Лидл 163 - Майска... на зелено

• 100 000
  • 1 736
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
И ние днес пазарувахме, доста спокойно беше в Пловдив на Баумакс, сравнително заредено,  както от новата седмица, така и от старата брошура. Естествено взех кефир от литър, стандартните авокадо, зеленчуци (тиквичките бяха на свършване, но се успях да заловя), ягоди и други плодове, сирене на Родна стряха смес биволско и краве мляко, миналият път ми хареса, взех от delight барчета, ММ ще ги хапне, аз мога да пробвам, въпреки че са сладки. Взех и някакъв протеинов сладолед, нали съм любопитна да видим как е. В брошурата имаше някаква лютеница уж без захар, но с картофено пюре, е никак няма да взема такова. Поне в тази на Родна стряха няма картофи, захар има, но повече се доближава до истинския състав на лютеница, даже си е супер, ако може да се вярва на етикета. Обичам нахута от иберийската седмица и взех един за хумус. Взехме месо естествено, хляб за ММ, нищо нехранително и ударихме близо 100 лв. А не може да се каже, че е бил голям пазар, ужасно е с тези цени. Наистина всеки ден се вдигат и не знаеш утре какво да очакваш. Нехранителните стоки отдавна видях, че въртят постоянно едни и същи,  пижами имаше всяка седмица, бельото един тип, интересни дрехи и обувки рядко може да намериш, тук- там по изключение. Много съм разочарована, мъжът ми успява да намери но за себе си от инструментите и е доволен.
Хартията за печене видях, че сте коментирали, и аз предполагам на късове, пасва идеално на тавите от фурната, и аз много я ползвам, защото след това лесно се почистват, а миялната ни е малка и тези тави мия на ръка.

# 391
Днес гъби нямаше... Скучен пазар направих днес. Стандартните неща, които вземам- хляб, кисело мляко ( поскъпнало ..), ябълки.

# 392
  • Sofia
Като спомена гъби...  много се дразня на това, че Шийтакето изчезна от ПА, абе...
Не помня писах ли... нали се чудех дали не е сменен мениджъра... та не отдавна го видях, че си е той, така се зарадвах, щото е добър човек.

# 393
Ето за това говоря аз
Скрит текст:

# 394
Това нещо при охладените продукти ли стои? Взимала съм италиански плосък хляб, но тази свинска мазнина и етилов алкохол няма как да минат, а винаги чета етикетите.

# 395
  • Sofia
Аз от хладилната витрина го взимах италианския плосък хляб. Незнайно защо, като другите тортили не са там.

# 396
Eтиловият алкохол предпазва от мухъл, много е характерен за италианските продукти и се предпочита пред другите Е-та, всъщност е безвреден защото се изпарява като отвориш, а и като леко загрееш продукта пък съвсем. Тези питки си имат нужда от леко загряване за да омекнат така и така. Понякога се слепват и късат като опиташ да ги разделиш, вероятно зависи от съхранението, но със загряването става по-лесно да се отделят като се пипа внимателно. Вече ако съвсем са били на парцали без да ги дърпаш ти, тогава може да ги отнесеш за рекламация.

Какъв е проблема със свинската мазнина?

# 397
И двете съставки са проблем за моя метаболизъм.

# 398
О, то как да докажа, че питките бяха доста раздърпани? А от едната липсваше 1/3. Но изобщо не ги погледнах, когато ги взех. Само една беше цяла. Иначе не стояха в хладилна витрина. Взех за проба. Няма да повторя.
Писах ако някой взима да погледне вътре дали са цели, поне това, което се вижда. Може само аз да съм късметлийката Grinning

# 399
  • Sofia
... Какъв е проблема със свинската мазнина?
Наситените мазнини например...  Сравнени с Екстра върджин преди...

# 400
О, то как да докажа, че питките бяха доста раздърпани? А от едната липсваше 1/3. Но изобщо не ги погледнах, когато ги взех. Само една беше цяла. Иначе не стояха в хладилна витрина. Взех за проба. Няма да повторя.
Писах ако някой взима да погледне вътре дали са цели, поне това, което се вижда. Може само аз да съм късметлийката Grinning
Значи наистина е имало и друг вид. Моите взимах от хладилната витрина.

# 401
  • In transit
Пиадините в оригинал се приготвят със свинска мас, въпреки, че и със зехтин става. Това, че не са били цели в плика е неприятно.
А може да си ги приготвите за 30 минути и няма да имат никакви консерванти.

Аз си заредих днес от нарязаното чоризо. Много ни хареса. И цената му е прилична. Розовото вино Rjoha също не е лошо за 5-те си лева.

# 402
От Пикльовците кои са за предпочитане? Цели или нарязани? До сега не съм купувала и нямам идея.

# 403
Харесах си доста неща от тазседмичната брошура,но за някой не можах да намеря мнение в старите теми или поне не категорично.Затова бих желала да споделите,ако е възможно.Благодаря предварително!
Ето това масло от биволско мляко
Скрит текст:
Амбарица по манастирски XXL
Скрит текст:
Тези безалкохолни напитки(за човек,който не обича алкохол),ако може и предпочитан вкус
Скрит текст:
И тази салата Снежанка
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 21:12 от xediwad950

# 404
  • Sofia
От Пикльовците кои са за предпочитане? Цели или нарязани? До сега не съм купувала и нямам идея.
Ми те са еднии същи чушки. Само дето едните са нарязани, другите цели. Simple Smile Та зависи какво ще ги правш.

Общи условия

Активация на акаунт