Забременели след инвитро тема 51

• 60 815
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
  • София/Севлиево
Първото ми раждане бе естествено предизвикано със система окситоцин, защото ме водиха в 40+6г.с.(всъщност бях в 39+5 г.с.т.к.бях с късна овулация),бях и с епидурална-не знам от кое но всичко се обърка(няма да пиша подробности,за да не ви стресирам).Затова второто бе планово секцио в ден 1 от 37 г.с.(бебето бе голямо заради гестационния ми диабет)-всичко бе в пъти по-добре.Доктор Вецев ме навиваше за нормално раждане,но мен ме беше страх ,а и ММ не даваше и дума да се издума след първото...При секциото не знам да са ми слагали окситоцин...

# 151
Здравейте, в 36 седмица съм, иска ми се раждането да е по естествен начин, но разбрах, че сигърно ще ми сложат система с окситоцин, как мога да я избегна. Окситоцинът прилага ли се при секцио.
Окситоцинът се приложи при мен, след като родих секцио след самата операция. За да се свие максимално матката.

# 152
На мен ми слагаха окситоцин след секциото. Преди това също бях на система, но дали беше оскитоцин не съм много сигурна..

# 153
  • София/Севлиево
Сега като се замисля и аз имах система окситоцин след секциото.Преди това ефедрин за вдигане на кръвното(хората го дигат от притеснение,аз го свалих,че чак ги уплаших) и упойката.А след операцията доста системи имах-нещо дето му викат рингер,АБ(не съм питала защо) и още няколко други банки.Хич не съм и питала,а само броях минутите до слагане на фраксито,че повече от 24 часа бях без разреждащи и хематологът ме предупреди,че първите 6-8 часа след раждането са най-рискови.

# 154
Май няма начин да се избегне окситоцинът. Предизвиква контракции на матката, ако има нещо да се доизхвърли. Най-гадното след секциото...

# 155
Май няма начин да се избегне окситоцинът. Предизвиква контракции на матката, ако има нещо да се доизхвърли. Най-гадното след секциото...
Ами то толко си надрусан след това секцио, че окситоцинът изобщо не го усещаш. 😁

# 156
  • до най-прекрасния мъж
Ами то толко си надрусан след това секцио, че окситоцинът изобщо не го усещаш. 😁
+1. В епикризата чак прочетох, че са ми слагали. Иначе, можех да се закълна, че окситоцин не ми е пускан. Нито пък съм усетила ефекта от него с болки или каквото и да е друго. То наистина адреналинът така те държи, че на мен ми е мъгла първите часове след раждането. Ама то на мен ми е мъгла от деня преди раждането до края на 3ти месец, така че го приемам за нормално.

# 157
Аз разбрах, че ми вливат окситоцин, защото имах контракции като през бременността-само ми се втвърдяваше корема, тогава питах една сестра нормално ли е и тя ми каза. Болка не усещах, но ми слагаха обезболяващи денонощно почти.

# 158
Здравейте мами, искам да попитам има ли сред вас мами, които да са замразили стволови клетки на бебето си след раждането. Ако има такива моля пишете на коя тъканна банка се доверихте и цената.

# 159
Здравейте, имам нужда от естрофем. Ще помоля някой ако има останал и излишен да ми пише 🙂

# 160
Здравейте! Ако някоя дама си е пускала изследването "Овариален хиперстимулиращ синдром (OHSS)" в "Genica", моля да ми пише на лични. Имам бърз "технически" въпрос, във връзка с изследването. Simple Smile

# 161
Здравейте имам малко странен въпрос Simple Smile с ниска предлежаща плацента съм и усещам ритничетата на бебчето много ниско долу, само там. Това нормално ли е и дали е заради плацентата или просто на бебето там си му е удобно. П. С в 21 г.с. + 3 дни съм.

# 162
Момичета,

На 05.07 имах ЗЕТ на две ембриончета. По заръка на лекарите кръвен искат в четвъртък/петък, но понеже се оказах с ковид, направих един уринен за бременност и излезе положителен. Не успявам да се свържа с личната. Чудя имам ли повод да се притеснявам за бременността като съм заразена?
Като симптоми имам почти всички: температура, гърлобол, хрема.
Как е протекъл вирусът при тези от вас, които сте били в такава ситуация?

# 163
Аз карах ковид в 6ти месец, но да знаеш че температурата е много опасна за плода и околоплодните води, може да пиеш парацетамол мисле че на 6-8 часа, ако въпреки това пак вдигаш температура, отиди в майчин дом, там е единственото отделение за бременни с ковид, ще ти насочат адекватно лечение, аз вдигнах температура 39 и отидох там, лежах 9 дни и не съжалявам въобще пропътувах 240 км за да стигна до там в 3 през ноща, защото в болницата в моя град не ми обърнаха внимание , ако не бях бременна, щях да си се лекувам вкъщи със сигурност.... Не искам да те плаша, но моята приятелка беше болна с мен, тя бе отиде в болница и на 3тия ден загуби бебето в 6ти месец Cry, така че температурата е много опасна...
 П. С. Как протече вирусът.... Първа вечер болки в костите, на сутринта температура 37,5,  и продължаваха болки в костите, страшна умора, без никакви други симптоми, вечерта вдигнах температура 39 и отидох в майчин дом, приеха ме до два дни започнаха болки в гърлото,  запушен нос , температурата постоянно ми я сваляха със системи общо взето първите 30 часа ти е лошо, но не знаеш от какво.... 5ти ден започна кашлица, беше доста силна, въпреки че от втори ден на болестта ми наливаха антибиотик , за това ме оставиха повече време в болницата.

Момичета,

На 05.07 имах ЗЕТ на две ембриончета. По заръка на лекарите кръвен искат в четвъртък/петък, но понеже се оказах с ковид, направих един уринен за бременност и излезе положителен. Не успявам да се свържа с личната. Чудя имам ли повод да се притеснявам за бременността като съм заразена?
Като симптоми имам почти всички: температура, гърлобол, хрема.
Как е протекъл вирусът при тези от вас, които сте били в такава ситуация?

# 164
Да, за съжаление естрофем и климара няма никъде. Аз се обадих на моя лекар каква друга алтернатива има и той ми изписа Фемостон първите 14 таблетки,които са точно като естрофема - 2 мг естрадиол. Така, че можеш да се консултираш с твоя лекар. Фемостон го има по аптеките.
Здравейте, имам нужда от естрофем. Ще помоля някой ако има останал и излишен да ми пише 🙂

Общи условия

Активация на акаунт