Модни консултации (Май, 2022) - 66

• 67 999
  • 1 051
  •   1
Отговори
# 120
Ооо, та аз съм някак си съм пропуснала дантелената пола в синьо...ами това е моя окончателен избор! Просто разкош!
А откъде е закупена заедно с топа?

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 11:43 от Pink Dress

# 121
Топът не си купих, защото двете в комбинация ми идват идея в повече. Ръкавите му са мноого силно бухнали и не се харесах. Пък и е къс. Полата стои добре и е съчетаема с доста неща. Взех я от магазин на Сфера в Гърция през април.

# 122
  • някъде под слънцето...
Агент, прекрасна и стилна , както винаги.
Не се заяждам, но ми стана интересно какво означава "гост на абитуриентски бал".
Нямам близки в България  с деца на такава възраст и ми стана странно.
Моята дилема с  тоалета за дипломирането на дъщеря ми  (завършване на 12 клас), все още не се е избистрил , оказа се, че церемонията ще  бъде  следобедно   вечерна( започваа в 18 часа, което при мен означава "цигански пек"  )
Вчера направих ревизия на наличностите.

Хубаво е да имаш официални рокли, но  покрай  пандемията не съм  имала  поводи да ги обличам, така, че ги прибрах отново в калъфите.
Имам две три резервни визии,  но днес ще обикалям да видя дали няма нещо по подходящо.

Испанската кралица често използва дрехи на  испански марки.
Дори за сватбената рокля заложи на Мануел Пертегас.
Преди месец успях да видя роклята на живо.Беше включена в експозицията на сватбени рокли на Бурбоните(Летисия  , двете инфанти и кралица София) в двореца в Аранхуес(Мадрид).
Помня я от сватбата, макар, че още тогава не бях впечатлена.
https://www.google.com/amp/s/www.vanitatis.elconfidencial.com/am … expertos_2014578/
https://comunidad.bodas.net/debates/vestidos-de-novia-expuestos- … -aranjuez--t82852

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 21:13 от sl

# 123
Гост на абитуриентски бал е като си поканен от родителите на абитуриента/ката на парти за изпращането му/ѝ

Миналата година също бях на няколко изпращания, едното парти свърши в пиано бар в три през нощта, има няма 10-ина часа празнувахме дипломирането на сина на приятел Grinning

Изпуснала съм роклята на Летисия, сватбената ѝ не ми харесва, но на Reina Sofía е великолепна

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 12:17 от Al Georgieva

# 124
Sl, същото като "гост" на сватба.
Това си е официално събитие не само за завършващите училище, но и за родителите на абитуриента/ката.
За мен е редно да си облечен подобаващо за повода.

# 125
  • някъде под слънцето...
Благодаря Heart
Стана ми  интересно, защото по мое време нямаше такива събития, аз си отидх на бала и у дома не са правили купон за изпращане.Родителите ми  ме  закараха с нашата кола на мястото, където се събирахме  и стояха дакато влезем в ресторанта.Както и всички родители.Толкова.
Тук е само церемония за дипломиране в аулата на училището.
Абитуриентите са с тоги.
Децата имат някакъв купон, на който  ходят сами , някои по официални, други не.
Моята тийнка ще ходи с дънки и тениска.
Имат и екскурзия за завършването.От училището на дъщеря ми ще ходят за седмица в Париж.
И с това се изчерпва  отбелязването на завършването на средно образование .

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 13:52 от sl

# 126
  • София
Е тук е малко панаир на суетата, дори на кича бих казала. Изхвърлянето имам предвид, не непременнп роклите. Познати ми споделят, че балът им излиза 5 бона.

Няма значение, аз имам чувството, че съм единственият човек без гел лак. Всичко живо около мен е с гел. Включително жените на топлата витрина във фантастико. Не че ги подценявам, имам предвид, че работят с храна, но и те с декорации, нокти.

# 127
  • София
Какво му е лошото на гел-лака?
Супер удобно и практично е, вече не мога да си представя да се лакирам през 4-5 дни( в иделания вариянт) и да чакам да съхне, да не го подпра да се замаже.

Българите/балканците сме си по-купонджийски народ и все търсим празник, който да отбележим. Чудесно е да има поводи за празнуване, възможност да ги отпразнуваме и хора, с които да го направим. Аз винаги съм се чудела на снисходителното и пренабрежително отношение към отбелязването на определени събития - дали балове, дали кръщанета... а и тъкмо повод да облечем тоалети от рода на "това няма къде да го нося".

Лайт, аз съм за полата в комбинация с бяло...или пък нещо по-смело.
Много е хубаво да имаш приятели, които отделят такова внимание за повода ти.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 12:45 от ~Étoile~

# 128
.... не съм сигурна, че 5 хил. стигат за бал в някои случаи. Съдя от това, което виждам тази и миналата година.

sl, някакви семейни събириния  имаше още по наше време .... през деветдесетте,  но в последните години тези събития приличат буквално на сватби. Не съм сигурна от къде произлезе тази тенденция, но е факт.
Племенникът ми по-миналата година се възползва от локдауна и категорично отказа и забрани организиране на такова събитие. Подкрепихме го напълно. След две години за сина си не знам какво ще правя. Ще оставим него да прецени. Извинявам се за спама, ....
Та, както е казала и Пинк дрес, независимо кой как го приема, когато са те поканили е нормално да проявиш уважение към домакините и да облечеш нещо подходящо за повода.

В групата без гел лак съм и аз Blush Омръзва ми един лак повече от няколко дни да си гледам на ръцете.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 13:32 от Light Beam

# 129
....освен за повода, трябва да си подходящо облечен и според мястото на партито.
Кечър, не си сама, сестро. Никога не съм имала гел лак. Simple Smile

# 130
  • София
Не ми омръзва на мен, аз се лакирам вече в 3-4 цвята. Но после ноктите стават леш. А моите и без това не са най- цветущите.

# 131
The Catcher in the Rye, нямам гел лак, мацките около мен също нямат Grinning
През няколко дни се лакирам, като нямам 1/2 час да изсъхне добре, минавам с топ лак на Диор, който изстудява и втвърдява лака за няколко минути и прави супер финиш.

Мисля че събиранията / партитата за баловете станаха толкова пищни защото се търсят поводи за по-бляскави празненства. Хубаво е като се събират хора за празнуване, да има поводи е чудесно Sunglasses
Разбира се избора е на фамилията - може да мине и без никакви гости ако така им се иска, може да поканят 100 човека и да стане социално-бизнес-нам си какво събитие.
Харесва ми да гледам красиво облечени хора.

И аз се чудя на снизходително и подигравателно отоншение за бляскави празнувания на събития, но хората са различни - има такива, които искат да си стоят кротко вкъщи и само от мисълта, че като идат на сватба ще чуят "Бяла роза" им става лошо и дигат кръвно Grinning

# 132
От поне 5 години и аз не нося гел лак. Знам, че е удобство откъм съхнене и излющване, но е истина как съсипва нокътната плочка. Но преди съм носила.

# 133
И аз нямам и никога не съм имала гел лак. Не мисля и че някога ще имам. По-лесно ми е да си поддържам сама ноктите. Иначе бих била зависима от маникюристката, не знам дали непременно трябва да се чака определено време преди да се оправят, защото за мен е много грозно да гледал израсъл и неподдържан гел лак. За съжаление нещо много ми се чупят много здравите иначе нокти напоследък.

Ал, аз също имам топ лак на Диор, заедно с още 2-3 цветни на същата марка, с изключение на единия цветен на другите не знам каква им е формулата, но бях много разочарована. Доколкото знам и не всеки лак пасвал на всеки заради мазнините в нокътната плочка (така са ми разправяли поне). Но за топ лак не би трябвало да има разлика, или? 🤔Топ лакът им при мен нещо не работи. Някаква специална серия ли имаш?

Иначе на мен обикновено като си правя сама ноктите лакът си ми държи седмица, чак тогава отгоре започва да се забелязва излющване при повечето. Почиствам, оформям плюс кожички, кисна в някакви етерични масла, слагам нещо подхранващо, чакам го да попие и изтривам с памуче, после база, лак, топ лак. Не съм имала никога проблеми. Отнема обаче доста време такава поддръжка 😆 аз съм свикнала да го приемам като време, през което да си почина. Голяма част от лаковете ми са от Еси и Сали Ханзен и съм доволна. Имам тук таме Опи, Шанел и такива някакви - обикновено единични - и честно казано бях разочарована спрямо тези, които обикновено ползвам.

# 134
има такива, които искат да си стоят кротко вкъщи и само от мисълта, че като идат на сватба ще чуят "Бяла роза" им става лошо и дигат кръвно Grinning

Вдигам кръвно само от мисълта за "Бяла роза", но купон не отказвам:) Също обичам да бъда сред хубаво облечен народ.

Общи условия

Активация на акаунт