Модни консултации (Май, 2022) - 66

• 68 001
  • 1 051
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас/София
Дали гел-лакът съсипва ноктите зависи в много голяма степен от маникюристката, аз съм жив пример за което. Не е необходимо да се чака, но свалянето му през няколко дни някак обезсмисля идеята. За мен е супер удобство. Нямам нито време, нито умения или желание да се занимавам с лакиране сама през няколко дни. Нямам и лакове.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 16:03 от bab1

# 136
  • някъде под слънцето...
Имам кофти нокти.Чупят се.
В ежедневието съм с  грижа за нокти с  телесен цвят .
Гел лак сложих за сватбата на племенника.Направиха ми френски маникюр Много се харесвах ,  но при свялянето ноктите ми приличаха на оризова хартия.
Половин година докато запрличат на нокти.
Не посмях да повроря.
В момента си "отглеждам" маникюр  с Мavala scientifuque K+ .
Ще мога да бъда с къс маникюр на 23ти

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 14:32 от sl

# 137
Бях противник на гел лака от прочетени ужасни истории. Веднъж обаче се реших и попаднах на точната маникюристка.  Оттогава вече 2години ходя. Ноктите ми са перфектни, както бяха и преди това. Ходя на всеки 3месеца.

Балове като сватби не са ми ок...но на някои хора това им е стандарта и живота, всички около тях правят така, светски личности са или подобни и това е разбираемо за имаш широк кръг приятели и познати.
За хора далеч от това...ми е странно за го правят и теглят кредити.

# 138
  • София
Как на 3 месеца Astonished За 3 месеца ще ми порасне пълна дължина нокът.

# 139
  • София
Как на 3 месеца?

Аз съм с гел лак от 10 години сигурно, ходя на около 17-18 дни. Идея си нямам какви са ми ноктите под него, нямам намерение и да прекъсвам за сега. Дори и да реша един ден да го махна, за около 3 месеца ще израстне "увреденото". Не ми е драма.

# 140
Да, съгласна - зависи и от самите нокти и от техниката на маникюристката, но моите се съсипват и при най-различни маникюристки на 2 различни континента. Затова слагам гел само когато категорично нямам времето и желанието да се разправям и с това - ваканции, етц. Но точно както каза SL - 2-3 месеца гел лак (сменям го на 2 седмици макс) и след това 6 месеца лечение на ноктите. Никога не съм вярвала, че могат да болят нокти, но и до това съм се докарвала - моите по природа са доста меки и тънки.

Разбирам, че всеки си има приоритети, но разточително изпращане на абитуриент не ми е в в топ 3 за мен. Но бих си пратила децата да попътуват лятото преди колеж/уни и то да попътуват бюджетно поне за 6 седмици.

# 141
BadKarma,
Collection Top Coat Abricot, за основа ползвам Collection Base Coat Abricot и лакове главно на Шанел и Диор, сега взех два на Колистар заради цвета и с топ лака станаха перфектни. Трето шишенце в цвят 878 Victoire ползвам, такова ми е и червилото - много съм доволна, но аз на 3 - 4-тия ден махам и слагам нов, защото дори да не е трепнал, не ми харесва линията, която се вижда като израсне. Малко-малко отклонение от темата, но ще ми е драго да съм била полезна.

И малко-малко да се похваля и да запитам как ги намирате?
спортно яке, панталон и тениска
Скрит текст:
шлифер с пантерест хастар и тениска
Скрит текст:
лятна риза, сложих и я малкия син каза, че му приличам на учителка Grinning но аз се харесвам така
Скрит текст:
Една памучна рокля, която мисля ще ми стане любима, само малко да се затопли
Скрит текст:
Всичко е от Love by Iris Heart
по-горе показах полата и ризата пак от тях с която ще ходя като гост на един бал

# 142
  • София
Някой има ли обувки Inch?
https://inch2.com/pages/shop

Мога да придобия чифт оксфордки от пони, но дали не са мега твърди? Също не съм съвсем сигурна дали все още се носят..
Скрит текст:

# 143
Мишчица, за мен този модел идва леко демоде точно заради понито.
Никога не съм била с гел лак по две причини- имам много бързо растящи нокти, дебел плътен нокът, който ако има още три слоя отгоре, ще пробива сигурно и стени.
Поддържам ноктите си изключително къси поради разни алергии и неволно почесване, разранявала съм се. Отделно ако бърша прах с размах, съм надиграла кожен стол или вдълбавала резка в дърво. Като ножове са.
Имам приятелка , занимаваща се с това, любезно отклонявам всички покани и наистина имам чувството, че съм единствена без гел в обкръжението си- всички са декорирани, нашарени , оформени.
Обичайно ноктите ми са така- почти до дъно, с нюд лак на ГР, който ми издържа 5 дни.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 18:27 от Mateah

# 144
Aaa, ама чакайте, гел не означава, че трябва да е декорирано и нашарено. Може да си е най-семпло и класическо червено или телесно на къси нокти и при добра техника на изпълнение изглежда безупречно. И да, за тънки и чупещи се нокти може да е благодат, но колкото и да ме е яд при мен не работи в дългосрочен план.

PS Но вярно е, имам 2-3 мацки в София, при които ходя години наред, когато си идвам във ваканция и всеки път си водим разговора "пак ли ще правим скучни нокти", "пак!", "ама поне един да е различен!?", "не ща!!!", "абе, жена, всички мацки са с нарисувани нокти, само ти не, що така", "така ги искам, не ща цветенца, не ща камъчета, не ща декорации". Изприщват се с моя инат Grinning Grinning Grinning

За капак покрай "самоправенето на маникюра" съм насъбрала лакове за целия китайски народ от 4 континента, дори ИГ акаунт им направих, че да помня какво имам.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 16:32 от Agent Provocateur

# 145
Много красиви са и двата маникюра.
Не знам защо народът се шари, рядко съм виждала такъв изчистен гел или най- много декорация на безименния пръст. То са цветенца, чертички, брокати.
И, да, техниката на изпълнение и прецизността са най- важни, иначе и най- красивият цвят и модел се губят.

# 146
Как на 3 месеца Astonished За 3 месеца ще ми порасне пълна дължина нокът.

Уфф, седмици. Хаха

Аз не слагам никакви декорации картинки и подобни.
Абсолютно един цвят на всички пръсти 
Обичайно в розовата гама, като стане студено в червената
Лятото поне два месеца съм с млечно бял лак.

# 147
Ненавиждам шарении на ноктите, както и дълги и квадратни нокти.
Няколко пъти съм слагала Шилак, но това е предимно когато ходя на почивка, тъй като на работа не мога да ходя с лак.
Ходя с къси нокти и направо се чудя как навремето съм имала маникюр.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 23:58 от G.Savova

# 148
Никога не съм си слагала гел лак. Изнервя ме седенето при маникюрист. Ходя единствено когато мога да го съчетая с друга процедура едновременно. По-често си оправям сама маникюра.

# 149
Пробвала съм преди доста години акрил, после и гел-лак. С акрила разбрах какво значи да ме боли при писане на клавиатура. Не повторих.
Гел-лака ми беше успешен само при една маникюристка, която - неслучайно! замина на работа в Австрия. Всички останали са ми съсипвали ноктите. Последно миналата година една прехвалена ми прави френски маникюр, чийто бял контур на третия ден се напука и обели.
Поддържам сама къси нокти, цвят на лака според дрехата, но най-често телесно розов. Без шарении, ваденки, камъчета и прочие кич.
Г. Савова, много красиви естествени нокти Nature Star.

Общи условия

Активация на акаунт