На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 40

• 86 662
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Бърз въпрос: Трябва да купя daflon 500 от Турция,но във  всички аптеки ми дават doxium 500 уж било същото.Гледах съставките, но не мога да  се ориентирам същото ли е не е ли....все е за разширени вени.Някой с опит може ли да се намеси?

# 421
  • Димитровград
На мен последните 2  пъти ми дадоха Varidos 450mg/50mg като заместител на Детралекс/Дафлон.
На този Доксиум кода и съдържанието са различни:
https://www.ilacabak.com/doxium-500-mg-60-kapsul-7560
https://www.ilacabak.com/daflon-500-mg-60-film-tablet-6314

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 14:47 от papaone

# 422
  • Пловдив
На мен последните 2  пъти ми дадоха Varidos 450mg/50mg като заместител на Детралекс/Дафлон.
На този Доксиум кода и съдържанието са различни:
https://www.ilacabak.com/doxium-500-mg-60-kapsul-7560
https://www.ilacabak.com/daflon-500-mg-60-film-tablet-6314

Да това имах предвид и аз като казах, че не се ориентирам, а го купувам за 3ти човек който също не знае има ли разлика или не. В България се продава само DOXIUM 500 MG и наистина е за разширени вени. В случая в няколко аптеки като покажа рецептата и ми предлагат  DOXIUM 500 вместо Daflon 500, едва ли ме лъжат...

Благодаря.

# 423
Значи в крайна сметка какво - взимаме кеш лева, че за теглене ми казаха мин. 7 лв такса, и картите, за да плащаме с тях? Лири не мисля да купувам от единствения чейндж в града, тук някой спомена, че в мола курсът бил добър.

# 424
  • Варна
На 22 май в Ераста Мол курсът беше по-добър, отколкото в Тавекс няколко дни преди това.

# 425
Значи в крайна сметка какво - взимаме кеш лева, че за теглене ми казаха мин. 7 лв такса, и картите, за да плащаме с тях? Лири не мисля да купувам от единствения чейндж в града, тук някой спомена, че в мола курсът бил добър.
Може да носите евро или долари и да обменяте в техни банки или чейндж бюра (Döviz). Курсът е по-изгоден от България. Евро- лира е 1€ към 17,05 TL или около 11,5 ст.

# 426
  • София

Точно така, курсът в мола е по-изгоден отколкото в БГ (а и все пак има няколко дни разлика).
Гледаме да имаме малко лири - около 200, като влизаме се плаща такса за дезинфекция на границата и после обменяме в МОЛа.
Ако се стои по-дълго време от 1-2 дни, може би е по-изгодно да се обменя на няколко пъти, защото може още да падне курсът.

Ако е за ежедневни прокупки, според мен няма нужда да се купува евро, защото така или превалутирате още веднъж и губите от това. Но ако смятате да купувате големи неща, особено които се поръчват и се чака - например ние си взехме така врати и паркет - всички преговори се правят в евро и най-добре да се плаща директно в евро - за да има по-малко превалутиране, а когато плащате в брой имате по-голяма възможност за пазарлък. Мога книга да напиша как се пазарих с един турчин, който не знаеше и една дума бг и английски, за въпросните врати и паркет. (чакам да наредим и монтираме всичко, за да се похваля и разкажа по-подробно).

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 17:05 от pkrassimira

# 427
  • София
Другарчета, кажете читаво заведение за хапване веднага след границата КП в посока Истанбул?

# 428

Точно така, курсът в мола е по-изгоден отколкото в БГ (а и все пак има няколко дни разлика).
Гледаме да имаме малко лири - около 200, като влизаме се плаща такса за дезинфекция на границата и после обменяме в МОЛа.
Ако се стои по-дълго време от 1-2 дни, може би е по-изгодно да се обменя на няколко пъти, защото може още да падне курсът.

Ако е за ежедневни прокупки, според мен няма нужда да се купува евро, защото така или превалутирате още веднъж и губите от това. Но ако смятате да купувате големи неща, особено които се поръчват и се чака - например ние си взехме така врати и паркет - всички преговори се правят в евро и най-добре да се плаща директно в евро - за да има по-малко превалутиране, а когато плащате в брой имате по-голяма възможност за пазарлък. Мога книга да напиша как се пазарих с един турчин, който не знаеше и една дума бг и английски, за въпросните врати и паркет. (чакам да наредим и монтираме всичко, за да се похваля и разкажа по-подробно).
Само кеш ли може таксата на границата?

# 429
На 22 май в Ераста Мол курсът беше по-добър, отколкото в Тавекс няколко дни преди това.
Винаги в Турция е по изгоден от Тавекс.

# 430
Лева ли обменяте,или евро ?

# 431
  • Mostly in my mind
Ние обменяме евро.

# 432
  • на морето
От сряда картовият курс на ДСК е 0.1177

# 433
  • Стара Загора
Само кеш ли може таксата на границата?