Градинарство - моето хоби 30

• 43 828
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
E значи може и да цъфне тази година, от юни нататък. Почвата трябва да е богата, може би малко торче?

# 181

Какво му е на олеандъра и как да го спасявам? Беше хванал зимата акари, изрязах до здраво, уж беше добре, а новия прираст ей такъв - свит.

И една Константина Фреска за настроение

# 182
Добро утро от градината след дъжда! 🙂
Двуметрова нацъфтяла роза ухае прекрасно. Божури отзад при зеленчука.
Скрит текст:

# 183
E значи може и да цъфне тази година, от юни нататък. Почвата трябва да е богата, може би малко торче?
Надежда!!!
Добре поля дъждецът вчера!
Последните Ириси.

Райската ябълка е отрупана с цвят. Ще има да хвърля пак Simple Smile

Вейгелата набира сила.

# 184
MarietaYo, май не е за сандъче тази Филипендула. Rolling Eyes
Като гледам, голямо растение е.

Моите ириси супер се разрастнаха. Какво да ги правя?! Как се разреждат???

Също искам да питам и за ибериса. И той много голям стана. Реже ли се? Разделя ли се коренището? Как да го контролирам? Вече не ми се вижда алпинеумчето от него. Като беше малък, по-симпатично стоеше.

# 185
И аз мисля че иска в земята, трябва са й намеря място, обаче
Супер са ти ирисите! Те точно така на туфа растат и се ползват в големи групи за оформление. Единични не са толкова ефектни.
Ако искаш да ги разреждаш, изчакай август, да преминат сега цветовете, да се по изхранят, почват да вехнат листата. Тогава може да извадиш някое коренище, да разделиш, да подариш.
По прочетено инфо и потвърдено От опит - на следващата година от ваденето и разреждането - може да не цъфнат или са не са рака обилни в цъфтежа. Адаптират се явно.
По-Мин. Година изкарах, разместиха, разредих доста моите и Мин- година бяха по-бедни на цвят.

Също забелязах в годините, че първо цъфтят белите, после сини, жълти и сега кафявите. Поне при мен Simple Smile

# 186
MarietaYo, благодаря!

Нямам бели аз. Имам тези и едни двуцветни - жълто и кафяво. Наистина първо цъфтят сините.
Ох, а много ми харесват едни бели с покрая тъмно лилаво, но засега не съм се сдобила с такива.

# 187
Много важно забравих, като разделиш и пресаждаш, са не го заравяш дълбоко. Трябва дори да се виждат. Ще видиш - както старите .

Аз купих преди година един черен, но така и не изникна

# 188
И аз да се похваля с нови придобивки
Флокс , бакопа, газания и още Два клематиса от Нановски

Според вас клематис sunset и бакопата ще се чувстват ли добре в голяма саксия на много слънчевата ми тераса?

# 189
Утро, разкошни ириси, не виждам причина да разреждат  Nature Star Филипендула става и за саксия, може би по-голямшка, повече от педя дълбока.

driadа, може с често поливане в жегите.

Розовичко вигли
Скрит текст:
Малкия люляк, забравих му научното название, ниско храстче е

Розата ме изненада. И азалийка с акацийка:
Скрит текст:
И един див ъгъл, червеното са геумчета.
Скрит текст:
Бараката е неглиже, но пък имаме толкова неизпълнени планове за нея🤣ММ се канеше да я събаря, после стана склад за саксийки, по едно време тръгна да я чисти уж да става беседка, но преустройството му се видя нанагорно Laughing Неотдавна гледам сложил един клематис отвън, така си има оправдание да не боядисва Rolling Eyes Закачил й е и бидон за дъждовна вода, напоследък станаха доста полезни.

# 190
Тази сутрин се борих с едни … кученца! Много инвазивно това чудо! Кученца гиганти! И вечнозелени се оказаха!!! Няколко приключиха във вазата.

А поповите прасет явно са излапали маргаритките за салата:(

# 191
MarietaYo, благодаря!

Нямам бели аз. Имам тези и едни двуцветни - жълто и кафяво. Наистина първо цъфтят сините.
Ох, а много ми харесват едни бели с покрая тъмно лилаво, но засега не съм се сдобила с такива.
Попитай Влади Петкова във фейсбук https://www.facebook.com/groups/733043816758300/user/100002221375191/
Тя има много ириси и когато дели туфите продава на добри цени сортови ириси.
Ирисите имат срокове на цъфтеж - ранни, средни ,късни. Има и есенно повтарящи цвят. Ако си избереш по 2 вида от разните със срокове на цъфтеж, ще удължиш цвят в градината с около месец. Едните ще прецъфтят, ще тръгнат следващите и т.н. Влади може да кажа подробно кой с какви срокове на цъфтеж е.

# 192
Gradina Roza, благодаря!

Надникнах и вече се свързах с дамата.
Леле, каква красота. Аз останах без думи от шарките на тези ириси...................

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 15:38 от utro77

# 193
Похвалвам се с днешни цъфки.
Тези ириси ги купих за розови. Еми не са розови, лилаво-кафеникави са.

# 194
Малко сукуленти от днес

Общи условия

Активация на акаунт