Забременели след инвитро тема 51

• 60 781
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
  • до най-прекрасния мъж
Моята беше 29 мм в 20 г.с. Ходех на прегледи през 2 седмици по мое желание, според лекаря ми нямаше нужда толкова често. Беше ми първа бременност, не съм имала загуби, но майка ми е имала множество спонтанни аборти и едно раждане в края на 6 месец на живо бебе, което обаче, не се е преборило, преди да роди мен. Така че аз изпитвах неистов страх от загуба и се следях изкъсо. Шийката ми варираше от 25 до 29 мм почти до края. Винаги е била твърда и затворена и лекарят ми не го е отчитал като проблем. Родих 2 седмици преди термин - секцио по спешност, но с изтекли спонтанно води. Следете се и не се притеснявайте лекарят Ви знае най-добре какво вижда.

# 616
Моята също я измериха 33мм в 15г.с. някъде и то АГто случайно.. а съм с конизация.. Още тогава ме сложиха на магнерот, утрогестан 1х2 вечер и започнаха да я мерят на всеки преглед на две седмици. Забраниха ни сексуални контакти, вдигане на тежко и претоварване, бях с препоръка за повече почивка. Само че в 17г.с. започнах с контракции и от морето директно в болница, после в 23г.с. имах бъбречна криза, защото бебето притискаше каналчето на десния бъбрек и задържаше урина, та изведнъж рязко се скъси на 25мм. На трето ми лежане в болница в 25г.с. се решиха да ми сложат песар за всеки случай. Но реално от 23та бях на почти пълен леглови режим, ставане до тоалетна, за душ и за прегледи и изследвания 🥺

Това продължи до влизането в 7ми месец. Сега върша малки домакински неща вкъщи и предимно тук се раздвижвам. С АГто коментирахме, че след 32г.с. ще ми разхлабят режима и може да излизам на разходки.

Всеки случай е различен и аз не бих подценила положението с 33мм шийка, защото при някой друг нещата са протекли добре. Никога не съм предполагала, че ще имам бъбречна криза и нон стоп контракции и ще се стигне до скоростно скъсяване. Имайте си едно наум и си изисквайте следене, наблюдавайте се и при силни, болезнени контракции, болки тип менструални, дискомфорт в бъбреците, веднага сигнализайте на следящото АГ.

Спокойствието също е много важно, защото аз се бях шашнала на макс в началото. Успех 🍀

# 617
Butterfly_Lilly, благодаря за подробното обяснение! Така мисля и да направя, по-сериозно следене и мерене. А за спокойствието...опитва, нo не особено успешно Grinning
Tи в коя седмица си вече, не наближава края? Следя те от преди, бяхме си писали също, вярвам,че всичко ще наред с теб до края след толкова проблеми Heart

# 618
Дааа, Арчии писали сме си 🤗

В 30 седмица съм вече, с голямо тумбаче.. по-лесно е да ме прескочиш, отколкото да ме заобиколиш 😂 но добутах до тук 💪🏼 и си чакам последна ФМ и дискусия за раждане живот и здраве в 34г.с.

Иначе до 26г.с. бях много притеснена.. за всичко и от всичко.. и това до някъде ми изигра лоша шега. Обаче след като ми сложиха песара и доц. Нашар ме пое като пациент, успокои ме с много подробно обяснение и план за действие и определено сега положението е по-различно.

Сигурна съм че и при вас всичко ще е точно! Нормално е да сме по-притеснени, дълго чакане, много мъки докато стигнем до + резултат и това малко или много си влияе. Но с добър АГ, проследяване и наблюдение, всичко е възможно 🥰

Butterfly_Lilly, благодаря за подробното обяснение! Така мисля и да направя, по-сериозно следене и мерене. А за спокойствието...опитва, нo не особено успешно Grinning
Tи в коя седмица си вече, не наближава края? Следя те от преди, бяхме си писали също, вярвам,че всичко ще наред с теб до края след толкова проблеми Heart

# 619
Момичета, бременна съм в 14гс +6. И от вчера съм с ковид. Бяхме в спешното вечерта, тъй Като бях с 39.6. Казаха ми, че не могат да ми предпишат нищо и да се свържа с АГ. Днес се свързах, но чакам онратна връзка. Има ли някоя от вас, карала ковид? Може ли да споделите терапията

# 620
Момичета, бременна съм в 14гс +6. И от вчера съм с ковид. Бяхме в спешното вечерта, тъй Като бях с 39.6. Казаха ми, че не могат да ми предпишат нищо и да се свържа с АГ. Днес се свързах, но чакам онратна връзка. Има ли някоя от вас, карала ковид? Може ли да споделите терапията
В момента отново има много болни, надявам се да го изкарате леко! Хубавото е, че вече сте във втори триместър, който се води най-неопасен, ако мога така да се изразя. Аз бях болна точно преди да забременея, но жената на брат ми го изкара Януари, терминът и беше Май. Сравнително леко, бяха и изписали Авирон, Вит Д, Вит Ц и Парацетамол. Все пак ако вдигнете много висока темп не е добре. Също задължително да ви преслуша личния за хрипове. Има една група във фейсбук, в която може да пишете и отговарят доктори, много е полезна. Можете да прочетете и стари постове от бременни. Казва се "Медицински съвети при COVID-19 у дома" . Бързо оздравяване!

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 10:58 от Archi_S

# 621
Е как може да те върнат с такава температура.. милата! 🥺

Може да пиеш парацетамол на 4 часа или аналгин на 6 часа, както и да включиш много течности и Авирон/Витамин Д, С както е написала и Арчи.

Пиеш ли някакви кръворазреждащи ? Доста често включват натаспин при ковид заради риск от сгъстяване на кръвта..

Но задължително звънни на АГ да го обсъдите. Стискам палци бързо да оздравееш 🤗

# 622
И аз се учудих като ме върнаха. Не, пия само парацетамол и чакам все още АГ да се свърже с мен. Единствено се притеснявам от ужасно високата температура, Която според мен не се повлиява от парацетамола. Започнах с компреси с оцет и може би те помагат една идея

# 623
Дами, на кръвните в 16гс, всичко e ok, с изключение на CRP - 8.2 (при норма до 5). Чакам микробиология и стерилна урина, но според док резултатът е Ок за бременност и не очаква проблеми в изследванията. При вас CRP по време на бременност също ли е завишен?

# 624
Мойто CRP е 28... ,но точно боледувах и предполагам се държи на това, АГ не беше притеснена,каза че ще повторим след някакво време... А иначе на МБ ми излязоха гъбички,но ме съмнява CRP да се е повлияло от тях...
Дами, на кръвните в 16гс, всичко e ok, с изключение на CRP - 8.2 (при норма до 5). Чакам микробиология и стерилна урина, но според док резултатът е Ок за бременност и не очаква проблеми в изследванията. При вас CRP по време на бременност също ли е завишен?

# 625
Здравейте! Имам останали 5 пълни кутии Progestan dex  25 +1 наполовина,  3 пълни кутии Progestan 50 +1,в която липсва само една ампула и Prednol 4,липсват няколко таблетки.
Всичко е купувано Май -Юни. В момента не знам каква им е цената. Ако някой има нужда може да ми пише🙂

# 626
Здравейте! Включвам се в темата след първо инвитро при др Станулов.
В 8г.с + 6 съм. Лежах вече в болница за задържане 2 пъти в 5та и 8ма г.с. заради кървене.
От снощи ми се случва следното: представете си, че си стягате мускула за 2 секунди. Когато заспивам и се отпускам изведнъж получавам стягане на тялото. Нещо като тик, който прилича на това стягане на мускул за 2 секунди. Първо започна от главата и накрая завърши с цяло тяло (вкл корема), което е доста стряскащо за мен и дори ме буди от сън. Все едно се вцепенявам.
На някого случвало ли му се е такова нещо?

# 627
Момичета, при поява на зацапване как ви казват да приемате Утрогестана? Аз го слагах вагинално, но заради вагиноза започнах прием на вагинален антибиотичен крем и съответно Утрогестана започнах да го приемам орално. След 3 дни антибиотик обаче ми се появи розово зацапване и Аг-то ми каза да спра антибиотика и да мина Утрогестана пак вагинално. Срещам разнопосочни мнения по въпроса - някои смятат, че при зацапване не е ок да се вкарва нищо вътре и са "за" орален прием, но други смятат точно обратното...Сякаш не ми се иска да пъхам нищо отдолу, при положение, че е възможно да съм разранила вътре лигавицата си с вагиналния апликатор.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 10:38 от Archi_S

# 628
Арчи, аз нямам личен опит, не знам в коя седмица сте, но от моята проследяваща АГ знам, че вагинозата е изключително важно да се лекува по време на бременност. И за мен е интересно дали при това обстоятелство е Ок поставянето на утрогестан вагинално, реално има и други прогестерониви препрати с различни видове приложение (орални, инжекционно и т.н). Знае ли се от какво е зацапването и в коя седмица сте? В начална бременност недостиг на прогестерон е место срещана причина, но за по-късна бременност има и други причини.

# 629
Аз си го слагах вагинално когато имах зацапване.

Общи условия

Активация на акаунт