният избор - лъжите, подправените документи... Нека го признаем.

П.П. Не предлагам нищо. Но споделих нещо. Нека имаме уважение един към друг.

Не ваксините Ви поставят в риск, а некадърността на тези, правещи политиката в тази област.
И това че никого не слушат, и с никого не се съобразяват и по никого не се коригират.
Погледнете само какви ги пише Слънчева по въпросите за ваксините? Контра на всичко актуално и правещо се днес.
Кой ще я коригира, ако там не възразява-дори само линкове да дава, без коментар, за да не се считат "обидни"... забранено е да се критикува! Докога това?
Това е манталитета,който Ви загробва-не ваксините.

Колко дози БЦЖ правят? куп... Защо? щом никой не прави повече от една? питайте ги... ще Ви наговорят куп глупости. Давате им линкове да четат-обижда се националното им чувство. Какво общо има това? за здравето на децата става въпрос. Не, та не. Те са капацитетите, светилата... ужас. И почват любимите тези за правото на "второ" мнения. Абе хора, какво "второ" мнение, щом никой и никъде не прави повече от една доза БЦЖ? Всеки си прави "патенти" и после крещи за "второто" си мнение??

Писах 2 години с теми за ваксините-колко хора научиха неща за правилното им приложение? стотици...
Колко хора се  съветваха за избор на добри ваксини? стотици...

Просвещението е пътя- информацията.
При това състояние, в което днес е Бг, Вие представяте ли си какво ще стане ако спрете ваксинациите?
Но и по старият път не може...

Но на Бърди тук му запушват устата... затова и аз вече тема няма да отворя, и няма да пиша с конкретна информация.
А аз знам много в тази област... това ми е работата и затова.

Не искам да го възприемате като обида- не мисля че виждате цялата дълбочина на проблемите.
А това са ЖЕСТОКИ проблеми.

Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 15:35 от Birdie

# 1 567
...Но на Бърди тук му запушват устата... затова и аз вече тема няма да отворя, и няма да пиша с конкретна информация.
wavey
Не помня за кой път се сбогува Бърди (преди уж окончателно напускаше форума), явно тук го влече. Ако историйките се филмират, филмът би трябвало да се казва "Безконечното сбогуване с Просветителя".

Честит 14-ти февруари на всички! Wine Glass

# 1 568
Това,което предлагате е известно отдавна, но не е прието да се тълкува като ограничителен фактор. Нито като рисков фактор за ограничение ползването на ваксината.
Освен това е с ниска честота- "The absolute risk within six weeks of immunisation was 1 in 22 300 doses", като изследванията са проведени по болнични записи.
Освен това става въпрос за бенигнена пурпура, а не за автоимунна тромбоцитопенична пурпура, както манипулативно "подсказвате".

В доклада си пише Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP), нищо не подсказвам, цитирам. Какво представлява болестта може да се види например тук.

Въпросът, който ми се върти из главата е какво се случва по-натам - изследването е правено още през 1994 г. по болнични записи само в 2 региона в Англия, защо няма по-нататъшно изследване на връзката между MMR и ITP? Или не са сметнали за нужно?
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000535.htm
"Immune thrombocytopenic purpura; ITP"

А другото касае Идиопатична тромбоцитопенична пурпура-"Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP)"
Това са две много различни неща.
Защо не се занимавате с други, по присъщи на Вас неща? които са в унисон с професионалната Ви квалификация?
Ще Ви е по-лесно, сигурен съм.

От самото начало говоря само за Idiopathic Thrombocytopenic Purpura, защото в доклада точно тя е посочена, че има причинна връзка с MMR. За друга пурпура не знам.
А се "занимавам" с тези неща, защото касаят детето ми. Не просто да си споря с някой, защото нямам какво друго да правя.

Нито една държава няма интерес да инвалидизира населението - да, но разликата е там, че решенията и одобренията на ваксини се взимат от шепа хора, които много лесно могат да бъдат и са корумпирани. Дадох вече няколко примера за това - ваксината срещу "свинския грип", ваксината срещу рота вирус. Последната е одобрена от FDA през август 98 и премахната от пазара през октомври 99. Въпросът е защо изобщо е била одобрявана? Случаят е известен, подведени са под отговорност няколко лица за конфликт на интереси - притежавали са акции в компанията, чиято ваксина одобряват. КАК СЛЕД ТОВА ДА ИМАМЕ ВЯРА В СИСТЕМАТА И ВЪВ ВАКСИНИТЕ В ЧАСТНОСТ?

п.с. Докато пишех, имало ново развитие. Бърди, пак същото повтаряш, но проблемите с ваксините не са само в България. Значи не се дължат единствно на грешните практики.

# 1 569
Да,но във вторият линк за Имунна тромбоцитопенична пурпура става въпрос Wink
А това са различни неща.

Да, това за ротавирусната ваксина е вярно.
Ваксината не се ползва още масово в Европа. От първите партиди в Европа не е внасяно и не е правено.
Както бях Ви писал многократно това,коя ваксина ще изберете за децата в календара, е въпрос на всяка страна поотделно.
Повечето Европейски страни не купиха и не правиха от РотаШийлд 98-99. Не бяха убедени в безопасността и.
Повечето страни днес в Европа не правят варицела ваксината масово.

Има предлагане? има. Но Всяко правителство затова има глава, за да мисли, коя ваксина и как да я ползва.

# 1 570
Birdie, забелязвам, че въпреки добрия ми тон се изнервяш. Спокойствието ми влияе зле може би.
Аз се опитвам да ти кажа нещо, а ти бягаш от него. Моля те да помислиш. Вярвам, че можеш.
Не възприемам нищо казано от теб като обида. Напротив. И да искаш не можеш да ме обидиш. Пишеш за себе си, образованието си, изтъкваш се - няма лошо. Но не знаеш коя съм аз. Така, че няма проблеми Peace
Казваш, че си научил много хора на много неща... Допускаме за момент, че те са абсолютно правилни. Тук пишат родители... Сами ли да поставят ваксините правилно? По чии календар? Защото тук, в България има само един. И няма избор.

Много бих се радвала, ако на следващия ми въпрос отговориш точно. Без уклончивост, без нищо излишно. С "да" или с "не". Ако ти си тук ще спазиш ли закона, календара за своето дете?

# 1 571
Не, няма да го спазя.
Ще си намеря добър педиатър да ми направи ваксините по правилният начин.
Много хора в Бг точно това правят.

Но самата реакция и информираност е вече нещо-ако откажете "в гръбчето", няма ли да ви я сложат в крачето? Ако купите своя, няма ли да я сложат?

"Пишеш за себе си, образованието си, изтъкваш се - няма лошо. Но не знаеш коя съм аз."
->Писах само че зная много по тази тема. Защото съм положил усилия и труд. Кой кой е тук не е важно. Покажете знания и опит. Плюс работещи подходи. С приказките се свърши... Wink

Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 16:30 от Birdie

# 1 572
Birdie,   bouquet
Това беше отговорът, който очаквах. Че няма да спазите закона.

# 1 573
И сега какво? ще ме разстреляте ли?

Там утре можете да издадете закон всеки да убива всеки. Или да доносничи срещу всеки. Или да търсите всеки емигрант на края на света, за да плаща за гроба на родителите си "за вечни времена" на всеки 3 години... .
С тези неща приключих преди 11 години. Скоро ще приключа завинаги... .

# 1 574
Birdie, пишещите тук не издават закони. Нали знаеш?
Ако искаш някой да зачита мнението ти, зачитай и ти неговото. Не е трудно.
Освен това, ако прегледаш последните си постове ще видиш противоречия.
Играта на думи не е печеливша за теб.

Общи условия

Активация на акаунт