Забременели след инвитро тема 51

• 60 744
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, при поява на зацапване как ви казват да приемате Утрогестана? Аз го слагах вагинално, но заради вагиноза започнах прием на вагинален антибиотичен крем и съответно Утрогестана започнах да го приемам орално. След 3 дни антибиотик обаче ми се появи розово зацапване и Аг-то ми каза да спра антибиотика и да мина Утрогестана пак вагинално. Срещам разнопосочни мнения по въпроса - някои смятат, че при зацзпване не е ок да се вкарва нищо вътре и са "за" орален прием, но други смятат точно обратното...Сякаш не ми се иска да пъхам нищо отдолу, при положение, че е възможно да съм разранила вътре лигавицата си с вагиналния апликатор.
И аз не бих спряла антибиотика, а по-скоро бих се консултирала с АГ-то за смяна на приема на Прогестероновия препарат. Инжекционният Прогестерон много  добре се усвоява (даже май най-добре от всички видове), а аз лично си спасих бременността са инжекционен Прогест. (ползвах Prolutex), понеже се оказа, че Утрогестана вагинално не го усвоявам..

# 631
Арчи, аз нямам личен опит, не знам в коя седмица сте, но от моята проследяваща АГ знам, че вагинозата е изключително важно да се лекува по време на бременност. И за мен е интересно дали при това обстоятелство е Ок поставянето на утрогестан вагинално, реално има и други прогестерониви препрати с различни видове приложение (орални, инжекционно и т.н). Знае ли се от какво е зацапването и в коя седмица сте? В начална бременност недостиг на прогестерон е место срещана причина, но за по-късна бременност има и други причини.
В 15 седмица съм, до сега не съм имала никакво зацапване. Това е буквално остатъка от антибиотика, който изтича във вид на крем, но вместо бял, е много бледо розов. Откакто слагам антибиотика забелязвам, че лигавицата е набъбнала отвътре и Аг-то ми снощи изяви съмнение,че съм я раздразнила с апликатора и от това е розовото.
milenahot аз след трансфера до сега бях на 2x1 Лутинус и инжекции Прогестан  , които постепенно спрях чак сега, края на миналата седмица. Просто заради вагинозата ми смениха Лутниуса тук с Утрогестан орално, за да мога да слагам антитиботика вагинално.

# 632
Archi, може да замениш утрогестана с циклогест и да го слагаш ректално, а антибиотика за гъбите вагинално, на мен ми се вижда най-добрия вариант за твоя случай...но все пак питай лекаря си.
Арчи, аз нямам личен опит, не знам в коя седмица сте, но от моята проследяваща АГ знам, че вагинозата е изключително важно да се лекува по време на бременност. И за мен е интересно дали при това обстоятелство е Ок поставянето на утрогестан вагинално, реално има и други прогестерониви препрати с различни видове приложение (орални, инжекционно и т.н). Знае ли се от какво е зацапването и в коя седмица сте? В начална бременност недостиг на прогестерон е место срещана причина, но за по-късна бременност има и други причини.
В 15 седмица съм, до сега не съм имала никакво зацапване. Това е буквално остатъка от антибиотика, който изтича във вид на крем, но вместо бял, е много бледо розов. Откакто слагам антибиотика забелязвам, че лигавицата е набъбнала отвътре и Аг-то ми снощи изяви съмнение,че съм я раздразнила с апликатора и от това е розовото.
milenahot аз след трансфера до сега бях на 2x1 Лутинус и инжекции Прогестан  , които постепенно спрях чак сега, края на миналата седмица. Просто заради вагинозата ми смениха Лутниуса тук с Утрогестан орално, за да мога да слагам антитиботика вагинално.

# 633
На мен точно така,както е написала jinchen, ми изписаха вагинални глобули за гъбички и ми замениха кринон гел-а с циклогест ректално, докато премине инфекцията.
Archi, може да замениш утрогестана с циклогест и да го слагаш ректално, а антибиотика за гъбите вагинално, на мен ми се вижда най-добрия вариант за твоя случай...но все пак питай лекаря си.

# 634
Здравейте,

Пиша, за да споделя няколко добри думи за МЦ Афродита и д-р Станулов. Благодарение на него успях да забременея след инвитро по дълъг протокол. Това, което ми допадна е, че докторът прегледа цялата документация, която му носех след неуспешен инвитро опит в Щерев и веднага ме успокои, че вижда допусната медицинска грешка при първия опит, която най-вероятно е била причината за неуспеха. Назначи ми само нови излседвания, които не бях правила. Не ме е разкарвал напразно за прегледи и цялата процедура протече гладко.

След положителния тест ми се обади и даде напътствия за следващите седмици. Посетих го в 6 и 7 г.с., и 12 г.с. за ранна ФМ.

Благодарности за целия екип и доброто отношение.

# 635
Момичета, миналата седмица изкарах ковид. Като около 24 часа бях с висока температура, която дори стигна до 39.6 за малко. Според лекарката ми не би трябвало нещо да е станало на плода. Но исках да питам дали някоя е вдигала температура по време на бременност? В края на ноември съм на 2рата ФМ, но дотогава ще се поболея

# 636
Момичета, миналата седмица изкарах ковид. Като около 24 часа бях с висока температура, която дори стигна до 39.6 за малко. Според лекарката ми не би трябвало нещо да е станало на плода. Но исках да питам дали някоя е вдигала температура по време на бременност? В края на ноември съм на 2рата ФМ, но дотогава ще се поболея

Аз още се възстановявам от ковид в 11 гс   го карах, днес ми беше БХС в 12 гс и всичко беше ок. Аз имах 2 дни температура, но до 37.7

# 637
Здравей, аз карах Ковид но ми каза лекаря да не е повече от 38-38,5 температура ако имам да пия парацетамол. Даде ми още да пие Кверцетин и Биозин мама. Много са добри по време на бременност.

# 638
А пихте ли аспирин протект след това? И на мен ми предписа Биозин мама, но не ми каза нищо за протект.

# 639
А пихте ли аспирин протект след това? И на мен ми предписа Биозин мама, но не ми каза нищо за протект.
На мен вместо аспирин ми предписаха NATASPIN за добро кръвообращение, понеже аз в ранна бременност - 6гс имах прокървяване заради аспирин.

# 640
Аз пия аспирин отпреди ковида, но ме инструктира АГто, че се пие макс до 35 г.с. после ставал вреден. На мен ще ми дава някакви инжекции, май точно натаспин бяха,като наближи термина.

# 641
Здравейте ,момичета.
Искам да ви попитам дали сте използвали по-специални процедури или медоти след неуспешна имплантация?
Имам вече два опита с уж много хубави ембриони ,но и при двата няма дори имплантация.
Моля Ви помогнете😔😔😔

# 642
Правена ли е хистероскопия или други изследвания? При мен се оказа, че имам ендометриоза и полипи в матката.

# 643
Не , не е правена сега те първа мисля да го предложа на док.
При Вас имаше ли неуспешна имплантация и колко опита направихте преди хистероскопията? Полипите не се ли виждат с вагиналния ехограф?
Правена ли е хистероскопия или други изследвания? При мен се оказа, че имам ендометриоза и полипи в матката.

# 644
Не , не е правена сега те първа мисля да го предложа на док.
При Вас имаше ли неуспешна имплантация и колко опита направихте преди хистероскопията? Полипите не се ли виждат с вагиналния ехограф?

Моят полип не се виждаше. Направих диагностична хистероскопия и след като го махнаха се получиха нещата.

Общи условия

Активация на акаунт