Забременели след инвитро тема 51

• 61 651
  • 767
  •   1
Отговори
# 180
Тренди знам че ти е много нетърпеливо и не знаеш какво се случва (и аз съм същата), но според мен си изчакай прегледа. Ей го няма и седмица 😊 Аз също бях на преглед в 6г.с. и после пак в 8 за да чуем сърчице. Тепърва започват притесненията, да знаеш.. аз съм в 17г.с. и съм паника голяма.. Нямах почти никакви симптоми до към 7г.с., а след това ту се появяваха, ту изчезваха, имах една/две седмици, в които ми беше адски лошо и нищо не можех да ям, после всичко мина.. Та нещата ще са на приливи и отлививи. Стискам палци всичко да е точно до финал и да имаш една хубава и спокойна бременост 🍀😊

# 181
  • Пловдив
На бременните няма угодия ,ако има симтоми защо ги има ако ги няма защо ги няма,винаги ще има за какво да се претиснявате момичета,аз също бях така като излезнех от кабинета бях супер спокойна и след 2 часа пак започваха въпросите ми и претисненията,но така си вредим не само на нас а и на бебчо в нас то има нужда от една спойка мама а не вечно стресирана.
Преди да забременея се претиснявах защо не се получава ,след положителния тест дали всичко е наред, какво се случва с бебето,след като се роди започват още по големите  претиснения...Трябват ни много сили и търпение за да се съхраним.

# 182
И аз бих отишла още днес, но часът ми в клиниката в София е чак за 28.07, а в моят град обикновените АГ специалисти имат от тези по-старите видеозони. Ако отида при такъв, според вас дали пак би могло да се види нещо или да чакам още една седмица до прегледа ми при репрото, който извърши и трансфера?
Аз съм от провинцията. И също като теб бях във филма яко. Преди да отида в репродуктивнат клиника,посетих в моя си град Сливен доктор който установи бременоста в матката при ЧХГ над 1000. После имах преглед в клиниката,но имаше само жълтъчно мехурче и ми дадоха час след 12 дни някъде,но аз пак не търпелива отидох при същия АГ след 5 дни и той видя ембрион и сърдечна дейност. Даже същия АГ ми води бременоста в провинцията в 37+3 дни съм. Не знам от кой град си,но все ще има някакъв гинеколог който при такава стойност ще види поне на този етап как върви бремноста,но може и да си изчакаш прегледа на 28 пак☺

# 183
Аз също съм от дълбоката провинция 😁
При инвитро доктори нямаше шанс да пътувам всеки преглед по 100-200км. (инвитро в Турция). Следих се при най-нормална гинеколожка, отново в друг град, която е следила няколко момичета инвитро преди мен, но не е специализирала в областта. Апаратурата гледах да е нова, да знам "задкормилното", че знае какво вижда на тоз екран 😀 Попаднах на доктори(отново) , много съм им благодарна 😊 Всичко беше наред през цялото време. Толкова, че се чудих се бременна ли съм изобщо? 😀 (Тестове си правих до чхг 21000 😜 щото не съм добре) Симптоми имах някакви, но за кратко. Чаак като ми порастна корема вече знаех, че има бебе там.
Иначе след преглед ми се случвало да ме заболи яко, ходих и до спешното 😁 Там за щастие ми се смяха.
 После пък мислиш за пренатестове(ужас 😵) после за изследвания, сърбеж ли беше това отдолу 😁

# 184
Здравейте, може би въпроса ми не е за тук, извинявайте.
Имам бебе на 22 дни и на 30 ден трябва да му дам капки витамин К, но за жалост никъде на намирам, случайно някой да има? Благодаря Ви.

# 185
https://galen.bg/vitamin-k1-kapki-30ml-omega-vita
Можеш да поръчаш, предполагам и на други места ги има онлайн

# 186
Ако си от София, може да проверите и в аптеката на болница Надежда, там доста ги предписват и като съм купувала, винаги ги е имало налични.

Здравейте, може би въпроса ми не е за тук, извинявайте.
Имам бебе на 22 дни и на 30 ден трябва да му дам капки витамин К, но за жалост никъде на намирам, случайно някой да има? Благодаря Ви.

# 187
  • до най-прекрасния мъж
Ако си намери някой да Ви подари, не трябва да са отваряни преди повече от месец. Имах цяло шишенце, от което дадох на моето дете и исках да ги подаря. Но ми казаха, че макс до месец може да се ползват и ги изхвърлих, понеже бяха минали 5. Проверете из онлайн аптеките, дано се намерят или питайте педиатъра Ви, някои педиатри ги дават лично.

# 188
Здравейте мами. С някои от вас сме се засичали в другите теми, с други не. Имам спешен въпрос към вас.
 Днес ми е 6+1гс и изкървих много силно. Бистра, червена кръв. Болки няма. Бях в спешното , където ми казаха, че има пулс, но нищо повече не могат да направят.
 Моя лекар ми увеличи утрогестана и препоръча пълен покой.
 Има ли мами с такова кървене и успешно развила се бременност? Много съм притеснена! Моля помагайте!

# 189
Здравейте мами. С някои от вас сме се засичали в другите теми, с други не. Имам спешен въпрос към вас.
 Днес ми е 6+1гс и изкървих много силно. Бистра, червена кръв. Болки няма. Бях в спешното , където ми казаха, че има пулс, но нищо повече не могат да направят.
 Има ли мами с такова кървене и успешно развила се бременност? Много съм притеснена! Моля помагайте!
Здравейте! Чела съм тук, из форума, че може да се дължи на хематом в матката. Но това е само предположение. Щом има пулс, опитайте да се успокоите (знам, че е трудно) и само почивка. Стискам палци.

# 190
Прогестерона изследван ли ви е? Ако е нисък може да е от това. Утрогестана не е мн силен,Циклогеста е по добър варинат слага се вагинално или анално. Друг вариант са инжекции,но това е само ако ви е нисък прогестерона,предполагам го следите

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 18:14 от Милото

# 191

При мен стана така, точно в същата седмица като при теб. Имах хематом, който кървеше наистина много силно, но бременността се задържа.
В момента съм с 39г.с. вече чакам малкия юнак. Аз съвсем в началото много лежах за да не стане механично отлепяне на плодния сак заради кървенето.
 Според мен най добре в момента е да си дадеш дълга почивка. Може хематома да премине бързо, но може и като при мен до 19та седмица да те тормози. При мен просто в един момент плодът стана доста по—голям и го избута. Освен Циклогест си слагах и допълнително инжекции Пролутекс, но в случая хематома не беше свързан с нисък прогестерон и нямаше никакъв ефект.

# 192
lady25,
аз имах на същия ден същото изживяване,
събудих се и превръзката, която ползвам, заради утрогестана, беше стабилно напоена с видимо червено, прясно, течение,
обадих се в клиниката, дадоха ми час за другия ден сутринта,
на прегледа док потвърди че всичко е наред, чухме пулс,
посъветваха ме да почивам, колкото мога повече - а аз точно тогава бях в болничен на антибиотик, заради някакъв ужасен вирус.
Тази седмица бяхме на преглед в сряда, в 8 +1 -> ембриончо още е там, и така
- ако можеш, наистина, пълен покой и стискам палци 🤞🤞🤞

# 193
Благодаря ви момичета. Док препоръча пълен покой и аз пазя леглото активно. Така или иначе имам болничен до следващия петък. Ставам само до тоалетна, което е доста често, но..... Течението започна да намалява. Ще се опитам да си запазя час при друг лекар, защото моя док не иска да пътувам 250км точно сега. Каза че пътуването може да влоши нещата. Така че ще кротувам. Благодаря ви, че ми дадохте надежда!

# 194
И аз изкървих и то много в 8 г.с и напълних три големи превръзки. Изтече се до обяд и после розово ден два и после две седмици кафяво. Така и не разбрахме от какво. Някой хематом веряотно. Преди  подготовката за ЗЕТ бях блокирана дълго време и нямах цикъл 50 дни, после пак сложих блокаж за самия ЗЕТ, той беше почти на 25 ден от Ц. Според мен се изчисти нещо. Имай вяра и търпение! Щом се вижда и има пулс-всичко ще е наред!
Благодаря ви момичета. Док препоръча пълен покой и аз пазя леглото активно. Така или иначе имам болничен до следващия петък. Ставам само до тоалетна, което е доста често, но..... Течението започна да намалява. Ще се опитам да си запазя час при друг лекар, защото моя док не иска да пътувам 250км точно сега. Каза че пътуването може да влоши нещата. Така че ще кротувам. Благодаря ви, че ми дадохте надежда!

Общи условия

Активация на акаунт