Градинарство - моето хоби 30

• 43 838
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря за отговора, ще ги пробвам на по-силно слънце, и без това тази година ми върви на експерименти, проба-грешка Simple Smile
Утре се надявам да се включа и аз със снимки , вашите градинки са страхотни!

# 196
Поръчах си Астилбе от онлайн матазин и получих шепа тор с топка корени. Как да го засея сега 🙂
Скрит текст:

# 197
  • Пловдив
Касия,от къде го поръча ?
Свекърва ми също поръча преди няколко седмици ,въпреки ,че се обади лично в разсадника и и казали ,че е прекалено късно ,за да ги сее по този начин .Дали са и ги на символична цена .Оказаха се прави нищо не излезе .Сега си е поръчала от друго място ,където са я уверили, че ги държат в специално хладно помещение ,за да забавят развитието .Днес ми сподели ,че разсадът е много хубав .Ако искаш ,ще я попитам .

# 198
От  superplants.bg

# 199
Касия,
Вурни го щом не ти харесва.
Това си е интернет поръчка 14 дена за връщане

# 200
Ще рискувам, може да се хване. Не съм имала никога. На това много ми хареса цвета, сорт Рокендрол 🙂

# 201
Поръчах си Астилбе от онлайн матазин и получих шепа тор с топка корени. Как да го засея сега
Корени се "садят", семена се "сеят". Не е късно за астилби по принцип, ако е съхранявано добре и е живо. Оставени така голи, корените трябва да са на влажно непрекъснато, би трябвало да са опаковани в някакъв материал да ги поддържа така. Но както и да е пристигнало, просто им намери подходящо място, желателно е да не е на целодневно слънце насред градината, най-добре да му е сянка половината от деня. Издълбаваш една дупка два пъти по-голяма корена, да не е сгъчкан, 10-15см дълбока или там колкото, така че над коренчето да има място за 2-3см пръст, запълваш с пръст дупката и натискаш да улегне, поливаш добре и нататък също поливай все едно си е цвете, щедро. След около 2 седмици ще тръгне. Имай предвид че ще се разпространи леко настрани. Ако няма да го садиш веднага, понамокри коренчето малко докато седи.

# 202
  • Пловдив
Kaсия ,показах го на свеки .По същия начин изглежда и нейното  с добавка кълнчета .
Както е казала Ефибуш  го засей .

# 203
Ирисите започнаха цъфтеж

# 204
Здравейте, някой знае ли от какво са болни моите млади туи и как мога да ги излекувам?

# 205
  • Пловдив
Силви,често имат такива клонки без да им има нещо.
След всичко прочетено ,докато спасявах нашите почернели туи (засега изглежда ,че успях) е класиката  за почти всичко по туите -фунгицид ,инсектицид ,NPK тор и редовна поливка. Няма как да навреди .

# 206
Силви,често имат такива клонки без да им има нещо.
След всичко прочетено ,докато спасявах нашите почернели туи (засега изглежда ,че успях) е класиката  за почти всичко по туите -фунгицид ,инсектицид ,NPK тор и редовна поливка. Няма как да навреди .
Благодаря ти. Аз напръсках с топаз, дано да помогне. Незнам колко често, ако е гъбичка. С вазтак пръскам овошките, чудя се да пръскам ли и туите.

# 207
  • Пловдив
Подчертавам ,че не съм спец ,но навсякъде пишеше с фунгицида две пръскания , през 14 дни .Не познавам препаратите в частност .Каквото ми е дала свеки ,с това пръскам .
 Днес  ,продължавам с опитите и ще слагам зелен камък на брезата ,едва ли ще навреди .

# 208
Добро утро, момичета!
единствената роза в моята градина - James Galway, поръчах препарат за нея.
нещо самопоникнало )))
нещо прецъфтяло
мини ирис

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 07:07 от La_Valletta

# 209
  • в страната на чудесата
Вазтак не е ли спрян вече?

Общи условия

Активация на акаунт