Градинарство - моето хоби 30

• 43 661
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Момичета дадоха ми разтения с корени от нощна кралица или съмни мръкни ,мога ли да ги засея сега

# 646
  • Карлово
Tи пък! Баш на този пек ли? Чакай да се захлади поне.Yum

# 647
Tи пък! Баш на този пек ли? Чакай да се захлади поне.Yum
С коренче и листна маса са и искам поне в неделя да ги бучна в земята ,

# 648
Сложи ги в саксии и ги поддържай на сянка докато минат жегите.
В земята жегата и сушата ще ги смУКнат веднага.
В тази или в другата тема за 3 път май даваме такива съвети Simple Smile

# 649
Аз също захващам в саксийки и чак като развият хубав корен ги местя в градината.
Вчера сложих резник от една ароматна жълта роза и се надявам да се хване. До сега не съм сяла рози в жегите, ще видим 🙂

# 650
Момичета,  какво е това дърво? Снимката е от нета.

# 651
# 652
Красиво и старо Simple Smile

# 653
Момичета, моля дайте ми идея какво да насадя в огромно сандъче на южна тераса.

Искам високо растение, поне 50см, може и повече. На терасата е много горещо, слънце пече от сутрин до вечер и е доста ветровито. Но пък живея доста на север, средиземноморски растения не виреят много добре.
Няма да прибирам сандъчето през зимата, така че трябва да е или едногодишно, или студоустойчиво и да понася леден вятър.
Някъде из темите видях красив бамбук в сандъче, хрумва ли ви още нещо?

# 654
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
космос като облак.
лавандула, флокс, хойхера,  (всякакво ниско, цветно и многогодишно) покрая, с малко дръвче в центъра. може и плодно от саксийните овошки.
хортензия

# 655
Флоксовете и хемерокалисите , две от слабостите , които успешно не превърнах в мания. Спрях се навреме, колкото и да ги обичам. Имам около 15 сорта от двете и стига толкова Simple Smile Флоксовете в момента ароматизират целия двор сутрин и вечер.

# 656
Много красиви, Градина роза.

# 657
За първа година гледам мушката. До сега не ги харесвах, но в времето човек се променя, вкуса му също Simple Smile.
Тази година приятелка ми даде доста мушката. Едни ги бучнах в саскии, други в земята. Моля, кажете на есен като дойде време как да ви запазя за др година особенно тия който са ми в двора засадени в градината. И как да си ги размножа на пролет.
Харесвам мн ниски мушката. Това как се постига? От сорта ли е или от ниски чупене и засаждане?

# 658
Зимата трябва да прибереш вътре. Но те държат почти до края на Ноември, само да не ги попари слана.
Ако имаш къде - гараж, зимна градина - добре. Стават супер грозни до пролетта.
Съветвам те да си запазиш по 1-2 растения от тези, които харесваш. На пролет накършваш и бучиш наново. Старият чукан също става де:)

# 659
А, тези които са в двора да ги изкореня и засадя в саксии ли?

Общи условия

Активация на акаунт