Градинарство - моето хоби 30

• 43 659
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
  • София/Варна
Да. В градината няма да оцелеят.

# 661
Реа, можеш още наесен да си начупиш клонки и да ги засадиш в малки саксии.
Аз ги държа на хладно на перваза, за да не растат много високи през зимата. До пролетта са готови компактни растения и много рано започват да цъфтят.
Ако ги начупиш напролет, докато се вкоренят и стигнат до цъфтеж минава доста време.

# 662
Момичета, Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus за всички красоти, идеи и помощ!

Да споделя с вас две от най-ароматните рози при мен.
Първата е и особено красива в процеса на разцъфване, поне в моите очи.

Compassion

Friesia

# 663
О, прекрасни! Точно снощи разглеждах един Австрийски каталог на Starkl  за 2022. Такива красоти има

# 664
Благодаря Ви!

# 665
Мариета, Sparkling Heart
А за каталози не говори, че сърцето ми плаче. Такова занимание ми отнема часове и накрая завършвам напълно отчаяна: много!!! красота, не знам какво да си избера, което евентуално си избера, вече го няма, а на всичко отгоре и в градината мястото все пак не е неограничено, абе... Smile

# 666
Това е най-големият проблем - липсата на място и условия.

# 667
Прекрасни розички наистина, по темата да мушкатите, аз само ги прибирам през зимата в едно тъмно мазе и напролет пресаждам… И стават наистина големи, може и не особено ефектни, защото дръжките им са огромни  .. Т.е. ползвам старите растения, но ми хареса идеята да намеря само клонки, които да презимуват н саксии .. Само че незнам дали е необходимо през зимата да се поливат? Ако са клончета, нама ли са изсъхнат ?

# 668
  • Майнатаун
И аз да попитам за прибирането-имам няколко бегонии в двора, засяти са в земята, не е саксия, трябва ли да ги извадя и мога ли да ги сложа в саксии в мазето през зимата и на пролет пак в двора?

# 669
Driadra,
Чупи ги и през сезона и бучкай в саксията директно. Така ще имаш млади растения още до зимата. Но са по-чувствителни и в мазето може да се схумнат. Иначе като изкараш на пролет от мазето, изрежи върховете и бучи пак директно. Аз слагам в една малка сглобяема оранжерия и за 2-3 седмици почват да цъфтят. Запазвам и стария корен, че ми е жал, почвам да подарявам абе…
А някои по принцип стават по-дълги, да

# 670
  • Карлово
Прекрасни розички наистина, по темата да мушкатите, аз само ги прибирам през зимата в едно тъмно мазе и напролет пресаждам… И стават наистина големи, може и не особено ефектни, защото дръжките им са огромни  .. Т.е. ползвам старите растения, но ми хареса идеята да намеря само клонки, които да презимуват н саксии .. Само че незнам дали е необходимо през зимата да се поливат? Ако са клончета, нама ли са изсъхнат ?
Ако са в саксийки, от време на време трябва да се поливат, пестеливо.
Аз ги отскубвам и обвивам всяко растение във вестник. И цялата китка мукати с вестници оказчам да висят в избата. Тази зима беше доста студена и голяма част от тях поизсъхнаха, но все пак начупих клонки и засадих и си цъфтят, макар и със закъснение.

# 671
Благодаря за съветите, непременно ще опитам …

# 672
Някъде назад четох, но през телефона ми е трудно да търся по-конкретно. Зокум си начупих от Турция няколко клонки. Това, което запомних беше, че мога директно да ги бучна в пръст, листата им се орязват и се захлупват като рози. Пропускам ли нещо?

# 673
Да. Така е. Махни листата от няколко възелчета. Останалите на върха - 3-4 листа съкрати на 1/3. Набучи и захлупи. Реално се само полива от постоянната влага вътре.
Забрави на топло и сенчесто място Simple Smile

# 674
Вчера ми подариха мадагаскарски  жасмин в саксия. Мога ли есента или пролетта да го засадя в градината?

Общи условия

Активация на акаунт