Забременели след инвитро тема 51

• 60 738
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря Ви много за бързия отговор😊❤

# 646
Не , не е правена сега те първа мисля да го предложа на док.
При Вас имаше ли неуспешна имплантация и колко опита направихте преди хистероскопията? Полипите не се ли виждат с вагиналния ехограф?
Правена ли е хистероскопия или други изследвания? При мен се оказа, че имам ендометриоза и полипи в матката.

Моят полип не се виждаше. Направих диагностична хистероскопия и след като го махнаха се получиха нещата.

И аз имах няколко полипа, които изобщо лекарите не виждаха, докато не отидох при др Ковачев за съвсем друго нещо и той ми каза, че имам полип. После др Сенкова също потвърди. На хистероскопията бях без упойка и др Ковачев премахна няколко полипа. След това на следващия месец трансферът беше успешен

# 647
Имах 3 трансфера преди хистерото, а полипите не винаги се виждат с ехограф. Единият от моите се виждаше де, но смених клиниката след третия трансфер и новият ми доктор го видя. Освен това ни пуснаха и генетични изследвания, такива се правят след 3-4 неуспешни имплантации; там всичко беше наред.

# 648
Генетични ,имунолагични и тромбофилия имам пуснати ,но след два неуспеха и никаква имплантация вече и на мен започна да ми се върти из главата хистероскопия,хетчинг,биопсия за имплатационния прозорец,микробиологична  и други подобни ,но исках да чуя вашето мнение и опит понеже ще са ми изключително полезни,за което съм Ви благадарна безкрайно много 🥰🥰🥰
Имах 3 трансфера преди хистерото, а полипите не винаги се виждат с ехограф. Единият от моите се виждаше де, но смених клиниката след третия трансфер и новият ми доктор го видя. Освен това ни пуснаха и генетични изследвания, такива се правят след 3-4 неуспешни имплантации; там всичко беше наред.

# 649
Зависи от болницата и лекаря кога да се приложи. При мен се получи забременяване от втори опит, но ако не беше успешен, щяхме да предприемем оперативно изследване на матката. Също така, въпреки двете запушени тръби, не са ми слагали клипси и не са ги рязали. Това беше следваща стъпка.

# 650
Благодаря Ви много за бързия отговор😊❤
ЕРА тест за имплантационен прозорец правили ли сте? Ако имате изместен импл. прозорец, и след хистероскопии няма да се получи. Уви, едно от скъпите изследвания, но необходимо при липса на имплантация. Успех!

# 651
Момичета писах и в друга тема. Има една нова страничка във фейса. Една позната я направи с още едно момиче и те първа ще се разработва. Свързана е със зачеването и репродуктивните проблеми,пише се Зачеване,бременност,раждане и майчинство. Нека тези от вас,които не се притесняват да се показват,да влязат в групата и да сме си в помощ една на друга. Има доста странички за репродуктивни проблеми и ми прави впечатление,че жените които успяват като родят напускат групите. Винаги съм се чудила защо?!🤔Точно тези жени могат да бъдат в помощ на всички тези дами,които те първа тръгват по този трънлив път.Хубава вечер☺

# 652
Момичета,

След 10-тина дни ми предстои втора фетална морфология. До момента на всеки преглед всичко върви гладко, без усложнения, но аз ще се побъркам. Сериозно ме обхваща страхът, че нещо ще се обърка. Споделете как се борите с притесненията? Осъзнавам, че никак не си помагам, че всяка емоция предавам на бебето, но определено страхът е взел превес.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 12:24 от Mimi275

# 653
Мими, нз какво да ти кажа. И аз съм така, само се притеснявам. Като съм на преглед и видя, че всичко е наред се успокоявам за няколко дни и после пак ми е напрегнато. Опитвам се да върша нещо, да запълвам времето. Трудно е, нз дали се справям, май не винаги ми се получава, но се опитвам.

# 654
Момичета,

След 10-тина дни ми предстои втора фетална морфология. До момента на всеки преглед всичко върви гладко, без усложнения, но аз ще се побъркам. Сериозно ме обхваща страхът, че нещо ще се обърка. Споделете как се борите с притесненията? Осъзнавам, че никак не си помагам, че всяка емоция предавам на бебето, но определено страхът е взел превес.
Вчера ми беше втората фетална. Последният преглед преди това ми беше месец по-рано. За времето между двата прегледа преминавах през различни състояния - ту си казвах "край, нищо не усещам, на бебето му е спряло сърчицето......", ту "опааа, нещо ме гъделичка, бебето мърда...".
При всички положения 1 месец в неизвестност ми дойде в повече, още повече, че в началото коремът ми почти не си личеше и дори по растежа му не можех да се успокоя. В последната седмица преди втората ФМ коремчето ми повече се оформи и това ми даваше някакво спокойствие, макар че пак ми минаваха мисли като "това е просто от вчерашното преяждане.." или нещо такова..
Мисля занапред да навестявам АГ-то ми по 2 пъти в месеца, само за да избегна ненужното ми психясване, когато реално всичко е наред. Вчера всички показатели излязоха в норма, кръвътоци, сърчице, развитие, така че ще си спестявам дългите периоди на неизвестност...

# 655
Milenahot, и на мен така ми ги дават прегледите горе долу през месец. Това е нечевешко... Ходя по средата при друг лекар по каса, за болнични и той ме преглежда. Но последния път малко ме стресна и честно казано май е по - добре да не се натискам за преглед при него. Тея дни пак ми е неспокойно, бебо ме рита няколко дни доста силно и се зарадвах, че го усещам, а сега два дни го усещам по-слабичко и това ме притеснява. Все се чудя дали всичко е наред. Не е лесно, затова гледам да запълвам времето с нещо.

# 656
funn, док изрично ми каза, ако, след като започна да следя движенията на бебето, ако усетя промяна в ритъма, да тествам дали ще реагира - след изпиване на количество кола, похапване на нещо сладко, или пък след хранене - тогава вече обезателно свързване с кабинета. И така и правя, следя в един ап, че иначе на хартия няма да си запиша, и хем да знам кога за последно и колко ритничета съм записала. За сега не ме натоварва това упражнение ( опасявах се да не се стресирам повече, но на мен ми харесва).
Milenahot, и на мен така ми ги дават прегледите горе долу през месец. Това е нечевешко... Ходя по средата при друг лекар по каса, за болнични и той ме преглежда. Но последния път малко ме стресна и честно казано май е по - добре да не се натискам за преглед при него. Тея дни пак ми е неспокойно, бебо ме рита няколко дни доста силно и се зарадвах, че го усещам, а сега два дни го усещам по-слабичко и това ме притеснява. Все се чудя дали всичко е наред. Не е лесно, затова гледам да запълвам времето с нещо.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 15:50 от Lucie_

# 657
funn, док изрично ми каза, ако, след като започна да следя движенията на бебето, ако усетя промяна в ритъма, да тествам дали ще реагира - след изпиване на количество кола, похапване на нещо сладко, или пък след хранене - тогава вече обезателно свързване с кабинета. И така и правя, следя в един ап, че иначе на хартия няма да си запиша, и хем да знам кога за последно и колко ритничета съм записала. За сега не ме натоварва това упражнение ( опасявах се да не се стресирам повече, но на мен ми харесва).
Аз съм с предна плацента и почти нищо не усещам. Като сложим и "въздушната възглавница", която си имам от апетита, съвсем се заглушава всичко..

# 658
В коя седмица си? Следенето на движенята се прави след 28 г.с., преди това не се усеща толкова много. Аз също съм с предна плацента и около 20 г.с. започнах да го усещам повече, а сега в 29 г.с. ме рита постоянно, когато не спи. Преди да започна да го усещам повече си ходех на преглед на около 2 седмици, че иначе психясвах.

# 659
Tessaria , предполагам, че към funn се обръщаш, но и аз да си кажа Blush
Аз също съм с предна плацента ( и както milenahot с добра " въздушна възглавница" ) и започнах отчетливо да усещам чак към ... наближаване на 22 седм.
Мисля, че и това дали е първа, втора и т.н бременност също има значение.

В коя седмица си? Следенето на движенята се прави след 28 г.с., преди това не се усеща толкова много. Аз също съм с предна плацента и около 20 г.с. започнах да го усещам повече, а сега в 29 г.с. ме рита постоянно, когато не спи. Преди да започна да го усещам повече си ходех на преглед на около 2 седмици, че иначе психясвах.

Общи условия

Активация на акаунт