Градинарство - моето хоби 30

• 43 709
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Имам в градината и няма проблем да изпратя ☺️. То се разпространява много. Днес сутринта скубах и дадох на една колежка...
Рудбекия е. Баба го наричаше офицерско копче Simple Smile Образува големи масиви и цъфти дълго. Къде го намери, че аз отдавна търся и не попадам на разсад? Пробвах го от семена , но нищо не се получи?

# 526
Благодаря да предложението, може да се възползвам Blush
Сега се опитвам да вкореняват олеандър или илиандра, така е по-популярно в нашия район. Една съседка ми даде 3 чепки и ги сложих в буркан с 10 капки вкоренител. Та въпросът ми е колко време трябва да стои във водата и самата вода трябва ли да се сменя през някакъв период?

# 527
  • Пловдив
Аз не сменям водата, само доливам, че в тия жеги доста се изпарява. Стоят във водата, докато не пуснат коренче - около 2 седмици, понякога и малко повече.

# 528
  • Карлово
Добрах се до дъждовна лилия. Ето такава, голяма мечта ми беше:

Обаче увехна много бързо. Пресадих я в градината и сега как да я гледам?

# 529
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"солетките" на мидко са саксийни.
не знам как ще гледаш зефирантес в градината.

# 530
  • Карлово
"солетките" на мидко са саксийни.
не знам как ще гледаш зефирантес в градината.

Ами тук една съседка в гардината пред блока им е засадила бели. Чудна редичка. Аз като гарга, каквото видя искам. Помолих се да ми даде едно-две, тя се ослуша и така... По магазините за цветя не съм срещала.
Ако кажеш ще вадя луковиците и пак в саксията ще ги местя.

# 531
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сега ме хвана неподготвена.
при нас не издържат зимата навън. даже Мидко, лека му пръст, ги прибираше зимата, а в Бургас е далеч по-топло от Дунава и Краището.

# 532
ДамаТрефа,аз също имам в градинката бели зефирантеси,така наречените дъждовни лилии. Моите са бели,на доста години и зимуват на много ниски температури без проблем. За розовите съм чувала, че са по-малко студоустойчиви,но аз не съм гледала. Ако намеря стара снимка ще ти покажа,ако не - ще снимам като цъфнат тази година

# 533
Добро утро!
Хемерокалиса, който купих за жълт 😃

# 534
Е, поне не е най обикновения оранжев 😆
Иначе пък е хубав цвят....

# 535
Моите са с по няколко листа, но явно няма да направят цветонос.
Какво беше за тях: сега ли да спра да ги поливам?

# 536
Хемерокалисите цъфтят дълго, не се отказвай още. Не знам да им се спира поливането, евентуално чак като изсъхнат листата.

# 537
Пуснах отделна тема,но да се похваля с малко кактуси...

# 538
Според мен саксиите са огромни за тези кактуси. Няма да просъхва пръстта и може да загният. Особено в лейката, изобщо няма откъде да се изпари влагата.

# 539
Според мен саксиите са огромни за тези кактуси. Няма да просъхва пръстта и може да загният. Особено в лейката, изобщо няма откъде да се изпари влагата.
Бяха в много,много малки саксийки и корените им излизаха,затова ги пресадих в по-големи. Грее ги обилно слънце и много рядко поливам,като има дупчици в саксийките и в лейката.

Общи условия

Активация на акаунт